iPon Hírek

Thermaltake RamOrb: új hűtés a memóriára

Dátum | 2008. 08. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Thermaltake most újabb területet céloz meg a hűtőalkalmatosságok piacán: a gyártó a tuningolt DDR és DDR2-es memória modulokhoz készített egy látványos és az előzetes információk szerint hatékony hűtőalkalmatosságot. A RamOrb névre keresztelt termék egyetlen hőcsövet tartalmaz, amelynek félkör alakú végén néhány hűtőborda és egy keret nélküli pici ventilátor foglal helyet.A tuningolt DDR és DDR2-es modulok nagyon keményen tudnak melegedni, ez főleg a nyári nagy meleg során jelenthet gondot, ugyanis a túlmelegedés instabil működéshez vezethet és nem mellékes módon jelentősebb mértékben csökkentheti az alkatrészek élettartamát is. A Thermaltake mérnökei által kifejlesztett újdonság összesen 136 grammos súllyal bír, az egység alumínium hűtőbordával rendelkezik, amelynek tetején egy 6 mm-es, rézből készült hőcső található. A hőcső végén egy 50 mm-es ventilátor található, amelynek élettartama a gyártó állítása szerint 50.000 óra. Az egység 4500-as percenkénti fordulatszámmal üzemel, ám mégis halk, mindössze 20 dB-es zaj mellett működik.


A RamOrb várhatóan a hónap vége felé jelenik meg kereskedelmi forgalomban, ám az egység pontos végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre még nem szolgált információkkal a gyártó. Az itt bemutatott termék a gyártó állítása szerint csak DDR és DDR2-es memória modulokkal kompatibilis, de a Thermaltake szakemberei valószínűleg már dolgoznak a DDR3-as memóriákkal kompatibilis változaton is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. szabtam
2008.08.02. 21:18
jópofa, de biztos nem kéne. (hopp, pár mókus megint megvakult.....)

ha a ramon van borda, és még úgy is forró, akkor 1 vagy 2 alacsony furdulatú 8 centis venti, valahogy odatákolva, és kész. én egy 8 centissel hűtöm a vga-ra állítva, kicsit megdöntve a borda nélküli 1066 ddr2 kingmaxokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. sYs
2008.08.02. 23:23
A szubtérből...;-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Multitask
2008.08.02. 23:23
Nekem is pont ez a kérdés jutott eszembe. Biztosan a hőenergiát alakítja át elektromos árammá és ezáltal forgatja a ventilátort. Egyébként ilyesmit kitalálhatnának igazán, milyen jó lenne procihűtőknél is. Ahogy melegszik, úgy hűti vissza magát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. szabtam
2008.08.02. 23:59
Multitask:
már találtak ki ilyen cpu hűtőt, de nem találom a linket...
kb. fél éve volt valahol hír.

közben eszembe jutott, nem is cpu hűtő, hanem asszem, chipszet hűtő volt....
de természetesen nem volt szó áramtermelésről, hanem a mozgó hőt használták fel a venti mozgatására.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danee91
2008.08.03. 02:03
Igen az MSI egyik lapján volt így.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!