iPon Hírek

Több csúcsmodellt is tartogat a július

Dátum | 2013. 06. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A két vállalat munkatársai nyáron sem pihenhetnek a jelek szerint, hiszen mind a Nokia, mind pedig a Sony berkeiben valamilyen fontos csúcsgép bemutatóját szervezik. Ráadásul azt se felejtsük el, hogy a Samsung meg június 20-ára tartogat több újdonságot is. Mozgalmas nyár elé nézünk.

A Nokia által kiküldött sajtómeghívókon a "Zoom reinvented" felirat szúrhat szemet. Vagyis a zoomolás újrafeltalálására készülnek, és ezt a dizájnnal is remekül demonstrálják. Az senki számára nem kérdéses, hogy mire készülhetnek a finnek. Mostanra ugyanis teljesen egyértelművé vált, hogy a Nokia EOS fejlesztői néven ismert készülék leleplezésére fog sor kerülni. A közelítés feltalálása pedig a Nokia N808-nál alkalmazott szoftveres eljárást takarhatja, illetve annak egy tökéletesített változatát (az optikai megoldás a kiszivárgott fotók alapján kizárható, bár a lehetőségét teljesen ne vessük el).

A meghívót és az eseményt a Nokia némi számmisztikával is megfűszerezte, ugyanis július 11-én 11 órára várják az érdeklődőket. A Windows Phone 8 rendszert futtató fotós okostelefon New York Cityben kerül reflektorfénybe, ami azért valamelyest meglepő. A Nokia általában inkább Európára koncentrált korábban, és a londoni helyszínt részesítették előnyben. A Sony pedig egy eddig abszolút "ismeretlen pályát" választott a saját sajtórendezvényének - ha már a különös helyválasztásnál tartunk -, ők ugyanis Párizst szemelték ki maguknak. A látványosságairól híres francia főváros nem sokszor szerepel a nagy gyártók listáján, de biztos megvan az oka a Sony választásának is. A japán vállalat július 4-ére tűzte ki a bemutatójának dátumát, és érdekes módon reggel fél 10-kor fognak kezdeni. (Európában inkább az esti órákat szokták választani, hogy az érdeklődők a tengerentúlon is követni tudják a legfrissebb történéseket.)

Azt egyelőre hivatalosan nem tudni, hogy a Sony minek a leleplezését tervezi, ám a szaksajtó szinte biztosra veszi az Xperia ZU, vagyis a Z Ultra befutását. A stílusos meghívón némi ízelítőként felmutatják a rendezvény sztárját, de csak az éle látható. A képen látható vonalak valóban több hasonlóságot is mutat az Xperia Z-vel, és tényleg eléggé nagynak tűnik a szóban forgó eszköz, így van alapja a találgatásoknak. Ez a modell az előzetes információk alapján egy 6,44 hüvelykes megjelenítővel kerülhet bevetésre a felbontása pedig 1920 x 1080 képpontos lehet. A gép lelke vélhetően egy Snapdragon 800 chip lesz, a rendszermemória kapacitása pedig 2 GB-os méretet ölthet. A tárhelye várhatóan 16 GB-osnak ígérkezik, és adott lesz a microSD-s bővítés lehetősége is. A főkamera a pletykákban foglaltak szerint 8 megapixeles és az Android 4.2 Jelly Bean futhat majd rajta. Ahogy az ezeknél lenni szokott, a csomag része egy érintőceruza is, ami a használatot hivatott megkönnyíteni. Ez lesz a Sony első nagyra nőtt okostelefonja, így már most nagy várakozás övezi a július eleji eseményt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. martin255
2013.06.16. 21:50
"Ez lesz a Sony első nagyra nőtt okostelefonja"
Végül is az 5 inches Xperia Z is baromi kicsi volt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Jofo
2013.06.16. 22:18
Az miért jó az embereknek, hogy egy tepsit kell hordozniuk? 7 col-ban már tabletek vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zephyrus
2013.06.16. 22:38
jofo: lécci te döntsd már el másnak mi a jó... személy szerint nekem azért van S4-m (előtte meg S3) mert kis képernyőn a kicsit laposabb ujjbeggyel rendelkezőknek kurva nehéz szépszóval is gépelni, blackberryből meg 4 ment tönkre 8 hónapon belül szóval azt már nem is nézek egy ideje
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. alfoldi
2013.06.16. 23:43
Meg a full HD hoz kell is ez a méret, 5 colon mi értelme lenne, oda elég csak HD.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kajmi
2013.06.17. 07:37
Egyébként a végtelenségig se növelhetik ezeket.Mi a fenének? Mitől mobil ha külön táska kell neki lassan?2 év múlva vihetem magammal a 24 colos 3d monitoromat okos telónak jó lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!