iPon Hírek

Thermaltake Element Q: tetszetős mini ITX ház

Dátum | 2009. 09. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Thermaltake neve sokak számára csenghet ismerősen, ugyanis a vállalat számos minőségi számítógépházzal és rengeteg különböző videokártya-, illetve processzorhűtővel van jelen a piacon, amelyek jó ár/teljesítmény arányukról ismertek. A vállalat most a pici számítógépházak szegmensében mutatott be friss megoldást: a Mini ITX rendszerek számára készített termék az Element Q nevet kapta:


Az Element Q-t nem meglepő módon a főként hangtalanul üzemelő multimédiás konfigurációk (HTPC) építéséhez ajánlja a cég. A ház belsejében a Mini ITX alaplap mellett egy 3,5 hüvelykes merevlemez is helyet kaphat, sőt, egy külső 3,5 hüvelykes és egy 5,25 hüvelykes bővítőhely is a felhasználók rendelkezésére áll. Ezeket a bővítőhelyeket a gyártó a ház nagy előnyeként emlegeti, ugyanis nincs szükség külön slim optikai meghajtó, vagy mobil merevlemez beszerelésére, ellentétben a forgalomban lévő pici házzak többségével. A tervezők a hangtalan működést ventilátor-mentes dizájnnal próbálták megoldani, így a házon rengeteg szellőző van elhelyezve, hogy a meleg levegő könnyedén el tudja hagyni a terméket. A csendes működés érdekében a mellékelt 200W-os SFX tápegység is ventilátor nélkül üzemel. A ház hátulján egy PCI bővítőhely található, míg az előlapon HD audió csatlakozókat, valamint bekapcsoló- és reset gombot helyezett el a gyártó,  de természetesen két darab USB 2.0-s port is jelen van a kínálatban.


A feketében pompázó újdonság előlapján egy piros csík húzódik, amivel a termék megjelenését kívánták egyedibbé tenni. Maga a ház 130 x 220 x 330 mm-es méretekkel rendelkezik, súlya pedig mindössze 2,7 Kg.


Az újdonság már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára 59 dollár.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!