iPon Hírek

Tigris-re alapoz az AMD Vision márkanév

Dátum | 2009. 06. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD a legfrissebb mobil platformjának megjelenése után egy új márkanevet vezet be a piacra, amely az AMD Vision névre hallgat. A Tigris platformmal ellátott notebookok esetében három különböző kategória lesz jelen, amelyek a rendszereket teljesítményük és felszereltségük alapján próbálják majd rangsorolni.

Az AMD Vision márkanév alá tartozó termékekben a vállalat új processzorai és új videó vezérlői kapnak helyet, ezek mellett prémium kategóriás WiFi adapter is a rendszerek részét fogja képezni. A processzorok szerepét a kétmagos, 45 nm-es csíkszélességgel készülő Caspian kódnévvel ellátott modellek töltik be. A termékek a következő generációs RS880M északi hídból és SB710-es déli hídból álló lapkakészletben kapnak helyet. Az új platform harmadik generációs Socket S1-es foglalatot tartalmaz majd, amely a négymagos Champlain processzorokat is támogatni fogja. Ez utóbbi egységek 2010 folyamán kerülhetnek forgalomba. A kiválasztott notebookgyártók az AMD Vision konfigurációkba 40 nm-es csíkszélességű mobil videó vezérlőket is elhelyezhetnek majd.

A fent említett három AMD Vision kategória az alábbiak szerint alakul:

  1. AMD Vision: AMD Athlon Neo X2-es processzor, integrált Radeon HD 3200-as vagy 4200-as sorozatú videó vezérlő, külső gyártótól származó WiFi adapter.
     
  2. AMD Vision Premium: AMD processzor, Radeon HD 4330-as sorozatú mobil videokártya, külső gyártótól származó WiFi adapter.
     
  3. AMD Vision Ultimate: AMD Turion X2-es processzor, Radeon HD 4870-es mobil videokártya és külső gyártótól származó WiFi adapter.
     

Az AMD Tigris platformja a DTR (Desktop Replacement - asztali gépet helyettesítő noteszgép) és a vékony, könnyű notebookok piacán próbál majd hódítani. Az újdonság ultra hordozható megoldásokban, vagy netbookokban természetesen nem tűnik majd fel. A platform sikeressége nagy mértékben függ majd az általa nyújtott teljesítménytől és fogyasztásának mértékétől.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. lokegabor
2009.06.24. 20:50
VISSZA A HIRHEZ

Durva, alig várom már! Főleg az Athlon neo-s változatot HD4200-al! Olcsó, keveset fogyaszt, mégis, ha teljesítmény is kell, akkor az is megoldható, nagyjából! Amire én használnám, arra tökéletes lenne!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. _DiEGO_
2009.06.24. 21:44
Egy ACER vagy MSI laptopot akartam venni , deee.... asszem ezt bevárom, nem kapkodom el a dolgot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!