iPon Hírek

Thermaltake Chaser MK-1: új PC ház érkezett

Dátum | 2011. 03. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Thermaltake a CeBIT alkalmával bemutatta legfrissebb számítógépházát, amely a gyártó állítása szerint kifejezetten a játékosokat veszi célba. A friss jövevény a Chaser MK-1 nevet kapta és azért különleges, mert ez az első olyan közepes torony (mid tower) formátummal rendelkező ház, amely a hagyományos megoldásoknál szélesebb, így akár 18 cm magas processzorhűtő alkalmazását is lehetővé teszi. A gyártó a termék emiatt egy új formátum kategóriába sorolja, amely az XB (Extra Big) ATX Mid Tower nevet kapta.


A tetszetős újdonság több különleges tulajdonsággal is rendelkezik. A ház tetején a mérnökök elhelyeztek egy hot-swap dokkoló egységet, amely mind 2,5 hüvelykes, mind pedig 3,5 hüvelykes adattárolók fogadására képes, méghozzá egyszerűen és kényelmesen. Arról, hogy a ház belsejében mindig „rend” legyen, a fejlett kábelmenedzsment segítségével gondoskodhatunk: a kábeleket az alaplap tálca mögött vezethetjük el, ami nem csak a rendezett belső, hanem az akadálytalan szellőzés miatt is fontos. A gyártó mérnökei a ház tervezésénél a folyadékhűtő rendszerek alkalmazóira is gondoltak, így  a hőleadó radiátor beszerelése egyszerű: a radiátort a ház tetején található ventilátor eltávolításával a felszerelhetjük a ház tetejére, de igény esetén a ház hátulján is helyet kaphat az említett hőleadó, ugyanis a termék tartalmaz furatokat a rendszer csöveinek kivezetéséhez.


A Chaser MK-1 belsejét úgy alakították ki, hogy a légáramlás a lehető legoptimálisabb lehessen: a ház elején és tetején egy-egy 200 mm-es átmérőjű ColorShift ventilátor foglal helyet, amelyek konfigurálható LED-es világítással is rendelkeznek, a ház hátulján pedig egy 140 mm-es átmérőjű TurboFan ventilátor teljesít szolgálatot. A ColorShift légkeverők LED-es világításának módosítására a ház tetején található szabályzók segítségével van lehetőség (hatféle szín), sőt, még ventilátor fordulatszám-szabályzásra is van mód (turbó mód bekapcsolása).

Az új PC ház a hír végén található videó alapján hat darab, fiókos rendszerű 3,5 hüvelykes bővítőhelyet kínál, míg 5,25 hüvelykes bővítőhelyekből összesen négy áll rendelkezésre. A ház tetején, a jobb oldalon megtaláljuk az előlapi kivezetéseket, amelyek között ezúttal két USB 2.0-s port, két USB 3.0-s port és egy eSATA csatlakozó foglal helyet. A HD audió kivezetések a bal oldalon, a ventilátor szabályzók felett találhatóak. A ház tetején egy dizájnelem is helyet kapott, ami nem más, mint egy pulzáló világítással ellátott logó. 

 

 

A Thermaltake illetékesei sajnos nem adtak információt azzal kapcsolatban, hogy az új PC ház pontosan mennyibe fog kerülni és mikor jelenik meg az üzletek polcain.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. markangabo...
2011.03.03. 14:59
Jól néz ki. Csak jó ára is legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. iponnorbi
2011.03.03. 15:22
arra ne számíts
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Turai
2011.03.03. 15:25
Tényleg nagyon jól néz ki.
De mikor felejtik már el, hogy a tetejére rakják a csatlakozó kivezetéseket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. jozsefm
2011.03.03. 15:53
Jó ház.Szerintem kényelmes a tetőn elhelyezett csatlakozó, ha valaki a klasszikus asztal alatti elrendezésben használja, könnyebb hozzáférni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. polarx
2011.03.03. 15:57
Turai: ezt akartam én is pont. Meg egész véletlen nem megy teli porral egy kis idő után? Egészen annyira hogy használhatatlan legyen?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Kange
2011.03.03. 16:21
polarx: Ezért kéne inkább valami kinyitható takaró lemez mögé rakni. Addig marad a takarítás! Bár az az általad említett "kis idő" nem is olyan kicsi. Szörnyen poros a lakásom, hetente kell takarítanom a ház porszűrőit, de a csatlakozókkal még semmi gond fél év után. (Kopp-kopp!)
Én biztos nem vennék olyan házat, ahol nem a tetején vannak a csatlakozók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Turai
2011.03.03. 16:30
polarx

Nem is az jelenti a problémát, hogy telemegy porral mivel azt ki lehet fújni belőle.
Sokkalta inkább azzal lesz a probléma, hogy az apró porszemek amik szépen benne maradnak szépen lassan a csatlakoztatások során lecsiszolják az érintkezőket.
Nem lett volna egy hátrány ha egy lecsukható felülettel ellátták volna ha már a tetejére tették.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Enno
2011.03.03. 16:39
le kell takarni és akkor nem megy tele porral majd , ha meg valaki azon akadna fent hogy akkor rontaná a megjelenését, hát válasszon másik házat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Heroes27
2011.03.03. 19:08
tééleg jol néz ki. a thermaltake mondjuk egy dolgot tud, az a dizájn. nem éppen minőségik a házaik, de tágasak és pont jók. nice
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. _DiEGO_
2011.03.03. 19:56
Nocsak , ez még nekem is tetszik Egy nagyon masszív , stabil házat látok benne. És igen, a tetejében lévő csatikra valami elcsúsztatható fedél lehetne...

5 / 5
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pietro84
2011.03.03. 20:24
Most nem azért,de ha egy házat ilyen felső csatlakozós kialakítással ugye praktikusan az asztal alá/elé/mellé leteszünk a parkettára, akkor szerintem oly mind1 mennyire szuperül és dizájnosan néz ki,nem? Max annyi kéne, hogy legyen jó a szellőzése,és porszűrés is jól meglegyen rajta oldva.

Ez csak az én szerény véleményem, ettől függetlenül nekem is tetszik a háznak a kinézete. Nálam viszont azért lenne rossz választás ez,mert nincs hely neki alul,csak az íróasztalomon,ott meg milyen kellemes dolog minden egyes alkalommal felkelni a székemből megkeresni az usb csatlakozót aztán vissza, ha csak nem akarom tapogatásos módszerrel kikövetkezni,hogy hova is kell bedugnom az usb csatit Na jó, látjátok, csak ennyire vagyok lusta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jotek007
2011.03.04. 08:49
Aki a frontra szeretne csatlakozókat, annak nem muszály házat cserélni, vannak ilyen egységek(kártyaolvasó) 3,5" és 5,25" helyre is. Van rajta minden ami kellhet.
A ház szerintem nagyon jól sikerült.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jwhite
2012.12.07. 20:17
Nagyon jó a ház! Nekem is ez van!
Meg vagyok vele elégedve, tágas jól szellőző kiváló minőségű anyag!
Praktikus dolgok(kábelek elvezetése) szép design!
A porszűrőknek köszönhetően minimális porosodás.
Fél évente kifújod és no problem! És akkor sem por oroszlánok jönnek ki belőle!
Na igen a fenti csatikat sűrűbben ki kell fújni!
Nálam azért 5/5!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!