iPon Hírek

Tíltják az online játékot Kínában

Dátum | 2007. 04. 13.
Szerző | aruboczki
Csoport | EGYÉB

Kínai szigorú intézkedéséket tervez bevezetni annak érdekében, hogy a fiatal gyerekek ne töltsenek túl sok időt a számítógép előtt. Így korlátozni szeretnék az az időtartamot, amint a gyerekek naponta internetes játékokkal tölthetnek – állítja a Xinhua hírügynökség.

A kormány rendeletben utasítja az online játékoldalak üzemeltetőit, hogy kísérjék figyelemmel, hogy a gyerekek naponta mennyi időt szentelnek a kikapcsolódásra. Azok a csemeték, akik naponta több mint három órát fordítanak a játékra, elveszíthetik az eddig megszerzett pontjaiknak akár a felét is. Akiknél pedig ez az időtartam az öt órát is meghaladja, azok minden pontjuknak búcsút inthetnek.


Az intézkedések célja, hogy a gyerekek a számítógépes játékok helyett másra fordítsák szabadidejüket. Várhatóan július 15-én lép életbe az új rendszer, amelynek egyik legnagyobb kihívása az lesz, hogy kinyomozzák, hogy a megadott életkor tényleg megfelel-e a valóságnak. Ezért a kínai kormány arra is kötelezi az üzemeltetőket, hogy gyűjtsék be a felhasználók valódi nevét és személyi igazolványszámát, amelytől azt remélik, hogy fényt derít az igazságra.

A rendelet nyilvánosságra hozása után a Xinhua hírügynökség gyors közvélemény kutatást tartott az online játéküzemeltetők körében. Az általános vélemény az volt, hogy az üzemeltetők is inkább egészséges, kiegyensúlyozott felhasználókra vágynak, és nem arra, hogy minden percüket a játéknak szenteljék.

„A fiatalok a mi jövőbeni vásárlóink. A mi érdekünk is az, hogy ne rombolják egészségüket és lelküket a folyamatos játékkal. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az új rendszer működőképes legyen” – nyilatkozta Zhuge Hui a Shanda Interactive Entertainment képviselője.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.04.13. 17:49
vissza a hírhez

Kínai szigorú intézkedéséket tervez bevezetni annak érdekében, hogy a fiatal gyerekek ne töltsenek túl sok időt a számítógép előtt. Így korlátozni szeretnék az az időtartamot, ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!