iPon Hírek

Több pénzt a védelmi kutatásba

Dátum | 2007. 03. 01.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | EGYÉB

A Commonok védelmi bizottsága ma jelentést közölt a brit védelmi miniszter, Blighty védelmi technikai kutatási  törekvéseiről, és arra figyelmeztetett, hogy több terület is okot ad az aggodalomra.

A bizottság elnöke, James Arbuthnot régóta az Egyesült Királyság védelmi iparának vezérdrukkere, ahogyan a BBC idézi: “A kormány nem támaszkodhat egyedül a támogatott kutatásra, hanem bele is kell fektetnie a jövőben."

Az ipar feltehetőleg belép majd a képbe, ha itt lesz az ideje, és profitálni fog a kutatásokból, például a szaúd-arábiai exportból. A bizottság tagjai széles körben támogatják ezt. A jelentés arra a következtetésre jutott, hogy “az Egyesült Királyság Franciaországgal együtt a világon a második legtöbb pénzt fordítja védelmi kutatásokra. Ugyanakkor aggódunk amiatt, hogy az Egyesült Királyság és az USA közötti szakadék a kutatások területén tovább mélyed. Ez oda vezethet, hogy az Egyesült Királyság egyre inkább az USA mögé kerül, és elveszítheti jelenlegi pozícióját."


Nem volt egyből világos, hogy mely nemzetek előzhetik meg a Britteket. A szolgáltatott adatok alapján az Egyesült Királyság többet költ védelemre minden más nemzetnél, kivéve Oroszországot és az USA-t, ám Oroszország  jócskán mögötte van a technológia fejlettsége szempontjából. Kínát már gyakrabban emlegetik potenciális riválisként az elemzők, bár az Egyesült Királyság most még 25 %-kal többet költ védelemre , mint a Népköztársaság.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.03.01. 17:27
vissza a hírhez

A Commonok védelmi bizottsága ma jelentést közölt a brit védelmi miniszter, Blighty védelmi technikai kutatási  törekvéseiről, és arra figyelmeztetett, hogy több terület is okot ad ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!