iPon Hírek

The Walking Dead: Season 2 - nem lesz kevésbé kemény

Dátum | 2013. 12. 18.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A The Walking Dead: Season 2 fejlesztője, a TellTale Games figyelmeztette a rajongókat, hogy bár a játék főhőse, Clementine még csak egy kisgyerek, ettől még a játék világa ugyanolyan kemény marad, mint amilyen az első évadban volt. Ezt igazolta a második évad első részének, az All That Remainsnek az előzetese is. Dennis Lenart, az epizód rendezője, és Mark Darin, az írója elmondták, hogy nem fogták vissza magukat a kisiskolás korú főszereplő miatt. Azt azért hozzátették, hogy emiatt kissé kényelmetlenül érezték magukat, de még mindig úgy gondolják, hogy ezt kellett tenniük. Egy kislánnyal játszunk, de a világot ez nem érdekli. "A The Walking Dead univerzumában ezen a ponton a tény, hogy Lee már nincs veled, és nem vagy sem erős, sem hatalmas még nem jelenti azt, hogy a világ ettől kedvesebb vagy jobb lesz hozzád. A többi túlélő és a zombik sem törődnek azzal, hogy csak egy kislány vagy, épp ezért más nézőpontból kell szemlélned a világot." Lee-t alakítva máshogyan kellett megbirkóznunk a nehézségekkel, mint ahogyan Clementine bőrébe bújva fogunk. Az alkotók azt is elmondták, hogy a kis méret és a nem éppen félelmetes külső miatt a világ emberi lakói máshogy fognak a főhősre reagálni. Amikor az alkotókat arról kérdezték, hogyan tudnák összefoglalni az évad témáját egyetlen szóban ők annyit mondtak: "bizalom". A második évad, amelyből az első rész már megjelent PC-re és Macre (PlayStation Networkön és Xbox Live Arcade-en ma válik elérhetővé), 5 epizódból fog állni, és 2014-ben ér majd véget. A többi rész pontos megjelenési dátumait is hamarosan közölni fogják.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. acezozo
2013.12.18. 09:27
Már nagyon vártam,remélhetőleg a színvonal nem csökkent az idők folyamán..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mikej95
2013.12.18. 09:37
Az Acidvision-ös rész elég gyenge volt(a többihez képest mindenképp), a sorozat meg már rég eljutott a brutalitás csúcsára: zombis sorozat, de senkinek sem jut eszébe még egyszer sem kimondani. Kissé szánalmas, ettől nem lesz több.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2013.12.18. 09:41
Nem fog csökkenni, nyugodt lehetsz! Számomra a Telltale ezzel a sorozattal tarol, sem a korábbi címeik, sem a Wolf among us nem ér fel ehhez.
Kíváncsi leszek mondjuk a majd száz év múlva megjelenő Game of Thrones-ra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. FRK
2013.12.18. 14:57
Az első "évad" addig volt számomra tökéletes, míg rá nem jöttem, hogy valójában SPOILER VESZÉLY
nagyon nem befolyásolnak semmit a döntéseim, max azt, hogy később egy csaj vagy egy csávó hal-e meg (akit a boltban mentettem meg) és egyéb "hatalmas" horderejű dolgokat. Amint világossá vált, hogy tök mindegy jó vagyok-e vagy szemét baromira csalódtam. A történések előre deklarálva vannak és teljesen mindegy mit teszünk az eredmény minden esetben ugyanaz, ellenben azzal, amit a játékban is hirdettek. Ezért érdektelen számomra a folytatás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2013.12.18. 15:37
Tény, tök mindegy volt, mit közölsz társaiddal, és mit titkolsz el előlük. Kivel vagy rossz kapcsolatban, kit értékelsz. Mert a végén Lee meghal. És ha esetleg a később felbukkanó karakterek jellemzik, jó volt-e vagy rossz, hát az tényleg elég minimális változás, amit le se szarok majd.
Clementine-ra tekintettel "számítottak" a döntéseid, nem tudom, ebben az évadban ezek a döntések meghatározzák-e majd cselekedeteit. Előző évadból kiindulva, nem.

De a sztori, játékmenet (döntéses helyzetek lényegessége ide v. oda) és a szimpatikus karakterek miatt számomra az év játéka. Már csak azért megéri folytatni a 2. évaddal, hogy szemmel kövessem, ki lesz, és hogy alakul annak sorsa, akit az első évadban óvtunk, kísértünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!