iPon Hírek

Thermaltake PC ház egyszerű, letisztult dizájnnal

Dátum | 2013. 03. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Urban S21-es modell közepes torony formátumra alapoz és kívül-belül feketére festve érkezik. Az újdonság előlapja szálcsiszolt alumínium borítást kapott, amely elrejti a kíváncsi szemek elől a külső bővítőhelyeket.

Az előlapi portokat szerencsére úgy helyezték el a gyártó mérnökei, hogy azokhoz akkor is hozzá lehessen férni, ha az ajtó éppen csukva van - ez egy jó pont. A ház oldallapján egy szellőző, illetve egy szolid, szokatlanul kicsi plexi ablak kapott helyet. Szellőzőt a ház tetőlapján is találunk, amely mögé igény esetén 120 milliméteres átmérőjű ventilátor is kerülhet.

A 438 x 185 x 497 milliméteres mérettel érkező, SECC acélvázra épülő Urban S21 belsejében micro-ATX, illetve ATX formátumú alaplap kaphat helyet. PCI bővítőhelyből hetet kapunk, az alaplaptálca pedig tartalmazza a szokásos szerelőablakot. A hatékony kábelmenedzsment ezúttal sajnos kimaradt a repertoárból. A bővítőhelyek között ezúttal három darab 5,25 colos külső, valamint öt darab 3,5 colos belső öblöt találunk - ezek mind-mind szerszámmentesen szerelhetőek. A 3,5 colos belső bővítőhelyek 2,5 colos meghajtókat is fogadnak, sőt, rajtuk kívül még egy 3,5 colos külső bővítőhely is jelen van a kínálatban. A normál ATX formátumú tápegységeket fogadó számítógépházban 155 milliméter magas processzorhűtő is elfér, a videokártyák pedig 320 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak.

A megfelelő szellőzésről alap esetben két rendszerhűtő ventilátor gondoskodik: az egyik a ház elején, az előlap mögött, a másik pedig a ház hátulján, felül lapul. Mindkét légkeverő 120 milliméteres átmérővel bír, 1000-es percenkénti fordulatszámmal dolgozik, zajszintjük pedig egyformán 16 dB(A). Ha a gyári szellőzés nem lenne kielégítő, akkor a ház tetején, oldalán és alján egy-egy további 120 milliméteres átmérőjű ventilátor elhelyezésére is van mód. A ház hátulján természetesen ezúttal is jelen vannak a szokásos furatok, amelyeken könnyedén átvezethetjük a folyadékhűtő rendszer külső hőleadó radiátorának csöveit.

Az előlapi portok között ezúttal két USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet, illetve egy mikrofon bemenet sorakozik. A Thermaltake Urban S21 hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre rejtély, hogy várható ajánlott végfelhasználói ára pontosan hogyan alakul.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. FFnF
2013.03.04. 14:06
Középkategóriás ház, nekem viszont nagyon tetszik. Kíváncsi leszek az árára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mThom
2013.03.04. 19:30
Szerintem is szépre sikerült
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. RampageSen...
2013.03.04. 19:45
Jó lett msII-höz képest.
A kábel menedzsment igen csak nagy hiányt képez itt is emiatt nálam csak 6/10.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. FFnF
2013.03.04. 20:16
Az Urban S31 és afeletti modellekben (mivel egy egész család jött ki) már van rendes kábelmenedzsment, elforgatott vinyó keretek és dupla venti hely felül + hdd dokkoló. Ha az S31 elfogadható árban lesz, akkor elképzelhető, hogy beruházok majd egybe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!