iPon Hírek

Több netbookot adott el az Acer, mint az ASUS

Dátum | 2008. 12. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A DisplaySearch legfrissebb statisztikái szerint az Acer elhódította az ASUS elől a legnagyobb netbook gyártónak járó címet, ugyanis a vállalat az idei év harmadik negyedévében sokkal több netbookot szállított világszerte, mint a nagy rivális, az ASUS. Az Acer harmadik negyedéves mutatói 2,15 millió darab netbook szállításáról árulkodnak, így a gyártó a piac 38,3%-át tartja kézben, ezzel szemben az ASUS-nak csak 1,7 millió netbookot sikerült leszállítania, ami 30,3%-os piaci részesedés elérésére volt elegendő.

Acer Aspire One.
Meglepő az is, hogy a többi Eee PC rivális gyártó sehol nincs az ASUS-hoz és az Acer-hez képest. Az MSI és a HP csak kevesebb, mint a piac 6%-át tudták meghódítani, míg a Dell eredménye még ennél is karcsúbb: mindössze 2,8%-os piaci részesedést könyvelhet el a vállalat. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a Dell Mini 9-es netbookja csak szeptember folyamán jelent meg, valamint az is, hogy a HP is nemrégiben mutatta be legfrissebb, Atom processzorra épülő netbookját.

A netbook piacot teljes egészében vizsgálva jól látszik, hogy a szegmens folyamatosan, határozott módon növekszik. A DisplaySearch elemzői szerint a 2007-es, mindössze 1 millió darabos netbook szállítási teljesítmény idén év végére már 14 milliós darabszámra növekszik. Érdekesség, hogy csak az idei év harmadik negyedévében több, mint 160%-os növekedést mutatott fel a piac, ami rendkívül jól szemlélteti a robbanásszerű növekedést.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. pluto
2008.12.10. 21:50
Az új ACER gépek nagyon jók. Minőségre is teljesítményre is és árra is. A 3. szempont sokaknál fontos, úgyhogy érthető az adat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. twollah
2008.12.11. 04:27
Acer laptopom van es meg vagyok elegedve vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!