iPon Hírek

Több neves gyártó is alkalmazni fogja a Tegra 3-at

Dátum | 2011. 05. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az elmúlt napok folyamán már napvilágot látott egy olyan pletyka, amely azt állította, hogy az ASUS műhelyében már készül egy Tegra 3-as SoC köré épülő tábla PC, ami a Tegra 3 hivatalos megjelenése után nem sokkal kereskedelmi forgalomba is kerülhet.

Jen-Hsun Huang legutóbbi nyilatkozata alapján, amelyet az Nvidia első embere a Reuters-nek adott, úgy tűnik, hogy a fenti pletyka bizony helytálló, sőt, nem is az ASUS az egyetlen, aki Tegra 3 SoC köré épülő konfigurációban gondolkozik. A Kal-El kódnévre keresztelt SoC a jelek szerint sokkal nagyobb népszerűségre tehet majd szert a jövőben, mint a Tegra 2.


Az Nvidia első embere a fent említett nyilatkozatában azt állította, hogy az Nvidia már legalább tíz vállalat szimpátiáját elnyerte a Tegra 3-mal kapcsolatban. Jen-Hsun Huang szerint öt neves mobiltelefon gyártó nagyvállalat és öt neves PC gyártó nagyvállalat  már biztosan piacra dob majd olyan konfigurációkat, amelyekben a Tegra 3 SoC teljesít szolgálatot. A termékek között okostelefonok, tábla PC-k és alacsonyfogyasztású noteszgépek is jelen lesznek.

A Tegra 3-as konfigurációk gyártása augusztusban kezdődhet meg, így már akár ősszel is találkozhatunk a boltok polcain Tegra 3-as gépekkel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. ITEM00
2011.05.19. 10:06
Na,várjuk az első teszteket..
Azért az nvidia még talán fel is törhet a tegra családdal,de ugye azt sem szabad elfelejteni,hogy a többiek sem ülnek a babérjaikon. Kell is a harc,mert akkor széles a paletta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. polarx
2011.05.19. 12:50
vga piacon sincs lemaradva, ez csak az AMD fanok nagy lenézése 50e-s árkategória fölött az AMD se nyújt jobb teljesítményt olcsobban/azonos áron.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szerzetes
2011.05.19. 16:00
Hogy jön ide a VGA?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. _DiEGO_
2011.05.19. 17:19
Sehogy

Jen-Hsun Huang szerint öt neves mobiltelefon gyártó nagyvállalat és öt neves PC gyártó nagyvállalat már biztosan piacra dob majd olyan konfigurációkat, amelyekben a Tegra 3 SoC teljesít szolgálatot. A termékek között okostelefonok, tábla PC-k és alacsonyfogyasztású noteszgépek is jelen lesznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. polarx
2011.05.20. 11:39
Gondolom az én hsz-emre gondolt. én ITEM00-nak írtam a "kezd feltörni" kijelentésre. Csak ugye nem kezd feltörni hanem ha úgy tetszik vezeti vele a piac ezen részén messze menőleg. Illetve VGA piacon sincs elmaradva egy kicsit se csak az olcsobb szegmensben jobban megérheti AMD-t venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sanyix
2011.05.21. 13:42
@polarx: ja kár hogy a legtöbben 50e alatti vga-t vesznek meg kár hogy fogyasztásban igy is úgy is jobb az amd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!