iPon Hírek

Thermalright HR-03 GTX hűtő a GT200-asokhoz

Dátum | 2008. 08. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az elmúlt hetek folyamán inkább az AMD Radeon HD 4870 X2-es modelljéhez jelentek meg különböző vízhűtő alkalmatosságok, az Nvidia csúcskártyáihoz csak csendben készültek a különleges hűtő megoldások. A Thermalright bejelentette legfrissebb videokártya hűtőjét, amely a GT200-as Nvidia kártyákhoz passzol, és amely különleges dizájnnal és jó hűtőteljesítménnyel próbálja meghódítani a piacot.A HR-03 GTX típusjelzéssel ellátott termék 133 mm x 156 mm x 38 mm-es méretekkel rendelkezik. Az újdonság GPU-val érintkező talpazata réz alapokon nyugszik, a terméken található hat darab hőcső szintén rézből készült, ezeket nikkelezett bevonat segítségével próbálja még dizájnosabbá tenni a gyártó. A hat darab hőcső a forrófejű GPU-tól egyenesen a nagyméretű hűtőfelülethez vezeti a hőt, az alkalmatosság hűtőbordáira gond nélkül rögzíthetünk egy 92 mm-es hűtőventilátort is a még hatékonyabb hűtés kedvéért. Ilyen ventilátort sajnos nem tartalmaz a csomag, ám a gyártó mellékel hűtőbordákat a tápellátásért felelős áramköri elemek és a memóriachipek hűtéséhez is.


A Thermalright szakemberei egy ADDA 92 mm-es ventilátor használatával tesztelték a hűtőt, a ventilátor percenkénti 2100-as fordulatszámon üzemelt. A GeForce GTX280 a Thermalright HR-03 GTX segítségével 10 Celsius fokkal hűvösebben üzemelt alapjáraton, valamint 15 fokkal hűvösebben tette a dolgát terhelés alatt, mint a referencia hűtővel felszerelt példányok.

Az újdonság megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem szolgált részletekkel a gyártó, sőt, a termék ajánlott végfelhasználói árát sem árulta el.

A hivatalos weboldalon található leírás alapján úgy tűnik, hogy az újdonság a GT200-as GPU-val ellátott kártyák esetében csak és kizárólag 92 mm-es ventilátor alkalmazása mellett használható. Mellesleg a terméket csak a GT200-as kártyákhoz (GTX 260 és GTX 280) lehet használni, mint azt a bevezetőben már leírtuk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.08.26. 11:31
hát ha van rajta venti is, nem sok esély marad a többi foglalat használatára
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!