iPon Hírek

THQ megjelenések – jobb későn, mint soha

Dátum | 2012. 11. 06.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Legújabb negyedéves jelentésében a THQ bejelentette számos, már igencsak várt játékának csúszását. A Metro: Last Light és a Company of Heroes, melyeknek nem volt ugyan pontos megjelenési dátuma, de idén kellett volna megjelenniük csak márciusban fognak kijönni. A THQ elnöke, és a Naughty Dog alapítója Jason Rubin szerint helyesen döntöttek, mert így mindkét játéknak lesz ideje kiforrni. Rubin részletesebben is kifejtette, hogy negyedik negyedéves kiadandó játékaik voltak az első darabok, amelyeknek készítésében ő is közreműködött, és úgy tapasztalta, hogy szükség van még némi fejlesztésre, hogy piackészek legyenek.

Szintén késik a sokak által várt humoros RPG, a South Park: The Stick of Truth, amely eredetileg március 5-én jelent volna meg, de csak 2014 második negyedévében láthat napvilágot. Rubin ezt azzal magyarázta, hogy a South Park alkotóival Matt Stone-al és Trey Parkerrel szoros együttműködésben dolgoznak, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy a játék eléri a népszerű rajzfilmsorozat színvonalát, és ez időigényes feladat. A THQ elkötelezte magát, hogy olyan South Park élményt nyújtson a játékosoknak, amelyre várnak.

A THQ-nál a jelenlegi negyedév legnagyobb címe a Darksiders 2 volt, amelyet csupán 1,4 millió példányban szállítottak ki a kereskedőknek, tehát az eladott példányok száma még ennél is kisebb. A THQ másik főnöke, Brian Farrell szerint, aki erről értekezleten tájékoztatta a befektetőket ez nem felelt meg az előzetes elvárásaiknak. A THQ negyedéves nettó értékesítései nem érték el a tavaly ilyenkorit, ám a nettó veszteségük nagymértékben csökkent a múlt évihez képest.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!