iPon Hírek

Thermaltake hűtőpad, akár gamer noteszekhez is

Dátum | 2011. 09. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A nagy nyári melegnek és a kánikuláknak lassan vége szakad, de a komolyabb teljesítményű noteszgépek megfelelő hűtéséről továbbra is érdemes hatékonyan gondoskodni, hogy az adott termék sokáig szolgáljon minket meghibásodás és sorozatos túlmelegedés nélkül. A Thermaltake erre kínál megoldás legfrissebb termékével, ami nem más, mint egy látványos dizájnnal és nagy hűtőteljesítménnyel rendelkező hűtőpad.


A Massive 23 GT Notebook Cooler névre keresztelt megoldás 352 x 293,1 x 41,4 milliméteres mérettel és 907 grammos súllyal bír. Az újdonság a 10 hüvelykestől egészen a 17 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel ellátott noteszgépekig kínál megfelelő teljesítményű kiegészítő hűtést. A hűtőpad dönthetőség tekintetében öt különböző pozíciót kínál a noteszgépek és így a felhasználók számára, így könnyedén ki lehet választani a számunkra legkényelmesebb beállítást, ami elősegíti a könnyebb gépelést és a kényelmesebb noteszgép használatot. A rendszer lelkét egy 200 mm-es átmérőjű, ki-bekapcsolható, LED-es világítással is ellátott ventilátor alkotja, amely a percenkénti 500-as és 800-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel.


Az éppen szükséges fordulatszámot egy fordulatszám-szabályzó potméter segítségével lehet beállítani. Maga a légkeverő maximum 24 dB(A) zajt generál működése során, légszállítási teljesítménye pedig 63,2 CFM maximális értéket képvisel. A rendszer két normál USB 2.0 portot kínál, amelyek jól jöhetnek a mindennapi használat során akár egér és billentyűzet, akár egyéb kiegészítők csatlakoztatásáról van szó. Maga a szerkezet egy USB 2.0-s kábelen keresztül kapcsolódik az adott noteszgéphez - a kábel pedig természetesen a csomag részét képezi. A notebook hűtőpad felülete gumicsíkokkal rendelkezik, amelyek megakadályozzák, hogy a terméken elhelyezett noteszgép csúszkáljon.


A Massive 23 GT hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is, de a termék várható ajánlott végfelhasználói ára egyelőre még nem ismert. Aki további részleteket is szeretne megtudni az újdonságról, látogasson el ide.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

18. Destructo
2011.09.05. 16:15
Ez tetszik,egy ideje már keresgetek a piacon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. kisza25 Destr...
2011.09.05. 16:47
csak az árára leszek kíváncsi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. _DiEGO_
2011.09.05. 17:06
És ezek a "csoda" szemfényvesztők hova fújják a levegőt , hűtik a műanyag alját - megemelik, hogy a felhasználó csuklója mégelőbb beálljon ? Ez mind etetés, majd ha a gépek eleve úgy lesznek megtervezve / kialakítva hogy egy esetleges ilyen jellegű hűtés vásárlása esetén valóban plusz ~15-20% hűtési hatásfokot elérjünk , akkor azt mondom van értelme, de a jelenlegiek nem rendelkeznek megfelelő plusz légnyílásokkal az ilyen hűtésekhez.Piros nyílacska meg kék , jah és a gyakorlatban ?
Maradjunk ennyiben és a pont ott van a végén:
Thermaltake erre kínál megoldás legfrissebb termékével, ami nem más, mint egy látványos dizájn.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. cNobody
2011.09.05. 17:18
Akinek van esze az kiveszi a szerelő nyílások ajtajait. Enyémben van három szerelő nyílás: memó,winyó,wlan + a gyári proci hűtő nyílás. Szóval ha ezek a nyílások szabadon vannak akkor a fontosabb elemekről (winyó,memó) lefújja a meleget, és meg is vannak a plusz légnyílások.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. djkissmrt
2011.09.05. 17:54
cNobody -> pirospont
Amúgy ez kb [ennek] a továbbfejlesztett változata.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. TheRealTsL
2011.09.05. 17:55
Nyilván ennek sincs semmi értelme és (a sok millió másik felhasználóval egyetemben) az én laptopom is csak a véletlenek miatt nem melegszik annyira, mikor alatta van a hűtőpad. -_-'
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. l-bandee
2011.09.05. 18:53
Nos, igen. Még a Logitech N100 is a kis fingilingi ventilátorával képes a notebookom hőmérsékletét 5-9 fokkal lejjebb szállítani, így ez a thermaltake darab valószínűleg (mivel a gép teljes alját éri a "szél" ) egészen hűvösen képes tartani a legmakacsabb laptopokat is. De igen, "felesleges extra"... (a LED világítás bele, na szerintem az a felesleges extra, első dolgom lenne kiiktatni )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. uristen
2011.09.05. 20:00
Ha veszek egy Ultrabook -ot, es ha ez olcso lesz, veszek ala egy ilyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Humbuk
2011.09.05. 20:39
Nem hülyeség, de az milyen már, hogy a laptopok X % megdöglik a melegben? vagy van ilyen apróbetűs rész, hogy: "A gép működése csak 20 fokos szobai hőmérsékleten garantált"? Jó dolog meg minden, de én azt szeretném ha veszek egy laptopot az enélkül is menjen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. l-bandee
2011.09.05. 20:58
@Humbuk:

Nem jelenti azt, hogy megdöglik melegben, mert vígan elmegy. Viszont az élettartamot növeled azzal, ha hűvösebben tartod a gépet. Nekem például az Arrandale i3-370M TjMax-sza 90 fok. Soha nem állt még le, vagy fagyott le, pedig már volt, hogy 93 fokot mutatott a CoreTemp. Ellenben nem tesz jót, ha eléri, ne adj' Isten fölé megy ennek az értéknek a hőmérséklet. Azt szereti, ha jó 7-8-10 fokkal a TjMax alatt marad, ekkor marad leghosszabb az élettartama. Remélem így már érthetőbb, hogy miért is jó dolog egy ilyen hűtőpad.

Sőt, nyáron, 40 fok melegben még lejjebb is vettem pár száz MHz-el az órajelet csak ezért. Viszont most, hogy hűvösebb van, meg jön a hidegebb idő, nyugodtan járatom fullon, plusz videokártyát is feljebb húzom nagyjából 20%-kal, és így is maximum 84 fokot mutat a cucc, pedig a proci és a GPU egy hőcsövön van szerintem (még nem szedtem szét)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. CyberPunk6...
2011.09.05. 21:06
Sokszor szoktam olvasgatni, hogy a laptopokat nem arra találták ki, hogy 24/7 100%-on terheld, pedig szerintem azt is vinniük kell. Nekem egy Sony VAIO gépem volt, és azt bizony, ha a legnagyobb nyári melegben maxrafelfuttattam, akkor is tette a dolgát, 80 fokot meg bírta tartani maximumnak a legnagyobb kánikulában, a jellemző hőmérséklet normál 20-25 fokos levegőben terhelve 60-70 fok volt. idle meg olyan 40.

Ezeknek az a lényege, hogy a gyengébb minőségű gépek ne kapcsoljanak ki, illetve azért, mert 30 fok felett, jól megterhelve a legjobb laptopok is felzúgnak, ezzel viszont eloszlik a terhelés a ventilátorok között, egyiknek sem kell annyira pörögni =>sokkal halkabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. djbundy
2011.09.05. 21:26
[b][/b]A csicsáért ne fizessetek felárat, úgysem látszik, mert rajta van a laptop! Ennél: [LINK] komolyabb nem kell és minden géphez passzol. 23cm venti, hangja nem sok van, de levegőszállítás annál inkább (90CFM)!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Humbuk
2011.09.05. 21:53
l-bandee:

Bár kicsit zöldfülűre sikeredett a komment, azért szerencsére nem vagyok kezdő

Nekem volt alkalmam pár régebbi hp szériás notit szétszedni és ott sem voltam elájulva a hűtés hatásfokát illetően. Erre próbáltam utalni, hogy rossz az a tudat, hogy a gép megfelelő hűtéséről a usernek kell gondoskodni, mert a gyártó esetleg nem fordít rá elegendő figyelmet. De ez lehet egy kapitalista hozzáállás, mert minél hamarabb romlik el, annál hamarabb vesz az ember új gépet.

Nekem egy asus eee pc 1000h van itthon az asztali mellett, de olyan gyengusz a kis vacak, hogy nem akart még sosem túlmelegedni ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. l-bandee
2011.09.06. 07:56
@Humbuk:

Bocs a szájbarágós magyarázatért, nem ismerek itt senkit, azért mentem biztosra

Amúgy én is tudom, hogy nem minden arany ami fénylik, ellenben egy ilyen hűtőpaddal sokat tehetünk laptopunk élettartamáért, és ha csupán egy kicsit is, de "kicseszhetünk" a gyártókkal, már ami a szándékos korai elhasználódást illeti. Viszont lehet, hogy mi járunk rosszabbul, ha a garanciaidőn kívül megy tönkre a gép
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MUERTE
2011.09.06. 10:42
Egyedüli laptop hűtő,ami hatékony is
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. cNobody
2011.09.06. 11:20
Muerte:
Ez mekkora király. Oda rakom a ventiket ahova én akarom, azaz a szerelőablakokhoz. Mekkora ötlet, csak kár hogy nem lehet kapni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Humbuk
2011.09.06. 14:01
@l-bandee:
Hehe semmi gond

Én inkább ezt a laptophoz is haználható víz \"hűtést\" vagy éppen fűtést javaslom!

igény szerint egyénileg választott hőmérsékletű vízzel lehet feltölteni, multifunkciós kiegészítő, amely nem hiányozhat senkinek a háztartásból! Kölcségkímélő is! Most vagy soha!

szerk: link cserélve, mert rosszul adtam meg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MUERTE
2011.09.07. 11:17
cNobody
Miért ne lehetne
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!