iPon Hírek

Több Google fiókot használhatunk egyszerre

Dátum | 2010. 08. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG


A Google szakemberei egy új szolgáltatás élesítésével vannak elfoglalva, amely lehetővé teszi, hogy egy böngészőből egy időben több Google felhasználói fiókkal is bejelentkezhessünk és kényelmesen, egy legördülő menü segítségével folyamatosan váltogathassunk köztük, ahogy igényeink kívánják. Ez a módszer sokak számára fontos, ugyanis rengetegen használnak több Google felhasználói fiókot: egyet például privát levelezésre, egyet munkahelyi/egyéb ügyek intézésére és egyet akár fórumozásra vagy különböző weboldalakra történő regisztrációhoz. Most ezeket a felhasználói fiókokat egyszerre is használhatjuk úgy, hogy a legördülő menüből kiválaszthatjuk, hogy éppen melyikre van szükség. Fontos megemlíteni, hogy az a felhasználói fiók lesz az alapértelmezett, amellyel először jelentkezünk be.


A fenti kitételnek azért van jelentősége, mert ha például olyan Google szolgáltatásokat próbálunk használni, amelyek nem támogatják a több felhasználói fiókkal történő bejelentkezést, akkor a rendszer az adott szolgáltatásba automatikusan az alapértelmezett fiókkal léptet be minket. Szintén fontos adalék, hogy a kijelentkezés menüpontra való kattintással nem csak az éppen aktív, hanem ezzel egy időben az összes többi felhasználói fiókunkból is kiléptet minket a rendszer. Az új szolgáltatás jelenleg csak a Gmail, a Google Calendar, a Google Sites, a Google Reader, a Google Voice, az App Engine és a Google Code szolgáltatásokkal működik együtt, de a hír írásának pillanatában saját Google felhasználói fiókunk esetében még nem volt elérhető az opció, amellyel a több felhasználói fiókkal történő bejelentkezés engedélyezhető lenne. Alap esetben ez a funkció le van tiltva, így külön menü segítségével kapcsolhatjuk be, amit itt találunk. A Google türelmet kért a felhasználóktól, ugyanis a szolgáltatás élesítése még zajlik, de az idővel természetesen elérhető lesz mindenki számára. A fiókok között egyébként az e-mail cím jobb felső sarkában található nyílra kattintva válthatunk, ekkor ugyanis megjelenik egy legördülő menü az elérhető fiókokkal. Egyidejűleg maximum három felhasználói fiókkal jelentkezhetünk be, de a többségnek ennél többre amúgy sem lesz szüksége.


A Google illetékesei arra azonban felhívják a figyelmet, hogy az új opció engedélyezésével a különböző offline termékek (Offline Gmail, Offline Calendar) letiltásra kerülnek. Ha ezeket továbbra is használni szeretnénk, akkor a több fiókkal történő bejelentkezés opciót ne pipáljuk ki, vagyis hagyjuk letiltott módban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Nobbirt
2010.08.04. 17:30
Na vége!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. YuGabe
2010.08.04. 18:23
Nem rossz ötlet, de én nem ebben látom hatékonyságát, most is 3 Google fiókból kérdezem le a leveleimet egy fiókon keresztül. A másik két fiókon át érkező leveleket szűrővel külön mappába rakom és kész, nem kell váltogatni sem és egyből látszik, hogy mikor hova jött levél.
Ennél már csak az Opera IMAP-os levelezőrendszere jobb, ami gyakorlatilag egy az egyben leképezi a Google fiókomat az Opera böngészőbe, ugyanazok a mappák/szűrők vannak alapból és amit Operában csinálok (olvasottként jelölés, törlés, stb.), az a GMailben is ugyanúgy látszik.

Ez szerintem csak arra jó, hogy hogyha több felhasználó (anyu, apu meg a gyerekek) használnak egy gépet, és nincs érzékeny tartalmú levél, így könnyű váltogatni közöttük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6...
2010.08.04. 22:31
ÉVEK óta várok erre.

Igazán itt volt már az ideje.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!