iPon Hírek

Több mint 9000 kínai domain név veszett el

Dátum | 2007. 01. 07.
Szerző | aruboczki
Csoport | EGYÉB

Több mint 9000 kínai weblap operátor nem tudja elérni internetes címét a múlt hónapban bekövetkezett Tajvan melletti földrengés okozta telekommunikációs problémák  miatt, adta hírül a pekingi Beijing Times.

A lap értesülései szerint a földrengés több nemzetközi telekommunikációs kábelben okozott károkat. Ennek következtében kínai felhasználók több ezer domain neve törölődött a világ domain neveit számon tartó adatbázisból.

A világ víz alatti kábel hálózata
Hosszú időre megszakadt az internet kapcsolat Kínai és a tengeren túli országok között, emiatt a felhasználók nem tudták elérni a tengeren túli regisztráló központokat sem, így nem tudták domain neveiket újra regisztrálni.

“Már így is túl sok kínai, üzleti domain nevet regisztráltak be a tengeren túli befektetők, ami hatalmas veszteségeket okozott, mivel jelenleg nem tudjuk újra beregisztrálni őket a megszakadt kapcsolatt miatt” − írja a Beijing Times. Példákat azonban nem mutattak be.

A .com és egyéb végződésekkel rendelkező internet címeket könnyű megjegyezni, szemben azzal a sok-sok számmal, amelyek valójában az internetes oldalakat jelölik.

Habár a felhasználók weblapjai továbbra is megmaradtak, a Beijing Times szerint több mint 9000 felhasználó elvesztette a domain nevük használatának jogát. A károsult felhasználók száma az internet kapcsolat megszakadása miatt várhatóan tovább fog emelkedni.

A tenger alatti földrengés a régió legnagyobb telekommunikációs adatfogalmát lebonyolító kábeleiben okozott károkat, így a kommunikáció Tajvan, Kína, Hong Kong, Japán, Szingapúr, Dél Korea és egyéb térségekben is hosszabb-rövidebb időre megszakadt.

Azonban olyan, a térségtől távol eső országokból is jeleztek problémát, mint például Ausztrália.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.01.07. 12:51
vissza a hírhez

Kínai felhasználók több ezer dotkom domain neve törölődött a világ domain neveit számon tartó adatbázisból a múlt hónapban bekövetkezett kínai földrengés után. A földrengés a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!