iPon Hírek

Tízujjas érintőpad a Synaptics-től

Dátum | 2009. 07. 23.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Nagy dobásra készül a Synaptics, hogy újra tekintélyt szerezhessen magának az érintésvezérlés terén, ennek eszköze pedig legújabb alkotásuk, a ClearPad 3000 kapacitív érzékelőréteg. Különlegessége, hogy ebben a méretkategóriában ez lesz az első olyan érintőfelület, amely minden további nélkül képes felismerni egyszerre akár 10 ujjat is és nyomon követni azok mozdulatait.

Ezzel együtt a technológia alkalmazható legfeljebb 8 hüvelykes képernyőknél is, ami ugyan még a legtöbb netbookhoz is túl kicsi, viszont még így is számos kisebb hordozható eszköz profitálhat majd belőle. A rendszer igen precíz, 1mm-es pontosságú. Saját vastagsága minimális, így akár OLED-ekre, vagy más különösen vékony kijelzőkre is ráhelyezhető anélkül, hogy lényegesen vaskosabbá tenné azokat.

Várhatóan novemberben kapják meg az első mintapéldányokat a különböző készülékek gyártói, akiket természetesen nem neveztek meg. Végszóként elmondták még azt is, hogy lesz a ClearPad-nek egy olcsóbb, 1000-es változata is, amely ennek megfelelően szerényebb képességekkel is rendelkezik: mindössze egyérintéses gesztusokat támogat, valamint néhány kétujjas parancsot. Azt azonban egyikről se lehet tudni, hogy várhatóan mennyivel dobják meg majd az őket integráló eszközök árát.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. adam0205
2009.07.23. 19:40
VISSZA A HIRHEZ

Még a végén az új szifonban (iPhone) is ez lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!