iPon Hírek

Több Galaxy S III fogyott, mint iPhone 4S a Q3-ban

Dátum | 2012. 11. 15.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A StrategyAnalytics nyilvánosságra hozta, hogy mely okostelefonokból adtak el a legtöbbet, és az eredmény némiképp meglepetés, ugyanis az élen nem az Apple végzett a harmadik negyedév során, hanem a Samsung zászlóshajója, a Galaxy S III. Ilyen most először fordult elő az iPhone 2007-es bemutatása óta.

Persze az Apple-t még korai lenne temetni, viszont nem elhanyagolható az a tény, hogy már közel sem olyan stabilan egyeduralkodó, mint akár egy évvel ezelőtt. A Galaxy S harmadik generációja 18 millió példányban talált gazdára három hónap alatt - és a népszerűsége nem csökkent a megjelenése óta. Ezalatt az iPhone 4S-ből 16,2 millió darabot adtak el. Ezek bizony nem kis számok, a teljes piacra vetítve az SGS3 számlájára az okostelefonok 10,7 százaléka írható, míg az előző iPhone-nak 9,7 százalék jutott.


De hol bukta el az Apple a vezetést? A válasz nemes egyszerűséggel: sehol. Az első helye az iPhone 5 debütálásával ment el, így ugyanis sokan nem az előző generációt választották, hanem már az újdonságot nézték ki maguknak. Az Apple friss masinájából szeptember második felében 6 millió fogyott. Érdekes, hogy a nagy lemaradás ellenére is dobogóra tudott állni a StrategyAnalytics statisztikája alapján.

A negyedik negyedévre várhatóan visszaáll a rend, de az már tisztán látszik, hogy az iPhone rohamosan veszti a népszerűségét - a 4S és az 5 összesítve sem verte volna el sokkal a Samsung gépét. Tehát korántsem a teljes androidos felhozatallal kell már összemérni az Apple termékeit, hanem akad riválisuk modell szinten is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. hegyitaho
2012.11.15. 08:33
én még mindig azon hüledezek h anno a samsung note-ot úgy árulták h se nem telefon se nem tablet pedig csak 0,2"-vel volt nagyobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. logitech08...
2012.11.15. 08:41
én inkább vennék 4s-t mint s3-at, volt már kezemben mind2 és egyszerűen röhej hogy amikor feloldottam az s3at szaggatott . Nekem androidos telóm van és a sok szar szolgáltatástól meg alkalmazásoktól, amiket elvileg el sem indítok, állandóan belassul. Valahogy ilyen problémák sosincsenek az iphone-nál. Igaz az újonnan kiadott 5 nem vmi nagy cucc, de lehet hogy az áll az egész mögött, hogy visszafogják a fejlesztéseket, hogy mégtöbb pénzt nyerjenek ki az emberekből . Lehet hogy úgy álltak hozzá az 5höz hogy nem kellenek ide nagy fejlesztések így is venni fogják mint a cukrot, és még mindig jobbak vagyunk mint az s3. Nos sztem ez így be is jött nekik.
Csakhogy ár/érték arányban persze már koránt sem éri meg, viszont az usában gondolom más a helyzet...

Ezért fogok én 4st venni használtan. Sztem most ár/érték arányban ezt érdemes venni Magyarországon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. TheRealTsL
2012.11.15. 08:50
Hol volt a kezedben az az s3? Media marktban, ahol minden kirakott szerencsétlen telefonon egyszerre fut az összes alkalmazás, mert boldog boldogtalan nyomogatja, indít rajta mindent? Bár ennél még inkább feltételezném, hogy az egész állítás csak kitaláció.
Nincs akkora facepalm, ami kifejezné az érzéseimet ezen hozzászólást olvasva. Pont az ilyen emberek miatt él még a cég. Sajnos sokan vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Asagrim
2012.11.15. 08:55
Magyarországon is jobban veszik mint a kiló cukrot, aztán pedig olvasni a statisztikákat, hogy a magyar emberek 30%-a nem tud heti kétszer, 60%-a legalább kétnaponta húst v/enni. Valahogy nem értem a dolgot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. HUFEUR
2012.11.15. 08:57
SGS3 szinte sosem akad, még ICS-sel sem, de ha megkapja a JB-t (vagy lehet már meg is kapta, nem tudom) abszolút nem lesz semmi akadozás rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. kajla_hun
2012.11.15. 09:08
GS3 sokkalta jobb, mint az iPhone Steve Jobs nélkül az Apple láthatóan süllyed, nem tudnak olyan nagy újdonságot kiadni, amivel ismét nyerőek lennének, szóval kezd kicsúszni a piac diktálási szerepe, mely Applenak elég nagy baj, de feltehetően még így se fog becsődölni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. alfoldi
2012.11.15. 09:42
Aki logikusan gondolkodik annak egyértelmű hogy a Galaxy S3 a nyerő, erősebb vas kedvezőbb áron, akit megvakítot az iphone marketing az választ applét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. jozsefm
2012.11.15. 09:47
Várható volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Balucsek
2012.11.15. 09:57
Asagrim: vegetáriánusok lettek sokan csak hogy okostelefonjuk legyen

kajla_hun: szerintem nem süllyed a hajó csak Steve Jobs-t eltemették és azóta nem tudják, hogy másszanak ki mellőle a sírból. Próbálkoznak, hogy leásnak Kínáig vagy délkoráig és ott kapásból lehet perelni a Samsungot és a többi koppintást, de lehet visszafordulnak a régi ösvényre és egyszer újra ők koppintanak mindenki mástól és raknak össze belőle vmi hatalmas megváltásnak tűnő hypeolható dolgot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. tenroland
2012.11.15. 12:05
Sosem értettem azokat, akik azzal jöttek, hogy az android kiforratlan, akadozik bezzeg az apple...Nekem most S2 van és fagyást vagy akadást hát nem sűrűn tapasztaltam rajt.Esetleg amikor még egy olyan főzött romot raktam rá, ami friss volt.Nem azért cserélek romot mellesleg mert az alap annyira akadna, csak nincs szükségem a rám erőltetett szoftverekre.
Az S3 már jóval erősebb mint az S2 és fogtam már én is.El nem tudom képzelni azon mi akadna osztom TheRealTsL véleményét teljes mértékben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sanyix
2012.11.15. 13:04
@logitech0820: user error, nekem a 830 mhz-s armv6-os 1 magos telefonon nem szaggat, csak az SD kártya felcsatolásakor kb fél percet (tehát telefon indításkor, vagy "pendrive mód"-ból visszakapcsoláskor).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ThePoweR
2012.11.15. 13:33
S3-nál csak az összerakással meg az anyaghasználattal vannak kisebb gondok. Ugye már annyi pénzé.

S3-al nincs tapasztalatom még, hogy hosszabb távú használatnál mennyit fagy akad stb., de nem tartom valószínűnek.

A Jelly Bean-ben jönnek a jó újítások. Eddig ugye nem voltak elosztva a programok prioritás alapján. Tehát egy háttérben futó program pont ugyan olyan fontos volt és megkapott minden erőforrást az akadásmentes futáshoz mint mondjuk maga a menüben lépkedés. Ekkor fordult elő hogy a menü akadt mert a háttérben futó program is teljes sebességgel futott, pedig azt nem is használod/látod. Na ez majd megváltozik. Meg még jópár optimalizáció. Az IOS-ben ez eddig is így volt.

Egyébként röviden az IOS az annyit csinál hogyha valami meg akarja akasztani a telót akkor kilövi a p*csába, nem foglalkozik adatvesztéssel stb. Androdion meg mindig megpróbálja valahogy helyrehozni a dolgokat és ebből kifolyólag kifagyhat a teló is, vagy több másodpercig nem reagál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. PRO_St4rS
2012.11.15. 16:06
S3 RLZ !!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pdx06
2012.11.16. 03:35
Idővel ki fog merülni az apple. Lecseng a telefon őrület aztán már nem lesz náluk semmi amivel labdába tudnának rúgni. A Samsung legalább több lábon áll mivel szinte mindent gyártanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mythbuster
2012.11.16. 03:44
Az emberek kezdenek leszegényedni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm mythb...
2012.11.16. 06:58
Észhez térni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!