iPon Hírek

Thunderboltos kiegészítő PCIe bővítőkártyákhoz

Dátum | 2012. 11. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Echo Express II névre hallgató Thunderboltos kiegészítő egy igazi különlegesség, amelynek segítségével felturbózhatjuk Thunderbolt porttal ellátott noteszgépünket. Maga a kiegészítő egy kis külső ház, amely Thunderbolt porton keresztül csatlakozik az adott rendszerhez, belsejében pedig két darab PCI Express slot lapul.


A friss modell az Echo Express kiadás alapjaira épül, ám vele ellentétben már nem egy, hanem két darab PCI Express 2.0 x16-os slotot kínál. Ezekben a slotokban maximum 18,41 centiméter hosszú, normál magasságú, egyslotos felépítéssel érkező PCI Express 2.0 x16-os bővítőkártyák kaphatnak helyet, de igény esetén egyetlen kétslotos formátumú bővítőkártya is elfér az alumíniumból készült házban.


Az újdonság nem egy, hanem rögtön két Thunderbolt portot is kínál: az egyikkel az adott asztali- vagy mobil számítógéphez csatlakozik, míg a másikon keresztül egyéb Thunderboltos kiegészítőt is hozzá kapcsolhatunk (daisy chaining).

Az ötletes dobozkában egy 100 wattos belső tápegység is helyet kapott, a megfelelő szellőzésről pedig három darab légkeverő gondoskodik, amelyek hőmérséklet-vezérelt példányok. Az Echo Express II energiatakarékosan üzemel, ugyanis a noteszgéppel, illetve asztali számítógéppel együtt kapcsol ki, illetve be.


Az öt év garanciával érkező újdonság a Thunderbolt porttal ellátott iMac, Mac Mini, MacBook Air, és MacBook Pro konfigurációkhoz készült, de a jelek szerint egyéb olyan konfigurációval is együttműködik, amely rendelkezik Thunderbolt porttal.

A termékkel és a vele kompatibilis bővítőkártyákkal kapcsolatban további információ itt található. Az Echo Express II már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára azonban meglehetősen borsos: a hasznos kiegészítőért 700 dollárt kérnek el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. fekszi
2012.11.30. 19:57
Ez szép és jó, de 700 dollárért... OO mondjuk úgy kb 30-40 ezer Ft-ot ha ér. Egyébként nem láttam VGA-t a támogatott listában (ha vak vagyok javítsatok ki), pedig az még egy átlag felhasználónak is hasznos lenne, mivel egy az a macbook nem rendelkezik túl erős integrált gpu-val (kivéve a közel 1 milliós gépek), arról nem is beszélve, hogy komolyabb munkára fogva őket felfőzik a gépet. Várom azt a megoldást, amikor viszonylag olcsón bármilyen desktop VGA-val bővíthetjük a laptopot. Erre az apple úgy se fog támogatást nyújtani, de reménykedjünk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. crowly
2012.12.01. 01:46
Szóval ez a kis keret többe kerül mint a video kari amit bele lehet tenni? Nemhogy többe. Inkább azt mondhatnám, hogy többszörösébe. Valakinek elment a józan esze mikor ezt az árat megálmodta.
Én kb 20-25k forintot adnék legfeljebb egy ilyenért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Nemadja
2012.12.01. 12:21
A 100W-os tápra amúgy se tehetsz túl izmos videokarit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. holospeed
2012.12.01. 14:12
VGA-hoz ott a Vidock megoldása ( http://www.villageinstruments.com/tiki-index.php?page=ViDock ), bár igaz nem thunderbolt a vége, hanem expresscard amihez thunderbolt átalakító kell, ha mac-hez szeretnéd használni. Szerintem akkor éri meg, ha legalább egy GTX 670-est raksz bele...

A másik megoldás a TH05 (http://www.hwtools.net/adapter/TH05.html) ami valóban thunderbolt csatlakozási lehetőséget biztosít, de ez nem egy kész termék, neked kell megépíteni hozzá a házat és a tápot megoldani a videó kártyához, míg a vidockban ezt megtették és "szimplán" csak a kártyát kell bele helyezned és megy is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gabortoron...
2012.12.01. 14:13
amikor elolvastam a cimet elgondolkodtam hogy eladom az asztalit kiveve a vidokatyat
(asus990FX,amd8150,NH-D14,TR2-RX 1200,saphireHD7970OC)
es veszek egy jokis ultra book-ot Thunderbolt-al.
hat nem ez meg mindig alom marad hogy hogy egy hordozhato ezkozon
az othon kenelmebe normalis teljesitmenyt erjunk el ami nem megy az ar es a mobilitas rovasara.
de ha tevednek nugottan irjatok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Insignia
2012.12.01. 19:26
és ezt hány méterig lehet hosszabbítani?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Steadywarp
2012.12.02. 13:17
Hány méterig Vízálló?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!