iPon Hírek

Thunderbolt alapú dokkoló ultrabookokhoz, MacBookokhoz

Dátum | 2012. 06. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Matrox DS1 névre hallgató kiegészítő a Thunderbolt porttal ellátott MacBook-ok és az ultrabookok esetében egyformán jól jöhet, ugyanis segít abban, hogy a noteszek limitált csatlakozó kínálatát bővítsük. A kiegészítő egyetlen Thunderbolt kábelen keresztül kapcsolódik az adott noteszgéphez és sokféle portot kínál. Ezek között két darab USB 2.0-s, egy DVI, egy Gigabites Ethernet port, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet található.


A dokkoló egységhez külső monitort, valamint USB 2.0-s és USB 3.0-s perifériákat egyaránt kapcsolhatunk – utóbbiakhoz, azaz az USB portokhoz külső adattárolók, scanner, nyomtató, illetve billentyűzet és egér is kapcsolódhat.


A vállalat szerint az újdonság kifejezetten hasznos lehet üzleti felhasználók számára, akik az ultrabookokat a kevés csatlakozó, illetve kis képátlójú kijelző okozta kényelmetlenségek miatt inkább nem használják az irodában – számukra a kiegészítő az összes problémára megoldást kínál, sőt, még a céges vezetékes hálózathoz való csatlakozásra is módot ad.

Az alumínium házzal érkező Matrox DS1 a Computex alkalmával jelen lesz a vállalat standján. A Thunderbolt portra csatlakozó kiegészítő az Amerikai Egyesült Államokban 249 amerikai dollárba kerül, Európában pedig 219 euróért lehet majd hozzájutni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. lecza
2012.06.05. 08:22
Csak én érzem soknak ezt 65 ezerért?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Oggy
2012.06.05. 09:16
Mért jó az ilyen?

Hozod a gépedet és nem akarod otthon rányomni a perifériádat, reggel meg lehuzogatni: ezesetben nem értem a 3db usbt. az oldalára még legalább mehetett volna 5. Egér, billentyűzet, régebbi gépeknél wlanstick, nyomtató,fényképező, kártyaolvasó, ha már ultrabook akkor dvd író, stb.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!