iPon Hírek

Tim Schafer kiosztja Bobby Kotick-ot

Dátum | 2010. 07. 15.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Double Fine Productions alapítója, akit az Activision jól beperelt tavaly a Brütal Legend miatt (akit érdekel, rengeteg hírt írtunk az esetről anno) keményen megmondta a véleményét az óriáskiadó mindenható uráról.

"A kötelesség a befektetőihez köti" - kezdte Schafer. "Igaz ettől még nem kéne ekkora seggfejnek lennie, vagy igen? Lenne mód normálisan is kezelni a dolgokat, de ő meg se próbálja. Híres arról, hogy utálja a játékokat és ez a hozzáállás nem jó maguknak a játékoknak. Ez nem csak valami bigyókat gyártó ipar... Nem közelíthetjük meg úgy mintha szappant gyártanánk, ahol csak arra törekszünk, hogy a lehető legkisebb költséggel csináljunk szappant. Neki tipikusan ez a "bigyógyáros" hozzáállása van. Nem hiszem, hogy a jelenléte jót tesz az iparnak. Nem kapaszkodhatsz bele csak úgy valamibe ami éppen népszerű és facsarhatod ki belőle a lelket is, hogy aztán a következő áldozatra ugorj. Eljön annak is az ideje, hogy alkoss, kitalálj valami újat."

Ha ez még nem lett volna elég, hozzátette: "Remélhetően hamarosan átmegy valami másik iparágba. Valami olyanba, ami több pénzt hoz. Mondjuk golyóscsapágyakat gyártani... vagy valamit ami jobban illik a szenvedélyeihez. Fegyvergyártás?" (A teljes interjúhoz katt ide.)


Az Activision persze nem hagyta szó nélkül a dolgot. Természetesen nem maga Kotick reagált, hanem Maryanne Lataif, az Activision Blizzard vállalati kommunikációs igazgatója.

"Tim Schafer állítása, mi szerint Kotick nem szereti a játékokat, egyszerűen nem igaz. Bobby mindig is teljesen oda volt értük és szereti a játékipart. Egyszerűen arról van szó, hogy mint egy olyan cég vezérigazgatója, aminek a játékaival több millió ember játszik világszerte, nincs már annyi ideje annyit játszani, mint amennyit szeretne, illetve amennyit régen játszott."

Megemlítette még azt is, hogy "Ahogy azt Tim Schafer is bevallotta, valójában még soha nem találkozott Bobby Kotick-kal." Tény, de az eddigi nyilatkozatai azért elég árulkodóak voltak... [Néha nehéz pártatlannak maradni. :)]
Esetleg érdemes átfutni az Ars Technika újságírójának tavalyi véleményén is. Neki már volt szerencséje a játékipar nagyjaihoz, és azt írja, hogy szinte mindenki szereti amit csínál, és ha nem is mindig ért egyet velük, azért az látszik, hogy a szívüket is beleadják a munkájukba. Kotick... nos őt csak a számok érdeklik, legalábbis nagyon ezt érezte.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Silverstin...
2010.07.15. 15:11
Egyetértek Tim Schafer-rel, ez a kretén egyáltalán nem hiányozna senkinek a játékiparból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. gab78
2010.07.15. 16:58
Igaza van Tim Schafer-nek, de a helyzet az, hogy amíg a számok jönnek, és egyenlőre jönnek, ott fog maradni ahol van! Akármekkora seggfej is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Phantomstr...
2010.07.15. 20:46
Úgy van. Engem is kiakaszt, hogy minden céget ßuzi közgazdászok irányítanak szakemberek helyett, akik szenvedéllyel és hozzáértéssel végeznék a munkájukat. És itt nem csak a játékiparról beszélek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. felziusz
2010.07.15. 22:32
előttem írók mindent leírtak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Stormrage
2010.07.16. 09:58
hát akárhogy is nézzük, az összes játékkiadó cég profit orientált, egyik se karitatív szervezet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. RichyV
2010.07.16. 14:44
Phantomstranger
ne haragudj de kikérem a ,,buzi közgazdászok irányítanak mindent" kifejezést, én is és még sokan közgazdásznak tanulunk és lehet annak is akarunk menni, esetleg azzal a tudással céget szeretnénk vezetni, majd eldől. de 1 biztos hogy 1 cég csak úgy működhet ha profitot termel (gondolom te nem közgazdász vagy)
viszont azzal egyet értek amit ez a Bobby Kotick művel az túlzás viszont nem kell általánosítani, rengeteg kiadó van amelyiknél látszik hogy nem csak a pénz a fontos (EA, Ubisoft) Köszönöm hogy leírhattam a gondolataimat.
Tisztelettel: Szatmári Richárd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Phantomstr...
2010.07.16. 17:34
RichyV: Nem, nem vagyok közgazdász, viszont alapvető mentalitásbeli eltérés van a kettő között. Mert míg egy közgazdászt a profit maximalizálása érdekli, addig egy szakmabelit az innováció, így belemenne olyan dologba, amit egy közgazdász a "kockázat" miatt lelőne, mondván nincs kipróbált technológia, drága és hosszú lenne a fejlesztés, ami sok pénzt elvinne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kovy29
2010.07.17. 12:29
Egyik pedofilabbnak néz ki mint a másik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. csigabigaf
2010.07.18. 16:19
Mi a franc?
Kotick maga mondta egy interjúban hogy útálja a játékokat és hogy csak akkor érdekli őt ha a játékból náluk százmilliós bizniszt lehet csinálni.
Hányadék ez az activisonblizzard, a többi se sokkal jobb de ez valami szégyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. csigabigaf
2010.07.18. 16:20
Ezt elöbb nem vettem észre: "nem csak a pénz a fontos (EA, Ubisoft)"
Te buta pöcs, halvány hupikék bikafing ötleted nincs arról hogy miröl beszélsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Rider15
2010.07.18. 16:59
Kedves Csigabigaf!
Egyetértek az előttem szólóval, fórumbeli megnyilvánulásod mentesítsd az alább elhangzott, illetve egyéb hasonló szavaktól.
Előre is köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!