iPon Hírek

The Witcher: 6 év, 6 millió eladott példány

Dátum | 2013. 10. 25.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A CD Projekt Red a széria hatodik születésnapján jelentette be, hogy a The Witcher játékokból összesen 6 millió példány kelt el. Ez alatt a viszonylag rövid idő alatt az ismeretlen lengyel stúdióból nemzetközileg is ismert és elismert nagy név lett, amely egy olyan rangos következő generációs RPG-n dolgozik, amelyet a Microsoft is bemutatott E3-as Xbox One prezentációja részeként. A The Witcher sorozat 2007 őszén kezdte pályafutását az első résszel, melyet egy évvel később követett a The Witcher: Enhanced Edition. A The Witcher 2: Assassins of Kings 2011 tavaszán jelent meg PC-re, 2012-ben pedig Xbox 360-ra is kijött. A The Witcher 3 a stúdió első olyan darabja, amely egyszerre készül több platformra is, az alkotók egy időben dolgoznak a PC-s, PS4-es és Xbox One-os verziókon. A megjelenés dátuma 2014, és ha nem hallunk hamarosan pontosabb dátumot, akkor inkább a jövő év második fele lesz a valószínűbb. Azt nem említették, hogy a széria részeiből külön-külön hány példány kelt el, de arról van adat, hogy, hogy 2012 májusában a The Witcher 2 eladásai PC-n és Xbox 360-on meghaladták az 1,7 milliót. A stúdió vezetője, Adam Badowski a következőket mondta az évforduló alkalmából: "A CD Projekt Red arra az elképzelésre épült, hogy mindig megéri többet adni a játékosoknak. Utunk kezdete óta tapasztaltuk, hogy fontos az a fajta megközelítés, amely bevonja a játékosokat a fejlesztőkkel folytatott párbeszédbe, és képes arra, hogy hatással legyen a játékipar időnként önpusztító üzleti oldalára. Reméljük, hogy az elkövetkezendő években is velünk maradtok, és továbbra is együtt fogjuk véghezvinni ezeket a változtatásokat."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Szefmester
2013.10.25. 18:57
Gratula! Egy kemény RPGhez képest (még az rpgsek között is szerintem rétegjáték), mindenféle DRM nélkül... Egy meggyőző érv a minőség=eladás oldalán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. nemlehet
2013.10.25. 19:44
Szép Gratulálok nekik. Tényleg nagyon minőségi játékokat raktak le az asztalra, főleg a stúdió méreteit tekintve. Mind a két részt nagyon szeretem. Tényleg, ahhoz képest, hogy rétegjátékok nagyon jók ezek a számok Csak így tovább!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Ronan
2013.10.25. 22:49
Egy szinkront nem bánnék szerintem nagyon jó lett a szinkronos része.Szép szám ez is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. NovaTerra
2013.10.25. 23:46
A witcher nem hc rpg, amennyire én tudom. Nekem tetszik, kedveltem mindkét részt. Mai napig, ha meghallom valahol a szinkronszínészek hangját, akkor beugrik a játék.
Viszont 6 millió nem olyan sok, amikor 1-2 dollárét is adták már az első rész a másodikat 5-ért.

Jöhetne egy hír, hogy a '89-es Populous-ból eladtak idén 2 millió példányt. (origin bundle)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ZeeroCool1...
2013.10.26. 10:35
Azert Nova nem megbantaskent de ha lenne egy KE-i studiod orulnel a 6 millio eladott peldanynak szerintem....
Sok studio zarta be iden a kapuit vagy eppen befektetok miatt kerultek jatekok fiokba.
Nagy nemzetkozi nevek mennek Kickstarterre penzt kunyizni jatekokhoz.
Szerintem nagy szam az a 6 millio es a 3 talan majd megfejeli ezt is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. nemlehet
2013.10.26. 10:52
Valóban nem HC RPG, mert kb utoljára a neverwinter nights 2 volt az. Inkább van egyfajta darkos, kegyetlen hangulata, elég naturális ami sokaknak már túlságosan erős. Sokat foglalkoznak benne a politikai háttérrel, az intrikákkal és elég zord sokszor az egész atmoszféra. Ez pl a skyrimban egyáltalán nem jellemző, bár az is sokkal komolyabb az előző részekhez képest, de közel sem éri el a witcher szintjét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. KisDre
2013.10.26. 13:36
Én azért szeretem a Witcher-t mert úgy beszippant a világa. Skyrim-nál nem éreztem ezt. Oké hogy ott az lehetsz aki csak akarsz, meg ott a bazi nagy bejárható világ. De Witcher meg történetet mesél.

Ha nagyon drasztikus akarnék lenni, azt is mondanám, hogy Witcher napjaink legeurópaiasabb játéka.
Kár ugyan hogy a 2-höz nem jött szinkron Mert szerintem igen is jó lett a szinkronja, csupán divatból mondogatják azok akik szerint rossz lett, mert hogy magyar szinkron, és a filmek terén állandóan csalódnak a szinkronban. Csak hogy ez nem film, és nem is amerikai. Nem eredeti színészek vannak hanem karakterek. S ha egy karaktert egy magyar nyelvű szinkron még jobban is tud megszólaltatni, mint az angol társa. Akkor kéremszépen, nincs itt probléma. Ha meg eredetiség hívei vagyunk, akkor lengyel szinkront választjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Konigstige...
2013.10.26. 15:36
Anno mikor megjelent az első rész kipróbáltam de nem fogott meg, aztán adtam neki még egy esélyt és abba se tudtam hagyni. A második résszel szintén így voltam, de már 1000-szer megbántam. Jelen pillanatban azt kell mondjam hogy a AAA kategóriában messze a legszimpatikusabb cím, tökéletesen megérte az árát, hosszú időre le tudott kötni mindkét rész, egy percig sem éreztem úgy hogy nem azt kaptam a pénzemért amit vártam (sok más AAA címmel ellentétben). A harmadik részt is megveszem. Lehet hogy páran azt mondják hogy nem sok az a 6 millió eladott példány, de ha azt vesszük nem is az a kategória amivel több tíz millióan játszanak. CD Project így tovább!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gamerke82
2013.10.26. 20:02
Nekem az egyik legnagyobb kedvencem. Én az olyan játékokat nem szeretem mint a Battlefield 3-4. Egyre inkább egy mozifilmre kezdenek hasonlítani. Nem hozhatsz önálló döntéseket. Gratula a Witcher alkotóinak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!