iPon Hírek

Több ezer órányi ingyenes tartalom a Sony tévéken

Dátum | 2012. 10. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Napjainkban a Sony Magyarország és az NRC piackutató ezerfős reprezentatív felmérésének eredménye szerint a 18 és 49 év közötti életkorú magyar lakosság 8 százaléka rendelkezik okostelevízióval.

Az okostévé tulajdonosok fele legalább havi rendszerességgel, míg 10-15 százalékuk napi gyakorisággal használja televízióját internetes tartalmak megtekintéséhez. A Sony saját felmérése szerint az okostévék vásárlóinak körülbelül fele már hajlandó lenne fizetni a tévéken keresztül elérhető plusz tartalmakért (zenei tartalmak, filmek letöltése, játékok, Skype elérése).


A fentiek alapján az okostelevíziók a jövőben egyre komolyabb teret hódíthatnak maguknak, így idővel arra is megvan az esély, hogy a televízió váljon a háztartásokban az internet első számú megjelenítő eszközévé. Ehhez persze az is szükséges, a felhasználók számára minél több, minél jobb minőségű tartalom álljon rendelkezésre, azaz maximálisan ki tudják aknázni az internetképes televíziókban rejlő lehetőségeket.

A Sony pont ez utóbbit szeretné elősegíteni. A vállalat nemrégiben nagy lépést tett a minőségi tartalmak biztosítása felé, amikor a fuso interaktív tévé szolgáltatóval együttműködésbe lépett. Az együttműködés gyümölcseként elérhetővé vált egy alkalmazás, amelyen keresztül számos magyar tartalomszolgáltató műsorait lehet megtekinteni – ezek között népszerű sorozatok, filmek és ingyenes internetes tartalmak egyaránt jelen vannak.

A szolgáltatást minden 2009 óta vásárolt internetképes Sony Bravia televízión el lehet érni, sőt, az internetkapcsolattal nem rendelkező televíziók esetében is lehetőség van a szolgáltatásban rejlő lehetőségek kiaknázására, ehhez csak internetképes Sony Blu-ray lejátszóra vagy internetképes Sony házimozi rendszerre van szükség.


Pozitívum, hogy a Sony nem csak azokra gondolt, akik évekkel ezelőtt beszerezték internetképes Sony televíziójukat, hanem azokra is, akik más gyártó LCD vagy plazmatelevízióját használják: nekik akár a legolcsóbb internetképes Sony Blu-ray lejátszó beszerzésével is lehetőségük nyílik az újítás használatára.

A Sony és a fuso együttműködése ezzel persze még egyáltalán nem ért véget: a páros a Sony legújabb, 2013-as modelljeibe is integrálni fogja a szolgáltatást, amelyeknél immár a teljes fuso koncepció megvalósításra kerül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. DogTheDog
2012.10.07. 13:21
Az elso ikon egy osszenyomott parna,a masodik meg egy Viagra.LoL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. elnokur
2012.10.07. 13:27
mintha ezt a cikket pont nekem írták! pont ebben a témában googleiztam, amikor megláttam FBn ezt a linket! csak egy kicsit hiányosra sikerült, nekem Samsung TVm van ami még nem SMART TV!

engem kifejezetten a netes adások érdekelnének! ezen csak a már leadott adást lehet megnézni? szerintetek lehet-e már/majd élő adásokat /sport/ nézni rajta; a képen van a digi sport!?!? ez fizetős lenne ill milyen magyar tartalom van rajta?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. MazsolaTad...
2012.10.07. 14:02
good guy Sony.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. mada
2012.10.07. 14:47
Éljen éljen, már meg is nézem mit is tud
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. mada
2012.10.07. 15:44
HBO GO szolgáltatást hogy lehet elérni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Simba
2012.10.07. 16:41
Kitalálom hol hibádzik, a fele nem elérhető Magyarországról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mada
2012.10.07. 16:45
De igen, amit ott látsz mind jön és a filmek mind magyarok. Viszont a HBO GO nekem nem jött elő, jó lenne tudni, hogy regisztrálni kell-e valahol a készüléket és a hivatalos előfizetést hozzá vagy valami, mert éget a kíváncsiság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. HUFEUR
2012.10.07. 18:11
PS3-on elérhető ez valahogy? Blu-ray lejátszónak is számít, internetelérés is van, szóval valahogy gondolom meg lehetne ezt oldani. Ha ingyen van egy próbát megér.

Netflix meg jó lenne, ha elérhető lenne itthonról is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Gyurkov
2012.10.07. 22:08
Van LG és Sony TVm is, de az LG fényévekkel a konkurencia előtt jár (szolgáltatások terén), szégyen hogy a nagy multimédiás Sony a béka segge alatt van (nem is beszélve a magyar profilos PS fiókról).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mada
2012.10.07. 22:16
Csak azt mond meg, mennyire jó az LG tv-d képminősége, mondjuk a Sony tv-del összehasonlítva?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mythbuster
2012.10.08. 00:37
Nekem is LG van a két leselejtezett Samsung után, és tökéletesen meg vagyok elégedve a képminőségével! NEM látok különbséget a haverom Sony TV -je között.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gyurkov mada
2012.10.08. 08:27
Azért hangsúlyoztam ki, hogy szolgáltatások terén. Mellesleg nincs nagy differencia, Sony talán egy fokkal szebb képet ad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pdx06
2012.10.08. 16:26
Nem nagyon érdekel a dolog. Ígyis annyi tévécsatorna van mint a szemét, nem hiányzik még neten is azok uán kutakodni. Mythbuster, hát így jártál ..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fpetya
2012.10.09. 15:42
Szóval az az HBO GO jó lenne ha földi halandóknak is elérhető lenne vagy előfizethető vagy valami. Így csak parasztvakítás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!