iPon Hírek

TI USB 3.0-s vezérlők USB-IF jóváhagyással

Dátum | 2011. 04. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Texas Instruments Incorporated (TI) bejelentette, hogy a piacon első félvezetőgyártóként kapta meg négyportos USB 3.0-s vezérlőjére (TUSB7340) az USB-IF jóváhagyását.  Emellett frissítették a kétportos vezérlőiket is, megjelent a TUSB7320-as megoldás.


Az USB-IF és WHQL minősítéssel egyaránt ellátott USB 3.0-s vezérlőchipek noteszgépekben, asztali konfigurációkban, munkaállomásokban és szerverekben, valamint különböző bővítőkártyákon helyezkednek majd el. A termékek PCIe alapú beágyazott vezérlő formájában set-top-box készülékekben, játékkonzolokban és HD televíziókban is feltűnhetnek majd a nem is oly távoli jövőben. A TI ezzel együtt tovább bővíti SuperSpeed USB portfólióját is, ami már manapság is a piac leggazdagabb termékpalettájának minősül.

Maguk a vezérlőchipek kompatibilisek minden USB 3.0-s eszközzel, legyen szó adattárolókról, USB 3.0-s hubokról vagy egyéb USB 3.0-s eszközről. A gyártó a vezérlőchipjei kétszer érzékenyebbek az USB 3.0-s szabványban előírtnál, ami azért jó, mert a vezérlők a gyengébb jeleket is hatékonyabban képesek venni, így hosszabb kábelek alkalmazása esetén is a megszokottnál stabilabb működést eredményez. Az új vezérlők felépítésük miatt költséghatékonyabb megoldások, mint a riválisok termékei: a TI vezérlőinek úgynevezett Full state-machine architektúrája nem teszi szükségessé külső adattároló egység (EEPROM vagy Flash) alkalmazását, ezáltal a felhasznált anyagok költsége a konkurensek megoldásaihoz képest (BOM) 5%-kal alacsonyabban alakul.

Az új USB 3.0-s vezérlőchipek WQFN tokozással érkeznek és első mintapéldányaik már készülnek is. A termékek sorozatgyártása a tervek szerint május folyamán indulhat meg. A két portot kínáló TUSB7320-as modell 3,5 dollárba, a négyportos TUSB7340-es változat pedig darabonként 4,5 dollárba kerül majd, persze csak akkor, ha az adott megrendelő legalább 1000 darabot kér a termékből.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. fenyo1111
2011.04.15. 10:59
Tehát ez a 4 portos vezérlő alaplapokon is megjelenik?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. J.o.k.e.r fenyo...
2011.04.15. 11:33
Igen, amennyiben a gyártók a TI megoldását választják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Mandris90
2011.04.15. 20:30
inkább a TI mint az nec
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!