iPon Hírek

Több luxustévét gyártanak Győrben

Dátum | 2009. 10. 02.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Ezzel párhuzamosan egy több mint 30 millió forintos fejlesztési program megvalósításáról is döntés született a bécsi székhelyű anyavállalatnál. Ennek keretében elsősorban további technikai és technológiai beruházásokat hajtanak végre a kizárólag exportra termelő cégnél. Weisz elmondta: az elmúlt időszakban sokat javult a helyzet azt követően, hogy már 2008 augusztusában elkezdett csökkenni a rendelésállomány, majd elvesztették egyik legnagyobb vevőjüket, így októberben csaknem a dolgozók felét, közel száz embert el kellett küldeni. Már tavasszal egy új, meghatározó üzleti partnerre sikerült szert tenniük, mától pedig a győri üzemben elkezdődött a full hd televíziók gyártása. A Robust egy másfél millió eurós beruházást követően három évvel ezelőtt telepítette magyar cégéhez a set top boxok, valamint a Minerva márkájú lcd-televíziók gyártását. A döntően a luxuskategóriába tartozó készülékeket kizárólag nyugat-európai szakboltokban forgalmazzák.

A kft. a közelmúltban még optimális esetben is mintegy 30 százalékos termeléscsökkenéssel kalkulált, hiszen az első negyedév katasztrofális volt. Ma viszont úgy tűnik, elérhető a tavalyi 18 millió eurós nettó árbevétel. Ugyanakkor az is igaz, hogy a helyzet még bizonytalan, s a mostani reményeket a várható karácsonyi keresletnövekedés is táplálja. Nem véletlen tehát, hogy a tervezett létszámbővítést szinte kizárólag bérelt dolgozókkal kívánják megoldani.

Mindemellett - elsősorban a több lábon állás érdekében - a cég a közeljövőben autóipari beszállítóként is szeretne megjelenni a piacon.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!