iPon Hírek

Thermalright CPU hűtő 2 Kg rézből

Dátum | 2008. 09. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Thermalright műhelyében egy nem mindennapi processzorhűtő alkalmatosság készül: a gyártó mérnökei elkészítik az Ultra 120-as típusjelzésű termék teljes egészében rézből álló változatát, amely nem csak különleges dizájnnal, de rendkívül jó hűtőteljesítménnyel is rendelkezik majd.

Az újdonság alumíniumból készült változata már a piacon van és rendkívül nagy népszerűségnek örvend, a gyártó ezért a rézből készült változat piacra dobása mellett döntött, persze ez utóbbi egység csak limitált példányszámban kerülhet a boltok polcaira. A Thermalright döntése szerint az Ultra 120 Cu névre keresztelt termékből mindössze 3000 darabot fognak legyártani.


A hűtőalkalmatosság talpazata, amely a processzorral érintkezik, valamint a hat darab hőcső, sőt, még az egységen elhelyezett lamellák (50+ db) is teljes egészükben rézből készülnek. Mivel a réz nem csak jobb hővezető az alumíniumnál, de sokkal nehezebb is, így az előzetes információk szerint az egység súlya nagyjából 2 Kg körül fog elhelyezkedni (1,8 Kg), ami rendkívül sok, ha azt nézzük, hogy az 1 Kg fölötti súllyal bíró hűtőalkalmatosságok sem mindennapiak.

Az egyedi hűtőalkalmatosság a gyártó szerint rendkívül jól fog fogyni, az egység ajánlott végfelhasználói ára egyébkén 99 dollár körül fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások