iPon Hírek

Több új zenei kiegészítőt is bemutatott a Sony

Dátum | 2017. 01. 12.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Sony sem hiányozhatott a CES-ről, a japán alakulat rengeteg szórakoztató elektronikai újdonságot vonultatott fel Las Vegasban. Az alábbiakban az okostelefonokkal kapcsolatos zenei kiegészítőket fogjuk közelebbről megismerni, melyeknek egészen népes lajstroma került lencsevégre a napokban. A japánok most nagyon ráfeküdtek a basszusra, szinte minden frissen bemutatott termék esetében elmondta a Sony, hogy magában foglalja az Extra Bass mélyhang kiemelő technológiát. A vállalat kiemelten fontosnak tartotta ezeknél, hogy megfeleljenek a felhasználói igényeknek és az aktuális trendeknek, és a Sony szerint most a basszus a legtöbb dalnál kiemelt szerepet játszik. „Az újdonságok napjaink ütős basszusaihoz és mély ütemeihez készültek.” Összesen nyolc terméket mutatott be a Sony, ezek közül négy hordozható, vezeték nélküli hangszóró, egy fülhallgató és három fejhallgató.
MDR-XB950N1
Kezdjük a friss termékek bemutatását a fejhallgatókkal. Az MDR-XB950N1 az új csúcsmodell lesz a vezeték nélküli fejesek között, a kapcsolatot Bluetooth-on tartja majd a mobillal, a csatlakoztatáshoz pedig NFC chipet használ, így ideális esetben egy mozdulattal társíthatóak a készülékek. A Sony Headphones Connect applikációjával lehet majd szabályozni a hangzást okostelefonról – virtuális hangzásokat lehet például beállítani, és szabályozható például a mély is, ha valaki nem tart igényt az extra basszusra. Ez a fejhallgató rendelkezik zajszűréssel is, így teljesen kizárhatóak a zavaró zajok. Az XB950N1 22 órás üzemidőt nyújt egy töltéssel, ez már korrektnek tekinthető. Az MDR-XB950B1 lényegében ugyanez a termék lesz, csak egy kicsit szerényebb üzemidővel, valamint meg lett fosztva a zajszűréstől. Az XB950B1 18 órát fog bírni egy töltéssel a Sony elmondása alapján, ami még mindig bőven elfogadható teljesítmény. Mindkét fejhallgatóval lehet hangutasításokat is kiadni a beépített mikrofonoknak köszönhetően, és a hívások is kéz nélkül fogadhatóak.
MDR-XB550AP
Az MDR-XB550AP fejhallgató az eddigiekkel szemben már vezetéken keresztül csatlakozik a forrásához, ami a Sony fejlesztői szerint leginkább egy okostelefon lehet majd. Ez a modell nem körül öleli a felhasználók fülét, hanem rajta ül, ami egyben azt is magával vonja, hogy egy kisebb méretű megoldásról van szó, ami az utcán is nyugodtan viselhető. Ennél egyértelműen a fiatalok vannak a célkeresztben, éppen ezért négyfős színválaszték várja majd a boltokban az érdeklődőket. Az XB550AP elérhető lesz a fekete mellett fehér, kék és piros színekben is. Ez fel van szerelve egy mikrofonnal is, így a mobilhívásokat is le lehet vele bonyolítani.
MDR-XB510AS
Az újdonságok között fontos szerepet kapott az MDR-XB510AS, ami a fülhallgatók sorát gyarapítja. Ez a kiegészítő kifejezetten a sportolók igényeinek szeretne megfelelni, szóval jól jön majd azoknak, akik sokat futnak, rendszeresen edzeni járnak vagy egyéb aktív tevékenységet folytatnak. Az XB510AS vízálló kivitelt kapott, szóval nem kell félteni, ha az elkapja az embert sportolás közben egy eső, esetleg ráfolyik az eszközre némi izzadság. Ami egy kicsit kedvét szegheti az érdeklődőknek, az hogy ez is vezetékes, akárcsak az MDR-XB550AP fejhallgató – de legalább így kedvezőbb ár társulhat mellé. A rajta található szilikonos pánt azt a célt szolgálja, hogy ne mozduljon ki a fülből intenzívebb mozgás hatására sem, a mikrofon pedig nyilván akkor jön jól, ha bejövő hívása van az embernek.
SRS-XB40
Most pedig folytassuk a sort a különböző Bluetooth kapcsolatot használó hangszórókkal, amelyek közül három modell is egészen hasonló recept alapján született meg. A Sony SRS-XB40, az SRS-XB30 és az SRS-XB20 is egyforma felépítésű, mindegyik kettő hangszóróval van felszerelve, és az összes kapott hangulatos LED világítást is. Így a hangszórók a Sony elmondása szerint remek buli hangulatot tudnak majd teremteni a környezetükben. A dizájn persze valamelyest eltér mindegyik hangszóró esetében, érdekesség, hogy ezeket akár össze is lehet hangolni (max. 10 darabot), és akkor mindegyikből ugyanaz a zene csendülhet fel. Az SRS-XB40 már majdnem egy 30 centi hosszú készülék, ami 1,5 kilót nyom, míg az SRS-XB20 már elfér kb. 20 centis helyen is. Akinek a minél kisebb méret számít, az minden bizonnyal a Sony SBS-XB10 személyében leli majd meg a partnerét, az ugyanis egy mindössze 9 centis, 260 grammos henger lett, amihez még egy akasztót is mellékel a vállalat. Ennek a tervezésekor már egyértelműen a könnyen hordozhatóság volt a fő cél. Éppen ezért kiemelendő az üzemideje is, ami 16 órás a gyártó előrejelzése szerint.
SRS-XB30
SRS-XB20
A hordozható hangszórók kvartettje széles színválasztékban lesz elérhető. Mindegyik hangszóró vízálló kialakítású lett, ami szintén fontos szempont lehet a vásárlók számára – a készülékek egytől-egyik IPx5 előírásnak megfelelő védelmet élveznek. És szintén az összesre jellemző, hogy NFC chippel vannak felszerelve, így egyetlen pillanat alatt lehet őket társítani okostelefonnal (vagy egymással), már amennyiben az adott mobil is rendelkezik NFC támogatással.
SRS-XB10
A Sony MDR-XB950N1 a legdrágább a felsorolt újdonságok között, ezért a termékért 250 eurót kell majd kifizetnie a vásárlóknak, ha valaki nem tart igényt a zajszűrésre és beéri szerényebb üzemidővel is, annak ott az XB950B1-re, ami ilyenformán „csak” 200 euróba kerül majd. A Sony MDR-XB510AS és az MDR-XB550AP árazása egyelőre nem ismert, de az előbbiektől jóval olcsóbban lehet majd ezeket megvásárolni. A Sony SRS-XB40 hangszóró neve mellett 230 eurós ajánlott fogyasztó ár szerepel majd, míg az SRS-XB30 170 euróért lesz érhető, az SRS-XB20 pedig már csak 120 euróba fog fájni. A vezeték nélküli hangszórók legolcsóbbika az SRS-XB10 lett, ezért mindössze 60 eurót kér majd a japán alakulat. Szinte mindegyik eszköz márciusban kerülhet a boltokba, szóval bőven váratnak még magukra a fej- és fülhallgatók, valamint hordozható hangszórók.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!