iPon Hírek

Több új mobil CPU piacra dobására készül az Intel

Dátum | 2012. 11. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel a következő év első negyedévében több friss processzort is piacra dob majd. Ezek között – ahogy arról
tegnap már beszámoltunk – Celeron és Pentium sorozatú asztali Ivy Bridge modellek egyaránt jelen lesznek, sőt, a friss értesülések alapján hét új mobil processzor érkezésére is számíthatunk.

A hét újdonság között hat darab Ivy Bridge alapú modellt találunk, amelyek modelltől függően 17 wattos, illetve 35 wattos TDP-vel érkeznek. Ezek a központi egységek mindannyian rendelkeznek Hyper-Threading és Turbo Boost támogatással, beépített DDR3-as memóriavezérlőjük pedig kétcsatornás DDR3/L/-RS 1333/1600 MHz-es memóriatámogatást kínál, azaz a gyorsabb alacsony fogyasztású memóriamodulokkal is elboldogul. Az Ivy Bridge alapú hatosfogat tagjai Intel HD Graphics 4000-es sorozatú integrált videó vezérlővel érkeznek és mindannyian két processzormaggal bírnak.

A friss, Ivy Bridge alapú központi egységek tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi:


A fenti táblázatban szereplő újdonságok mellett egy új Sandy Bridge alapú mobil processzor érkezésére is számíthatunk. Mivel a kétmagos termék a Core i3-as sorozatot erősíti, így Turbo Boost támogatást nem, csak Hyper-Threading támogatást kínál.

A Fujitsu weboldalán található információk szerint ez, vagyis a Core i3-2348-as a processzor 2,3 GHz-es magórajelen ketyeg és 3 MB-nyi harmadszintű megosztott gyorsítótárral rendelkezik. Az IGP szerepét egy Intel HD Graphics 3000-es sorozatú megoldás tölti be, ám ennek pontos órajeleiről egyelőre nem hullott le a lepel. A friss processzor Core i3-2328-as típusjelzéssel ellátott elődjéhez hasonlóan várhatóan nem kínál majd Small Business Advantage támogatást. A szóban forgó Sandy Bridge alapú mobil proceszor a jelek szerint a Fujitsu LIFEBOOK AH532, N532, NH532 és LH532 sorozatú noteszgépeiben egyaránt helyet kaphat.

Az új, noteszgépekbe szánt központi egységek várhatóan a következő év első negyedévében jelennek meg.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások