iPon Hírek

Több teret kap az XP

Dátum | 2008. 09. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Enyhítette a korlátozásait a Microsoft, így most már az eddiginél több laptopra kerülhet XP egyenesen, kiskapuk nélkül is. A változás egyelőre legalábbis még nem túl nagy mértékű ugyan, de meglátjuk, mit hoz még a jövő.

Jelenleg ugyanis Redmond annyiban lazított a szigoron, hogy az eddig 80GB-ban meghatározott merevlemez-határértéket megduplázta, így most már 160GB-ig is mehet az XP, csak ezen felül kötelez továbbra is Vistára. Különös azonban, hogy épp a merevlemez-kapacitást szemelték ki, mivel talán ez számít a legkevésbé a teljesítmény szempontjából - elvégre ha egy gépnek gyenge a processzora és kevés a memóriája, akkor a világ minden tárhelyével sem fog kevésbé nyögni a Vista alatt.

Az egyre bővülő netbook-piacra egymás után belépő gyártóknak persze már ez is jelent valamennyi könnyebbséget, lévén így nagyobb tárhelyet kínálhatnak még mindig XP-vel, és talán már például a HP Mini-Note 2133-asnak sem kell Vistával bajlódnia majd - éppúgy, ahogy az Acer Aspire one új deluxe változata, és az MSI Wind hasonló modellje is szintén ΧP-vel és több tárhellyel érkezik majd.

Egyre érdekesebb tehát az XP-eposz; érdeklődéssel várjuk a további fordulatokat és fejleményeket, amik még adódhatnak az ügyben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások