iPon Hírek

Több okostelefon mellett egy okosórát is bemutatott a ZTE

Dátum | 2014. 01. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A ZTE standján egészen extrém termékek is feltűntek Las Vegasban, de abban is jónak bizonyultak a kínaik, amit már régóta csinálnak. A vállalat márkajelzésével rengeteg okostelefon vonult fel a kiállításon, és ezek között nem egy olyan modell akadt, amivel korábban még nem találkozhatott a közönség.
ZTE Iconic Phablet
A ZTE két Nubiája, az 5S és az 5S mini nem most látta meg a napvilágot, de remek specifikációik révén büszkén képviselik a vállalatot a CES-en. Az Iconic Phablet névvel illetett masina viszont már újnak számít az okostelefon-kínálatban. Ezt - ahogy arra a neve is utal - egy hatalmas, 5,7 hüvelykes megjelenítővel látták el, ami 720p-s felbontású. A készülék fedélzetén egy 8 és egy 1 megapixeles kamera kapott helyet, a főkamera mellett pedig még egy LED villanó is felbukkan. A belterét egy ismeretlen típusú, kétmagos Qualcomm chip bérelte ki, mely 1 GB-nyi rendszermemória és 8 GB, bővíthető tárhely társasságát élvezi. A kapcsolati képességeit tekintve kínál Wi-Fi-t, Bluetooth-t, GPS vevőt és persze 3G HSDPA modemet. Az indítás után egy finoman átalakított Android 4.3 rendszer köszönt minket, és a 3200 mAh-s akkumulátornak köszönhetően remélhetőleg minél tovább élvezhetjük a Jelly Bean látványát. Az Iconic Phablet mellett kiemelendő extra a Dolby Digital minősítés, a fémet gazdagon alkalmazó ház és a Qi vezeték nélküli töltési lehetőség.
ZTE Sonata 4G
A ZTE Sonata 4G már egy sokkal visszafogottabb megoldás, és ez az első pillantásra nyilvánvalóvá fog válni a legtöbb érdeklődő számára. Ez a modell egy mindössze 4 hüvelykes megjelenítővel kerül forgalomba, így szó szerint eltörpül majd a többiek mellett. Ebben a telefonban egy Qualcomm MSM8930AA lapka húzta meg magát, tehát 1,4 GHz-es órajelen üzemelő Krait 300 magokkal és egy Adreno 305 grafikus processzorral indul harcba. A Snapdragon 400 lapka mellett 1 GB-nyi rendszermemória került bevetésre. A Sonat 4G kapcsolati lehetőségei között értelemszerűen a 4G LTE modemet emelhetjük ki, lesz azonban emellett 802.11 b/g/n WLAN, Bluetooth modul és GPS vevő is a kelléktárában. A telefon 5 megapixeles fotók és 720p-s videók létrehozására lesz felkészítve. Az energiaellátásról egy kellően nagy, 1780 mAh-s akkumulátor fog gondoskodni, így az üzemideje átlagos lesz a gépnek. Ez az eszköz az Aio Wireless hálózatán kerül majd először bevetésre.
ZTE Grand S II
A CES-en leplezték le a ZTE Grand S II-t is, ami biztosan világszerte bevetésre fog kerülni, és a képességeit tekintve a sikere is garantálható. A készülék legnagyobb újítása az érintés nélküli vezérelhetőség lesz, amit korábban a Motorola Moto X vezetett be. Az okostelefont néhány kulcsszóval kinyithatjuk majd, és egyéb utasításokat is adhatunk neki úgy, hogy egyetlen ujjunkkal sem érünk hozzá. A vállalat állítása alapján a gépezettel egészen komplex funkciók is véghez vihetőek lesznek hangutasításokkal. Ám más extra is van: míg a Moto X minden hangot lehallgat, addig a ZTE mobilja kifejezetten a gazdája hangját próbálja kiszűrni. Persze azért mindent nem tudunk elérni néhány szóval, ezért a legtöbb esetben továbbra is a kijelző tapicskolásával érhetjük el, amit szeretnénk. A panel 5,5 hüvelykes képátlóval büszkélkedik, a felbontása pedig Full HD lesz, így a képminőségére minden bizonnyal nem lesz panasz. Hasonló a helyzet teljesítmény terén is, mivel ebben már egy Qualcomm Snapdragon 800 lapka pörög 2,3 GHz-es működési frekvencián.
A legújabb Grand S-t két kamerával vértezték fel a fejlesztők. Előre egy 2, hátra meg egy 13 megapixeles felbontással operáló megoldás került. Az 1080p-s videózásra lehetőséget nyújtó főkamerát LED villanóval is megtámogatták, így extra fény is garantálható, ha a helyzet úgy kívánja. A tárhely kapacitása 16 GB-os lesz, a rendszermemória pedig csúcsmodellhez illően 2 GB-os méretben képviselteti majd magát. A háttértár microSD memóriakártya segítségével bővíthető lesz. Operációs rendszer terén is jól domborít az újdonság, ugyanis a sokat látott Android 4.2 helyett már az Android 4.3 került előtérbe, amit plusz szoftverekkel is megtoldottak. Remélhetőleg a fejlesztők az Android 4.4 KitKat frissítés lehetőségét is kilátásba helyezik majd. A Grand S II üzemidejéért egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor fog felelni, így ilyen tekintetben sem lesz problémás a ZTE felsőkategóriás gépezetével. Végül lássuk, hogyan képzeli el az okosórát a ZTE. Az okostelefonok klienseként funkcionáló karórákat szinte minden gyártó máshogy tervezi, de két főbb csoportot már most meg tudunk különböztetni. Vannak az üzemidőre kihegyezett modellek, és vannak azok, ahol a fogyasztás csak másodlagos szempont, és a lehető legtöbb képesség egybesűrítése a fő cél. A ZTE BlueWatch az előbbi csoportba tartozik majd. A fekete műanyag keretben egy kisméretű E Ink technológiás panel kapott helyet, amit oldalsó LED-es megvilágítással láttak el, hogy sötétében is használható legyen. A kütyü mint minden okosóra, Bluetooth kapcsolatot épít ki, és így végzi a szükséges szinkronizálásokat a partnerével. A vállalat nem sokat árult el a készülékkel kapcsolatban, ám azt megtudhattuk, hogy ez még csak egy félkész, "béta" termék.
ZTE BlueWatch
A tesztelők elmondása alapján a kezelőfelülete jelenleg puritán, ám rendkívül jól kezelhető, és logikus a menürendszere. Az óra grafikus felületét tekintve több választásunk lesz (a mostani modellen három volt). A funkcióit figyelembe véve pedig az általános dolgokról esett csak szó: minden értesítést mutatni fog, lesz benne lépésszámláló, figyelmeztet amikor bejövő hívás van és kiírja a hívó adatait, stb. Az egyetlen extra, amire fény derült, hogy képesek leszünk vele a kamerát kezelni, vagyis a Bluetooth hatótávolságán belül távolról is exponálhatunk. A ZTE az árazásról egyáltalán nem beszélt, és a várható rajtok dátumait is titokban tartják még. Valószínűleg egyébként minden fenti készülék esetében az év első felében fogják megkezdeni a forgalmazást.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Zephyrus
2014.01.10. 11:27
még mindig a sony smartwatch 2 a legigényesebben kinéző okosóra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Peter1987
2014.01.10. 12:50
Egyetértek. Azon ráadásul könnyedén pótolható (vagy szándékosan kicserélhető) a szíj bármilyen szabványos 24mm-es bőrszíjjal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lazacmaki
2014.01.10. 17:12
Szerintem az óra jó lesz ha olcsó lesz (a zte-t ismerve az lesz), de egy kamera jó lenne bele. Ha jó lesz a kész verzió, nem kerül olyan sokba és kompatibilis az összes androidos mobillal jöhet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. budspencer
2014.01.12. 12:19
Nekem egy óra ne pittyegjen meg viágítson, hanem mutassa az időt, ja és fémből legyen ne plasztikból...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!