iPon Hírek

Tízmilliós bírság a Diginek

Dátum | 2009. 10. 09.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A cég vétsége, hogy csupán a legmagasabb elméleti maximum értékeket szerepeltette a Miskolcon terjesztett szórólapokon, így az nem felelt meg a tájékoztatásra vonatkozó előírásoknak. A bírság kiszabása mellett az NHH kötelezte a szolgáltatót, hogy ezentúl tüntesse fel minden hirdetésében - az adott díjcsomagnál a sávszélesség megadása mellett - az előfizetői hozzáférési pontokon, hálózaton belül garantált le- és feltöltési sebesség értékét is. A garantált sebesség az az érték, amelyet a szolgáltatónak az előfizető számára mindenképpen biztosítania kell, illetve ezt az értéket – külön minőségbiztosítási eljárás keretében – valamennyi előfizetőre, a teljes hálózatra vonatkozóan folyamatosan ellenőriznie is kell. Ez az a jellemző, mely az internet-szolgáltatás esetében alapvető jelentőségű, hiszen egyrészt meghatározza a szolgáltatás alapvető minimumát, másrészt valós képet ad a szolgáltató teljes hálózatának minőségéről. Az NHH a mostani esetet leszámítva három ízben észlelt visszásságot, hasonló ügyben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. engine
2009.10.09. 14:30
VISSZA A HIRHEZ

dunawebet mikor büntetik már meg? ;D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. NTomi
2009.10.09. 14:43
A hálózat minőségéről annyit, hogy többet is kapok a pénzemért mint 30/20 Mbit, az én esetemben...ténylegesen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Crater
2009.10.09. 14:51
Az ebben a legjobb, hogy egy olyan szolgáltzatót bántanak, ahol a vevők a legjobb arányban elégedettek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. plegeny
2009.10.09. 15:00
Lehet, hogy azért kapták a bírságot, mert a többi szolgáltatónak csípte a szemét a digi árai???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gedezoli
2009.10.12. 10:06
Szerintem csak szimplán papírforma szerint cseszegetik a szolgáltatót. Most már kötelező minden helyre odaírni, hogy mennyi a max és min, amit várhatsz a szolgáltatástól, sajnos ezt elfelejtette közölni gondolom a Digi, ezért ugrott oda a bünti.
Biztosan egy konkurencia dobta be a témát, aki valószínű helyi kis szolgáltató, és nem bírja a versenyt a nagyokkal. Valószínű a már jelenlévő tömbházakban lévő egyik kiszoruló alternatív volt az... sajnos.
Érdemes lenne megvizsgálni, akkor az mtelekom-nak az adsl nagykereskedelmi árait is, hogy az mennyire versenykorlátozó... mert az tuti, hogy a kis cégnek esélye sincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!