iPon Hírek

The Stomping Land - dinós túlélőjáték

Dátum | 2014. 05. 16.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A The Stomping Land című sandbox túlélőjátéknak, amely május 30-án fog megjelenni Steamen végre nem a poszt-apokaliptikus zombik a központi témája, helyette egy olyan nemlétező korban kalandozhatunk, amelyben az ember dinókra vadászik és rajtuk lovagol. Az Alex Fundora és csapata által készített játék egy hatalmas szigeten játszódik, ahol a kisebb dinókra vadászhatunk, a nagyobbak elől menekülnünk kell, miközben még a rivális törzsekkel is fel kell vennünk a versenyt. Egy megfelelő nagyságú dinón, pl. egy Styracosauruszon egyszerre akár három ember is elfér, akik a magasból támadhatnak íjakkal, bólákkal, kövekkel az ellenség harcosaira.
A dinókra való vadászat során követhetjük a lábnyomaikat, és képesek leszünk a csillagok alapján is tájékozódni, ez utóbbi azonban nem a hagyományos navigációra kell gondoljunk: minden egyes dinónak van egy csillaga az égen, melyet ha követünk, megtalálhatjuk magát az állatot. Érdekes ötlet, amely bizonyára nagy segítséget jelent majd a zsákmány felkutatásában a hatalmas szigeten. A dinók elejtése nem lesz mindig könnyű feladat, sokszor kell majd a lopakodás eszközeivel éljünk, ehhez a természetben található anyagokból akár egyedi álcaruhát is készíthetünk magunknak. A dinók egymással is harcolnak, a húsevők pedig ellophatják az általunk elejtett zsákmányt, így a sikeres vadászat után sem dőlhetünk hátra túl hosszú időre elégedetten. Az alkotók olyan környezetet próbáltak létrehozni, ahol sokszor kerülhetünk izgalmas helyzetekbe, és előfordul, hogy gyors döntéseket kell hoznunk, de nem vadásznak ránk állandóan. A dinók csak akkor támadnak, ha fenyegetést jelentünk a számukra, vagy könnyen elejthető zsákmányként viselkedünk. A játék jutalmazza, ha okosan játszunk és a túlélésre hajtunk. Fegyverarzenálunk segítségével stratégiázni is tudunk majd, lesznek füstbombák, amelyek segítenek elrejteni mozgásunkat, a fütyülős nyílvesszőkkel pedig el tudjuk csalni a dinókat. Ha ügyesek vagyunk, az ellenséges játékosokat megjelölhetjük festékkel, ami megnehezíti számukra a rejtőzködést - nehéz elbújni a zöld növényzetben, ha mondjuk rikító fehér színű az ember. PvP-hez használatos fegyvertárunkban lehet lándzsa, íj, különböző nyílvesszőkkel, bóla és fejsze is. A bóla segítségével élve foghatjuk el ellenfeleinket. Törzsünk többi tagjával együttműködve arra is lesz lehetőségünk, hogy az ellenséget egy helyre összetereljük és bezárjuk. Szokatlan PvP opciók ezek, de ha működőképesek lesznek, feldobhatják a csatákat.
A túlélőjáték műfajhoz híven a The Stomping Landben is alkothatunk tárgyakat, megnehezíti a dolgot azonban, hogy nincs inventory, se zsákok, se zsebek, így az alapanyagokat a vadonban kialakított rejtekhelyeken kell tároljuk, melyeket más játékosok ki tudnak fosztani. Képesek leszünk tábort építeni, és ott felhalmozni az alapanyagokat, de mivel távollétünkben bármikor kifoszthatnak minket a hangsúly mindig a túlélésen és a vadászaton lesz. A játékot még érdekesebbé teszi, hogy a sziget felszíne alatt hatalmas barlangrendszer húzódik, ahová nagyon kockázatos lesz bemenni, de az ott található jutalmak miatt megéri majd. Ott lehet megtalálni ugyanis azt a növényt, amelynek segítségével meggyógyíthatjuk társainkat. Ez a növény szükséges ahhoz is, hogy dinó hátast szelídítsünk magunknak. A The Stomping Land dinamikus időjárás rendszere még érdekesebbé teszi a játékot: rossz időben kisebb lesz a látótávolság, az eső pedig elmoshatja a lábnyomokat. A játék ára 24,99 Dollár lesz, a Kickstarteres támogatók már a hivatalos megjelenés előtt egy héttel, május 23-án játszhatnak vele. A hivatalos oldalon még több infót találhattok.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. i2k010
2014.05.16. 13:18
Ha nem zombik, vámpírok, trollok és orkok, és alienek... akkor dinoszauruszok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. zsocc-nrg
2014.05.16. 14:26
Kezd érdekes lenni ez a kickstarteres dolog. Egy csomó (szerintem) ígéretes játékra mint pl az Ozombie, Dead Crusade, Shadow Of The Eternals, Outcast Hd nem gyűlt össze a pénz. Ennél meg már az összeg több mint az 5-szeresét összeszedték pedig még csak nem is szép, és ráadásul számomra még unalmasnak is tűnik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. andras.sul...
2014.05.16. 14:42
0:54-nél a fickó felugrik vagy 4 méter magasra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Jumper86 andra...
2014.05.16. 16:01
Persze mert akkor tájt a levegőben nagyobb volt az oxigén szint...az emberek meg simán ugráltak volna 4m-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. retal79 zsocc...
2014.05.16. 17:18
Én eleve ezt a túlélőjátékos őrületet nem értem, számomra mindegyik unalmasnak tűnik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. dzsuz87
2014.05.16. 18:36
Szerintem azért gyűlt össze ennyi pénz, mert:
DÍNÓK!!!

Utoljára melyik játékban lehetett rájuk vadászni? A Carnivores sorozatot tudom csak, és az említésre sem méltó részeket leszámítva 1999-ben véget ért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. 5hR3kY
2014.05.16. 20:37
Dino D-Day - Release Date: 2011.04.08
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.05.16. 20:39
Igazából rúdugrást végez, bár ettől nem lett sokkal reálisabb a dolog. ^_^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Hunor
2014.05.16. 21:30
Nagyon negatívak vagytok
Nekem marha élvezetesnek tűnik ahogy a hordából kinézel magadnak egyet és leszeded
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii
2014.05.17. 10:53
Szerintem is harmatgyenge. Meg milyen már, semmi erőfeszítéssel ellövi a nyilat, és a dinoszaurus 5 centi vastag bőrét úgy átüti h ki is múlik egyből, igen. Igazi túlélő-szimulátor. Ne is beszéljünk arról, hogy egyetlen 'orkkal' szemben egyik sem mer lépni és csak T-rex van aki ellenfél. Azt is elcsalogatod 1 "flarerrel". Öregem, mik vannak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Trevize198... retal...
2014.05.17. 11:25
A túlélős játékokat egészen addig nem értettem amíg meg nem néztem a DayZ yellow jacket man videót. Azóta gondolkodom a megvételén, csak most még időm nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. J4ck4l dzsuz...
2014.05.17. 20:52
Igaz nem PC, de PS3-ra nemrég jött ki a Carnivores HD. Sajnálom és hiányolom is, hogy PC-re nem adták ki.
http://www.youtube.com/watch?v=PgCCUQASBoI
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hEngi
2014.05.18. 15:56
Csúnyának csúnyácska viszont hogy pár órán át biztosan lekötne az tuti!
Hogy pénzt adnék e érte, hát nem tudom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Crytek01
2014.05.18. 21:37
Basszus felkötöm magam rögtön végre egy érdekes cumo erre multis pff így elrontani valamit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!