iPon Hírek

Több tízezer alkalmazással indít a BlackBerry 10

Dátum | 2012. 12. 20.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A teljesen átalakuló modellpaletta és a friss, korszerű megoldásokkal tarkított operációs rendszer manapság már nem elég, és ezt a fejlesztők is felismerték a BlackBerry 10 készítésekor. Az újdonságnak köszönhetően a történelem egyik legnagyobb visszatérésének lehetünk majd tanúi - mondta el a marketing részleg vezérigazgató-helyettese egy Forbesnak adott interjú során.


Ennek az interjúnak a legérdekesebb, és számunkra új információja az applikációk száma volt. Frank Boulben elárulta, hogy a BlackBerry App Worldben mindent megtalálhatunk majd, mi szem-szájnak ingere. A legfontosabb dolgoknak különösen nagy figyelmet fordítottak, és ezeket már meg is mutatták (Facebook, Twitter, Linkedln, Foursquare). Kiderült továbbá az is, hogy a BlackBerryt futtató eszközökön integrálva lesz az Evernote, ami szintén a legnépszerűbb programok sorát gyarapítja.

Összesen több mint 70 ezer alkalmazás várja majd az érdeklődőket a piactéren, ami bizony elképesztő szám. Viszonyításként a két éves Windows Phone Store kb 130-140 ezres felhozatallal rendelkezik, ami könnyedén behozhatónak tűnik; a piacvezető App Store és a Play Store viszont egyelőre távoli célpont, hiszen ezek már rég átlépték a 700 ezret is.

A Research in Motion egy sor API-t biztosít annak érdekében, hogy a fejlesztők a lehető legkevesebb korlátba ütközzenek. Egy-egy programot akár néhány órányi munkával is át lehet portolni Androidról, ez talán az egyik legjobb lehetőség, amit a BB 10 a támogatások terén nyújt.

A BlackBerry 10 rajtjáig már csak hat hét van hátra, de a kiszivárgó információk - melyek mindennapossá váltak már - alapján egyre vonzóbb a RIM alkotása. Egy ideje pedig az is ismert, hogy a hardveres oldalon is csúcskészülékeket kapunk, ezeknek a fényében pedig nem is csoda Boulben merész kijelentése.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. noPublicFG
2012.12.20. 16:50
Korábban volt BB Storm-om. Akkor tetszett. MA már a Lumiát nem cserélném le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. waresz
2012.12.20. 19:01
Nem kell ennyi alkalmazás, csak az a 150 amit használunk. Tudom, jobban hangzik, reklám miatt kell.
Aztán ott a sok szemét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Simba
2012.12.20. 20:57
150 az rengeteg, nekem kb 20 van fent, ami nem gyári. Ebből nagyjából napi 5-6-ot használok rendszeresen. De nem mondhatnám, hogy nem használom ki a készülékem gyak. ezzel kelek meg fekszem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. asdsa
2012.12.20. 20:58
Hmm.. már a képről is látszik, hogy milyen hasznos alkalmazások..
I heart rádió,langweilscheidt,szótár, ami tuti, hogy nem tud magyarul és persze a klasszikusan senki által nem használt vízmérőalkalmazás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. asdsa
2012.12.20. 20:59
*vízszintmérő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tsgucci
2012.12.20. 21:22
Én elég elítélhető módon nagy BlackBerry rajongó vagyok. Jelenleg egy 9780-as Boldom van és egy Playbookom.

Egy dolog ami sajnos nincs a BlackBerryhez. Skype. Főleg a playbookról hiányzik nagyon.
A 100 ezer alkalmazás helyett lehetne inkább 50 ezer de Skype-al együtt.

Tényleg a BB OS 10 csak új készülékekhez lesz, vagy pl. a playbookomra is lejön majd?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tsgucci
2012.12.21. 13:58
Ja mégegy dolog ami nagyon hiányzik a BlackBerry kínálatból. A DualSimes készülékek. Ha megjelenne egy ilyen Bold ami DualSimes azt azonnal megvenném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nemlehet
2012.12.23. 04:59
Nah jah a mennyiség. Jól hangzik, de hát ugye az AppStoreban vagy a GooglePlayen is van kb 1-2 ezer csak elemlámpa alkalmazásból. Jobb lesz tőle a felhasználóknak? Szerintem nem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Gpety
2012.12.23. 09:42
A legjobb lehetőség, hogy néhány óra munkával át lehet rá portolni az Androidos alkalmazásokat?
Ez elég visszásan hangzik, kb úgy, hogy habár az Android a csúcs és a legelterjedtebb, azért az arra készült alkalmazásokról a Blackberryseknek sem kell lemondaniuk.
Másrészt meg egyáltalán elismerésem azoknak a gyártóknak, akik nem hódolnak be az Android-nak és saját oprendszerrel árulják a telefonjaikat. Mert bizony van aki ebben a harcban közel áll az elvérzéshez, pedig nem is olyan rég még a csúcson volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pdx06
2012.12.23. 22:20
Minél több van valamiből annyival több köztük a gagyi és semmire se való. Főleg ilyen alkalmazást futtató mobileszközök terén ahol még a dátum megtekintéséhez is külön alkalmazás kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!