iPon Hírek

THQ: Innen már csak felfelé...

Dátum | 2012. 06. 13.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A THQ vezérigazgatója, Brian Farrell már látni véli a fényt az alagút végén. A VentureBeat-nek adott interjújában azt nyilatkozta, hogy túl vannak a nehezén.

"Azt hiszem, hogy nem csak hogy leértünk az aljára, de már el is indultunk egy kicsit felfelé" - mondta.

A vezér mindezt nem csak a levegőbe mondta, hanem a Q4-es pénzügyi eredményükre alapozta, amely több tíz millió dollárral túlszárnyalta az előzetes várakozásokat. Farrell szerint ez előremutató teljesítmény, ebből kell kiindulni, amikor a jövőjüket próbáljuk fürkészni. Kiemelte a Saints Row: The Thrid sikerét, mint példát egy eredményes üzleti modellre és elmondta, hogy ezen túl inkább az ilyen magas minőségű játékokra fognak koncentrálni, nem pedig a licencelt darabokra.

"Minden játéknak amit megmutatunk, valamilyen díj lóg a nyakán, szóval a fókuszunk működik."

"Még nem a győzelmünket hirdetjük, addig még nagyon sok munka van hátra, de Jason Rubin magunk mellé állítása nagy győzelem. Okos, kreatív, fegyelmezett és remek rálátása van a dolgok lényegére. Közös képünk van arról, hogy merre tart az ipar. Én a magam részéről feltöltődtem energiával és úgy érzem a cég nagy része is így van ezzel."

A THQ hátat fordított tehát a "gyerekjátékoknak" és a filmes licenceknek. A győzelem kulcsát pedig a minőségi játékokban látják. Farrell teljes felelősséget vállal azért, ami történt a céggel és eltökélt célja, hogy helyrehozza a THQ-t. "Egyszer már megcsináltam, most is sikerülni fog."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. kullo1
2012.06.13. 14:53
"A THQ hátat fordított tehát a "gyerekjátékoknak" és a filmes licenceknek. A győzelem kulcsát pedig a minőségi játékokban látják."

Nem azért ,de a Saints Row: The Thrid pont egy tipikus gyerekjáték,mondjuk tény hogy egész szórakoztató helyenként.
Azért örülök hogy kezdenek egyenesbe jönni mert csípem a THQ-s cuccokat. Company of Heroes 2 meg a Homefront 2 nagyon várom,bár félek hogy az utóbbit el fogja b@szni a krájtek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. YellowFlas...
2012.06.13. 15:24
kullo1: Összetéveszted a gyerekjátékot a "nem veszem magam komolyan" típusú játékkal. Gyerekjátéknak tartom a Mariot és társait, de egy olyan játék, ahol egy gégemikrofonos sticivel ölsz HALOMRA embereket, robbantgatsz, dugig van agresszióval és még sorolhatnám, nem épp gyerekjáték...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. simonpeter
2012.06.13. 15:30
jó az is számít hogy a gyerekbe melyik kategória 7-10-ig vagy 10-16 éves korúaknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. stranger
2012.06.13. 15:34
Ez gyerekjáték lesz akkor mostmár. ))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kullo1
2012.06.13. 15:44
YellowFlash próbálj meg egy mai kisrácot leültetni super máriózni körberöhög és otthagyja.Az én 7 és fél éves keresztfiam GTA4re van rákkatanva csak azzal akar játszani mióta az egyik haverjánál kipróbálta és csesztet folyamatosan ,hogy nálam is játszhasson vele ,de nem engedem neki
A mai 8-16 év közötti korosztály pont ezekre mész-ölsz-lősz kategóriájú cuccokra vannak begerjedve,és tudják ezt a fejlesztők is mert tudják ,hogy a szülők nagyrésze megveszik a kölöknek.Semmi off ez csak személyes tapasztalat és vélemény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. YellowFlas...
2012.06.13. 16:07
kullo1: A szülőt minősíti, ha engedi, hogy a 8 évet sem betöltő gyereke ilyenekkel játszon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kullo1
2012.06.13. 17:09
YellowFlash szerintem a szülők nagy része(főleg akik nem ebben virtuális közegben nevelkedtek) nem is nagyon foglakozik azzal ,hogy az adott játék milyen tartalommal, bír számukra az is csak egy ugyan olyan szimpla játék mint a LEGO.
Míg azért arra odafigyelnek hogy a kölkük ne nézzen pornó filmet , simán engedik játszani mondjuk a GTA-val amiben minden sarkon lesz..pathatsz egy prostit ,vagy bármikor beugorhatsz egy night clubba egy öltáncra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Skorbut
2012.06.14. 00:53
Akkor végre jöhetne is a Red Faction 5
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Oggy
2012.06.14. 12:38
és a DoW 3
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kray
2012.06.14. 12:59
ÉN toltam kicsit a Saint Row-al, de nekem nem igazán jött be. Az autók irányítása borzalmas volt, semmi fizikaszerűség nem volt a vezetésükben. Ennél azért a GTA4 többet tud jóval!

Viszont a DoW3-at várom én is, és remélem, hogy az első részt veszik alapul, mert a 2 nem annyira jött át a taktikai játékmenetével. Ráadásul az epikus több százas tömegek sem csaphattak egymásnak, ugyanis nem volt ennyi egység az egész pályán!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2012.06.15. 17:06
Ha rendbe jönnek megszerezhetnék a S.T.A.L.K.E.R. 2 jogait is, az 1-et is megcsinálták, bár kifutottak az időből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!