iPon Hírek

Tim Schafer 20 éve a szakmában

Dátum | 2009. 09. 29.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Double Fine alapítója, Tim Schafer 20 éves jubileumát ünnepelte a videojáték iparban, aminek okán megosztotta velünk első lépéseinek emlékeit. Feltett néhány, ma már viccesnek tűnő levelet is ebből az időszakából (mielőtt a LucasFilmhez került volna).

Hogy milyen levelekről van szó? Egy 1989-es, az Ataritól érkezett darabban például ez áll: "A képzettségét gondosan megvizsgáltuk, de sajnálatos módon az nem állt összhangban cégünk jelenlegi igényeivel, így nem tudunk az ön számára állást biztosítani." A helyzet nem sokat változott Mr. Schafer Hewlett-Packardos próbálkozását követően sem: "A jelenlegi bizonytalan gazdasági körülmények miatt a HP úgy döntött, hogy szigorításokat alkalmaz a munkaerő felvétel frontján. Így sajnálatos módon nem tudunk önnek lehetőséget biztosítani."

Végül a Lucasnál láttak benne valamit, és Dizájner asszisztens/Programozó állásban el tudott náluk helyezkedni. No, az sem volt egy egyszerű történet, mert már az első telefonbeszélgetésnél lebukott, mint kalóz.

"- David Fox: Ball Blaster?
- Schafer: Igen! Imádom a Ball Blastert! Még egy joysticket is eltörtem, annyit játszottam vele az Atari 800-amon!
- Hát, a játék neve igazából Ball Blazer, csak a kalóz verziót hívták Ball Blasternek."

Aztán persze javított, egy mókás Atari 800 mátrix nyomtatóval kinyomott kreatív motivációs levéllel:


Mi Schafer tanácsa az álláskeresőknek? "Ha én tudtam állást szerezni a játékiparban, akkor mindenki tud! (Persze nem az én cégemnél, soha nem vennék fel egy olyan alulképzett alakot, mint amilyen én voltam. Nekem csak szerencsém volt, hogy mindig találtam nálam okosabb embereket.)" Azért lezárásképp hozzátette, hogy ahogy ő csinálta, úgy a 80-as években még lehetett állást szerezni, ma már sajnos nem.

A legújabb Tim Schafer remekmű, a Brütal Legend (PS3, Xbox 360), rocktóber 16-án landol a boltok polcain.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!