iPon Hírek

Thunderbolt 3-as portból 10 GbE port egy új kiegészítővel

Dátum | 2017. 06. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

Az USB-C csatlakozó formájában érkező Thunderbolt 3 port óriási lehetőségeket tartogat, hiszen nagy adatátviteli sávszélességet kínál, sokféle protokollt támogat, így a külső videokártya házak mellett gyors külső adattárak, sokoldalú dokkolók és rengeteg egyéb termék használatára ad módot. Mivel egyre több Thunderbolt 3 alapú eszköz kerül forgalomba, a hozzájuk passzoló kiegészítők piaca is egyre növekszik.
Fotó: AnandTech
Olyan dokkolókkal, amelyek Gigabites Ethernet portot kínálnak, már manapság is találkozhatunk, ám a nem is oly távoli jövőben akár 10 GBASE-T vezérlővel felszerelt egységek is piacra kerülhetnek – az Akitio pont ilyesmit mutatott be az elmúlt napok folyamán. Az újdonság egyetlen Thunderbolt 3-as portra csatlakozik, viszonylag kompakt kivitelben érkezik, tápellátásáról pedig ugyanazon a kábelen keresztül gondoskodik, amellyel az adott konfigurációhoz csatlakozik. Az alumíniumházat gumibevonat védi a hordozásból eredő sérülésektől, a ház belsejében pedig egy olyan Ethernet vezérlő lapul, ami a 10 Gbe mellett az 5 GbE, a 2,5 GbE és a GbE „sebességosztályt” egyaránt támogatja. A vezérlő gyártójáról egyelőre semmi sem derült ki.
Fotó: AnandTech
Fotó: AnandTech
A kiegészítő kiváló választás lehet majd a vékony és könnyű noteszgéppel rendelkező üzleti felhasználók számára, hiszen a modern vékony notebookok rendszerint nem tartalmaznak GbE portot, így az Akito Thunder3 10G segítségével nem csak GbE, de 10 GbE támogatásra is szert lehet tenni, ami kiválóan alkalmazható akár helyi vállalati hálózathoz történő csatlakozásra is. Az eszköz a Daisy-Chaining funkció jóvoltából akár egy kijelző és egy DAS mögé is felfűzhető lehet, így egyetlen USB-C kábelen keresztül sokféle eszközhöz csatlakozhat a rendszer, plusz még a helyi vezetékes hálózatot is használhatja.
Jobbra egy iPhone 7 látható, így a mért nagyjából megsaccolható. Fotó: AnandTech
Az AKiTiO Thunder3 10G hálózati adapter az RJ-45-ös Ethernet csatlakozón kívül nem tartalmaz egyéb portot, így dokkolóként nem használható, de amit kínál, így is bőségesen elegendő lehet a célközönségnek. Az igényes dizájnnal és modern hardverrel rendelkező eszköz még idén elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Whysper
2017.06.15. 14:00
Olyna nincsen,hogy Thudnerbolt 3 to USB vagy hasonló ,hogy kisebb laptopokkal is lehessen külső vga-t használni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!