iPon Hírek

Titanfall: szórakozhatnak egymással a csalók

Dátum | 2014. 03. 27.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Respawn bannolja a Titanfallban játszó csalókat, de a megszokottól kicsit másképp teszi. A kizárások március 21-én, pénteken kezdődtek a játék PC-s verziójában. A csalók detektálásához a FairFight technológiát használják, az adatokat a játék indulása óta gyűjtik. Akit bannoltak, az a "FairFight cheat detected" felirattal nézhet farkasszemet, ahogy ezt az alábbi kép is mutatja. Ha nincs felirat, nincs mitől tartanunk.
Az érdekes csavar a dologban az, hogy akit bannoltak, tovább játszhat a Titanfallal, de csak olyan meccsekben, ahol vele együtt mindenki más is csaló. A Respawnnál ezt csak "Wimbledon aimbot versenynek" hívják. "Reméljük, hogy az aimbot csalóprogram, amiért fizettél, valóban a legjobb, mert ha nem, akkor a csalóknak tartott meccsek elég frusztrálóak lesznek számodra. Sok szerencsét." Az új rendszer miatt akkor sem érdemes csalókkal szövetkezni, ha mi magunk nem használunk illegális programokat a játékhoz, ugyanis ha a csapatunkban van valaki, aki használ, akkor automatikusan mi is csak a csalóknak fenntartott meccseken vehetünk részt. "Ha nem hívod be a csapatodba a csaló havert, akkor újra együtt játszhatsz a nem csalókból álló populáció tagjaival. Nem kapsz végleges bant, ha együtt játszol egy csalóval, csak azokat bannoljuk, akik valóban csalnak" - nyilatkozta a Respawn. Aki úgy érzi, hogy ok nélkül zárták ki, az az anticheat@respawn.com email címen írhat a Respawnnak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

24. Kobest
2014.03.27. 16:25
Tényleg jó megoldás, a Max Payne 3 csalóival is hasonlóan bántak el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Enno
2014.03.27. 16:34
Aki csal, én azt úgy bannolnám hogy többet fel ne léphessen a játékba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. nemlehet
2014.03.27. 16:40
A gond az, hogy annyira kezdenek terjedni a csalások, hogy komoly játékosbázist veszíthetnek ha mindenkit kibannolnak. Valakinek el kell adni a DLC-ket. Szerintem ez egy tök jó megoldás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Enno
2014.03.27. 16:56
Nekem nem szimpi. Egyszer mindenképp a normális játékosok napját húzzák le a kretén csalásaikkal. Bár sokszor még egyszerűbb megalázni egy csalót, mint aki épp nem használ semmit, de akkor is. Egyszer kifizette szóval bevétel meg van. bannt neki. Vagy már külön úgy induljon játékmód, vagy szeró hogy nesze gyökér, ide menj ha máshogy nem megy a játék. Ne a normálisak közé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. palasti7
2014.03.27. 17:30
Nem is értem, hogy mért vannak olyan hülye emberek a világon, akik fizetnek csalásért (másképp nem élvezet nekik a játék vagy mi?!) és nem esik le nekik, hogy úgyis megszívják? Hülye lennék 10-15k-t csak úgy kidobni az ablakon emiatt. Nem mellesleg multiba épp az a lényeg, hogy egyre jobb legyél, egy év volt mire pl. CoD4-ben eljutottam arra a szintre, hogy SD-n 35-5-tel végeztem. Erre feljön EGY (mert elég ezekből egy is) és méterenként meghalok, 5 percig bírom utána még órák múlva sem vagyok hajlandó visszamenni. Remélem itt nem lesz ez a helyzet és megszabadulunk tőlük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. vivanto
2014.03.27. 18:26
Szerintem meg a legjobb megoldás az lenne, hogy olyan játékot csinálnak amiben nem lehet csalni. Persze biztos mindjárt megkapom hogy olyat nem lehet, de akkoris!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. kiskoller vivan...
2014.03.27. 18:41
Vannak ilyen játékok. Például egy sakkszerű játékban elég nehéz csalni.

Magában a sakkban lehet, mert már elég jó sakkozó szoftvereket írtak.

A lényeg, hogy ha az intelligenciájukkal differenciálódnak a játékosok, akkor nehezebb csalást írni.

Például vegyél egy RTS játékok.
Ha magát a szimulációt egy központi szerver generál le, és a játékosok csak az irányítást adják inputként a szervernek, a szerver meg az egységek mozgását adja vissza outputként, amelyet a kliensek a helyi erőforrásokkal legenerálnának, akkor nagyon nehéz lenne bármilyen csalást beiktatni.

Nyílván a mai RTS-ek nem így működnek, mert ez nagy erőforrást igényel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. bala5
2014.03.27. 19:02
Ez egy jó ötlet, de hosszú távon nekem is az a véleményem hogy kiskoller ötlete lenne a megoldás. Ha jól emlékszem egyszer volt egy ilyen próbálkozás hogy fizetsz egy x összeget és játszhatsz a játékokkal, a számítás meg a cloud-ba történik meg, te már csak az outputot kapod meg. Nem tudom mi lett a sorsa ennek a projectnek de nekem tetszett az alap koncepció.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Asagrim bala5
2014.03.27. 19:13
Hát persze, aztán majd az fog győzni aki kevesebb fáziskéséssel tudja irányítani a játékot a latency miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. mikej95
2014.03.27. 20:34
Na ez valami érdekes dolog, ha megvettem volna már a hecc kedvéért is csalnék(detektálható csalás az mindig ingyen van), de csak abban az esetben, ha meg lehet szüntetni ezt az állapotot(gondolom nem az). Érdekes lehet egy ilyen meccs.

Amúgy is, amennyire én tudom, a fizetős, drága csaló programokhoz garancia jár és új CD kulcs, ha lebuksz velük önhibádon kívül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. nemlehet mikej...
2014.03.27. 21:17
Jah én is hallottam ilyesmiről, de nem tudom, hogy ezeknek ki lehet a célközönsége. Nyilván nem a vérpistikék, mert ők rendszerint buták az ilyesmihez és nem éri meg rájuk építeni, mert túl könnyen lebuknak. Az intelligens játékos nagyon hamar elunja lévén nincs kihívás a játékban ha csalsz. Profi szintem meg úgy sem lehet használni, mert kiszúrják még a legszarabb versenyen is.

Bár én nem játszok FPS-t, de nem igazán tudom elképzelni, hogy ki lehet a célközönsége a csalásoknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. maxpapa
2014.03.27. 22:04
Ez eszméletlenül nagy.....csalók külön pályán....nagyon nagy!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. BBC32 nemle...
2014.03.28. 07:14
erre egyszerű a magyarázat a csalás azoknak való akik semmilyen játékkal nem tudnak játszani vagy nem akarnak megtanulni és úgy gondolkodnak hogy inkább csalnak és akkor ők lesznek a királyok.
pl azt imádom mikor COD MW2-be meg Black Ops 1,2-be megyek a pályán jön egy csaló gyerek megöli az egész csapatomat köztük engem is ki akarjuk bannolni erre meg benyögi hogy jaj hát én nem csalok én tisztességes játékos vagyok meg minden azt közben a falon keresztül lenéz és öl meg az aimbot meg már csak ráadás és amikor megkérdezzük hogy hány éves kiderül hogy a legtöbb csaló nem több 11-14-nél
ergó a csalások főként a ki pistikék-nek készülnek mert anyunak van rá pénze hogy meg is vegye de ha meg ki bannolják akkor meg megy sírni anyucinak hogy jaj anyu kibannoltak a szerverről mert csaltam olyan szemetek
de a cikkhez szólva szerintem jó ötlet mert így talán elmegy az emberek kedve a csalástól ha más csalókkal játszanak.
bár szerintem ezt úgy kellene megoldani hogy úgy lehessen bannolni hogy az IP-cím alapján letiltani az összes E-mail fiókot amivel regisztrál az összes felhasználó nevével edjütt és magát az IP-címet is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. slayer007 BBC32
2014.03.28. 08:41
Egy pár írásjel azért elfért volna ebben a hozzászólásban!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. vivanto BBC32
2014.03.28. 08:50
Te se érthetsz hozzá túl sokat, ha szernited ip-alapú ban jó megoldás lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. turatur
2014.03.28. 09:37
Ebből ki indulva lehetne egy olyasmit csinálni hogy a játékoskat úgy össze párositani körünelül azonos Kill Ratio aránnyal rendelkezők játszanak egymással és ha csalsz ugy is az arányd miatt valószínűleg a csalokkal kerülsz egybe,és töbieknek is élvezetes lenne mert azonos képeségű játékosok lennének együtt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. ThePoweR
2014.03.28. 10:10
Egyszerű. Elrettentően kell bannolni. Nem ilyen jajj hát de poénos megoldás. Pl.: BF4-ben csal valaki, akkor az Origin akkját lebannolni az összes játékával együtt. Aztán veheti meg újra. Még talán olyan messzire is elmennék, hogy regel Originre az xy email-el és mondjuk van egy ubisoft-os fiókja is ezen az e-mailen, akkor azt is lebannolnám. Ha van steam azt is. Persze ehhez együttműködés kellene, meg hogy ne bannoljanak le ok nélkül, de így már lehet elgondolkodnának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. turatur ThePo...
2014.03.28. 10:20
A banolás alapbol oké de ez szerintem nem jelenre meg oldást mert például ott van a steam a Valve ott banolnak a játékból és mégis telvan az összes cod csalokkal,de ha az őlés halál alaján rakná össze a játékosokat akkor rögtön nem lenne olyan jó dolog a csalás mert akkor a másik csalóval kéne hadakoznia,igy meg a programnak mindig jön ki ujjabb verziója amit nem ismer fel az anticheat rendszer,és boldogítja tovább az átlag játélosokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. coolpet
2014.03.28. 10:26
Turatul: Mint pl dio3-ban a mostani kieg a kari szintjehez igazitja a mobok szintjet, vagy pl a Dead Islandban is ez van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog
2014.03.28. 10:46
Ez azert elegge ingovanyos talaj,mert a csaloknak gyakorlatilag joguk van a csalashoz.
Semmilyen probalkozas nem volt eddig a csalok kizarasanak jogi alapra emelesere.
Aki sok penzt olt a jatekaiba,es egy komoly listaval rendelkezik,azt nem lehet csak ugy eltiltani mindtol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ThePoweR DogTh...
2014.03.28. 11:51
Ha joguk van a csaláshoz akkor milyen jogon károsítják meg azzal hogy használhatatlanná teszik a drágán megvett játékát?

Ha jogom lenne ittasan vezetni, akkor nem büntetnének meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dbelam ThePo...
2014.03.28. 12:12
Jogod van inni, jogod van autót vezetni, de ittasan nem vezethetsz mert elcsapsz valakit.
Az ittas vezetőknek is jó lenne egy nap a hungaroringen, ahol hasonszőrűekkel vannak összezárva, csak gumikorlát helyett betonnal. Na kábé ugyanez a csíterekkel, csak még megfűszerezném random bugokkal (csakúgy meghal/felrobban/estébé, kiesel a pályán) és akkor kapná amit megérdemel

Az mondjuk elégtétel amikor a csalót alázod miközben be van nyomva neki a hekk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ThePoweR dbela...
2014.03.28. 20:35
Na de most akkor jogom van játszani és jogom van csalni, de játék közben csalni már nem lehet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Meridian74
2014.03.30. 17:34
Én meg azt a megoldást csinálnám, ha a rendszer észleli a csalást akkor azok akik nem csalnak és akiket ez a csaló meglő (eltalál), azok csak minimálisat vagy semmit nem sebződnének (random módon), továbbá minden nem csaló már messziről láthatná (mindenen, falakon keresztül is) az illetőt kivilágítva, mint egy karácsonyfa.

De erről nem értesíteném külön a cheatert... hadd játsszon csak tovább, amíg észre nem veszi, a szívást. De akkor már késő, mert ez a státusz olyan mint a ban, nem visszavonható. Esetleg kurva sok pénzért igen. De ez nem adna mentességet arról, hogy ne használjon cheater programot, ha ismét megbukik ismét fizetnie kellene, és ekkor emelkedne a tét is, dupla annyiért kaphatna "feloldozást".

Továbbá innét kezdve a csalókat nem bannolnám, hanem csak csalókkal ereszteném össze, ha éppen random csapat választási módban játszik.

A fenti két megoldás szvsz elvenné a kedvét minden csalótól, csak éppen azon múlik a sikeressége, hogyan tudják detektálni a cheater program meglétét (azaz mennyire hamar, gyorsan). De ez szvsz már a találati statisztikákból is könnyne kiszűrhető lenne, és aki fennakad a szűrésen, azt egy ideig külön figyelné a szerver, mármint elemezné a játékbeli viselkedési mintáját, és ha bebizonyosodik az, hogy cheater programot használ, máris minden figyelmeztetés nélkül életbe lépne a fenti két anticheater mód...

Így mindenki jól járna. Főleg a hardvergyártók, mert a cheaterek többsége vagy agyvérzésben pusztul el, vagy szétveri a billentyűzetét/egerét/ kontrollerét... vagy felgyújtja a házát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!