iPon Hírek

Több, mint 6 millió jött össze a Star Citizenre

Dátum | 2012. 11. 20.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Fénysebességgel sikerült elérni és túllépni a 6 millió dolláros kitűzött célt a Wing Commander alkotójának, Chris Robertsnek. A 6 316 262 dollárt, ami a Star Citizenre összejött, a játék hivatalos oldala és a Kickstarter segítségével hozták össze az űrszimek rajongói, megdöntve ezzel az Obsidian RPG-je, a Project Eternity által felállított 4 millió dolláros rekordot.

A Kickstarteres gyűjtés 2 134 374 dolcsit eredményezett, míg a hivatalos weboldal  4 181 888 dollárt hozott a konyhára. Kickstarteren 34 397 támogató gyűjtött, míg a weboldalon 46 499-en vettek részt az akcióban.

"Teljesen fellelkesültem ettől a hihetetlen mértékű támogatástól" – mondta Roberts. "Egyértelmű, hogy az űrszimulátorok rajongói pont egy ilyen játékra vártak, mint a miénk, és eljöttek, hogy újra felébredjen bennük az a fajta izgalom, amely egy ideje hiányzott a PC-s játékokból és az űrszimek műfajából. A rajongóink által biztosított erőforrásokból a csapat még tovább gazdagíthatja a Star Citizent, és még jobb játékot tehet le az asztalra."

"Már régóta kerestem a lehetőséget, hogy visszatérhessek a játékiparba. A jelenleg rendelkezésre álló eszközök és technológia segítségével olyan játékot tudok készíteni, amelyet csak a PC nyújthat: valóban nagyszerű látványt, részletesen kidolgozott, magával ragadó világot, és igazi adrenalinos harcot. A PC-s játékoknak nem kell más platformok mögött kullognia. A Star Citizennel szeretném elérni, hogy a PC-s játékosok is úgy érezzék, számítanak, és élvezhessék azt az élményt, amit a gépük nyújt."

A jelenlegi támogatók dönthetnek úgy, hogy még több pénzt adnak a játékhoz, amiért újabb extrákhoz és bónuszokhoz juthatnak. Aki eddig nem szállt be, az még mindig megteheti, de már nem fogja megkapni azokat a privilégiumokat, amelyeket csak a korai támogatók élvezhetnek, mint pl. az életre szóló biztosítás az űrhajóra. A fejlesztőcsapat most kis szünetet tart, hogy rendezze sorait, aztán folytatják a munkálatokat a játékon, amely várhatóan jövő télen jut el az alfa tesztfázisba.

Kapcsolódó cikkeink.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. nedcoleman
2012.11.20. 14:24
Ott vagyok a támogatók között és örülök neki, hogy így alakult ahogyan
(nem kevés pénzt hoztunk össze nekik).
Nagyon nagy "űrt" fog ez a játék betölteni...
Érdekes, hogy minden nap 3-4 email érkezett, hogy mivel hogyan haladnak és mai napig ez így van. Szerintem igen korrekt a hozzáállásuk és persze "ritka" is egyben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim
2012.11.20. 15:07
Ezek a kickstarteres játékfejlesztők tudnak valamit ... azokkal a játékosokkal finanszíroztatják a játék elkészítését, akiknek utána eladják mikor elkészült ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. HardRock
2012.11.20. 15:38
Asagrim, ha legalább 35 dolcsival támogattad őket, akkor "ingyen" megkapod majd a játékot. Meglepődnék, ha ennyibe kerülne majd megjelenéskor is. Gyakorlatilag olcsóbban megkapod a játékot (és egyéb extrákat) azért, mert támogatod a fejlesztést. Szerintem jó üzlet, főleg ha egy olyan valaki áll a fejlesztés élén mint Chris Roberts, aki nem nagyon szokott csalódást okozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Simba
2012.11.20. 22:10
Asagrim tényleg nagyon vicces. Hogy képzelik azt, hogy úgy tarháljak össze a pénzt a játékra a játékosoktól? Meg hogy kihagyják a buliból a kiadót, aki belepofázhatna a játék fejlesztésébe. Micsoda egy szörnyű dolog is ez, de komolyan.:U
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Balucsek
2012.11.20. 22:54
Igazából annyi a különbség, hogy nem a bank ad kölcsönt az elkészítésre és nyúlja vissza kamatostul hanem a leendő vevők hitelezik meg...
Asszem azt olvastam, hogy az árazásnál a GW2-őt veszik példának, így aki 35-ért megrendelte az elég jól járhat, majd félár. Egy 35-öst én is rászántam aztán remélem tényleg olyan lesz mint aminek ígérték, és nem fognak felszívódni a 6 milla összegyűjtött zsével...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Leeroy
2012.11.20. 23:00
Egyértelmű, hogy ez a játékipar jövője. Egyúttal szűri a kutyának nem kellő, silány gámákat is, hiszen a publikum dönt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kullo1
2012.11.20. 23:50
Simba,Asagrim látszik hogy fogalmatok sincs arról amihez hozzászóltatok,külnömben nem írnátok ekkora baromságot.
Tényleg a kickstarter lehet a játék ipar "jó" útja a jövőben,visszahoznak olyan műfajokat amikre a nagy kiadók magasról sz@rnak,még akkor is ha igény van rá,mert mondjuk az nem hozna X száz millió dollár 3 nap alatt,vagy sokba kerülne a fejlesztése,vagy némi kreativitást igényelne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. patrik2991
2012.11.21. 00:05
kulo1: Simba-ra ne mondj semmit, inkább olvasd el mégegyszer és rájössz, hogy az szarkazmus akart lenni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. raiden
2012.11.21. 13:16
Újra divat lett a 'panamázás'?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kullo1
2012.11.21. 19:52
patrik2991 ha így van akkor visszaszívom,valahogy nem jött át számomra a szarkasztikus megfogalmazás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Simba
2012.11.21. 21:57
Természetesen annak szántam. Bár lehet a fogalmazás kissé árnyaltra sikeredett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!