iPon Hírek

Több teljesen új játékon is dolgozik a Microsoft

Dátum | 2014. 10. 27.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Azaz nem biztos, hogy a Microsoft, ugyanis Phil Spencer Xbox-főnök csak annyit árult el az IGN-nek, hogy több teljesen új cím is készül mind belsős, mind pedig külsős csapatok által. Spencer egyértelművé tette, hogy a Microsoft számára fontos, hogy új és friss címekkel bővüljön a first party felhozatal, azonban nem minden áron. Ezeknek a játékoknak ugyanis illeszkedniük kell a portfolióba, valami olyat kell nyújtaniuk amit más játék nem tud a Microsoft Studios kiadásában. "Erre jó példa a Sunset Overdrive. Szerintem ez a játék egyáltalán nem hasonlít semmi másra, ami tőlünk érkezik, és ez remek. Ilyen játékokba szeretnék befektetni a jövőben, ki akarom tolni a határokat" - mondta Spencer, majd hozzátette, a Microsoftnak valószínűleg nincs szüksége több "sci-fi katonai shooterre", és vélhetően a first party versenyjátékok felhozatala is elég erős a Forza Motorsporttal és a Forza Horizonnal. A legérdekesebb kérdés persze, hogy min dolgozik a Rare. Az egykor a világ egyik legjobb stúdiójának tartott cég az Xbox 360 generációjának elején még elő tudott jönni új és friss címekkel, ám a generáció végére, és az Xbox One elejére már csak kinectes sportjátékokat készített. Ez Spencer szerint egyértelműen meg fog változni mostantól. "Nem akarom, és soha nem is akartam, hogy a Rare beragadjon a Kinect-skatulyába." A stúdió több új játékötleten is agyal, melyek közül legalább egyet már készen áll prezentálni a vezetőség, és így Spencer számára is, erre november elején sort is fognak keríteni.
Phil Spencer, az Xbox-részleg vezetője
Lesz Minecraft 2? Nem valószínű. Természetesen szóba került a Minecraft-felvásárlás is, mellyel kapcsolatban Spencer elmondta, hogy az Xbox-részleg ötlete volt, semmilyen felsőbb nyomás nem volt rajta, nem kapta utasításba, hogy vásárolja meg a Mojangot. Hogy innen merre tovább? "A Microsoft inkább a játék pásztorának tartja magát, nem pedig a tulajdonosának. Ez a játék a közönségéhez tartozik, ami hatalmas. Ezért nem gondolom, hogy a Minecraft 2 elkészítése túl logikus lenne. Először is párbeszédet kell kezdenünk a közönséggel, és ki kell derítenünk, hogy ők mit szeretnének". Spencer szerint egy fontos célkitűzés lehet, hogy a különböző platformok között nagyobb átjárhatóságot biztosítson a Minecraft, így például egy PC-n elkezdett játékot gond nélkül lehessen folytatni mobilon, vagy fordítva. Továbbra is keményen dolgoznak majd az Xbox One frissítésén... ...bár decemberben nem kell számítani nagyobb rendszerfrissítésre. Egyrészt a stáb egy jelentős része szabadságon lesz, másrészt pedig az ünnepi szezonban annyi új konzolt aktiválnak be a felhasználók, hogy a stabilitást kár lenne veszélyeztetni. A jövő év elejétől azonban ismét beindulnak a havi nagy frissítések, ennek megfelelően valamikor az első negyedévben várható a screenshot funkció megjelenése is. Spencer kiemelte, minden egyes havi frissítésnek két oldala van. Az egyik az, amit a felhasználók látnak és tapasztalnak, a másik fele azonban a fejlesztőknek szól. A fejlesztői környezet, az XDK és az operációs rendszer ezekhez kapcsolódó része is hónapról-hónapra javul, így nem csak maga a fejlesztés folyamata válik egyszerűbbé a stúdiók számára, de több teljesítményt is ki tudnak sajtolni a gépből.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. tibaimp
2014.10.27. 21:02
Ja, pl a Tomb Raider következő epizódja xbox exkluzív lesz, kapják be...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. W0dniczka tibai...
2014.10.28. 01:52
Nem hiszem, hogy ezért haragudni kéne rájuk, mindenki eldöntheti mit akar, PS4-et vesz ami X1-hez képest 10-15 fpssel jobban futatja a játékokat + egy rakat indie játék van hozzá (amihez egyébként bőven elég lenne akár egy Xbox 360 vagy PS3), vagy X1 vesz amihez elég baba játékok vannak és jönnek bele értve a következő Tomb Raider-t is igaz nagyon kicsit gyengébb mint a konkurencia, vagy vesz PC-t ehez úgy is minden megjelenik csak várni kell úgy mint a Dead Rising 3 esetében csak sajnos ez a legdrágább de a legszebb is és nem utolsó sorban sok minden másra is jó pl. disznópörzsölésre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. xXdoki88Xx W0dni...
2014.10.29. 01:25
Rég olvastam ennyi baromságot egy kommentben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!