iPon Hírek

Több változat is készül a HTC One (M8)-ból

Dátum | 2014. 03. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A HTC hosszas várakozást követően lerántotta a leplet a HTC One következő generációjáról, és az újdonságról már az is kiderült, hogy három különböző változatban lesz elérhető. Itt most nem a hardver konfigurációjára kell gondolni, hanem az operációs rendszerre. A hagyományos HTC One (M8) modell mellett a Developer, vagyis fejlesztői és a Google Play Edition megoldásokról van szó, amik több régióban is megvásárolhatóak lesznek majd.
HTC One (M8) GPE
A tajvani gyártótól nem szokatlan ez a mostani lépés, hiszen már a HTC One esetében is előálltak a fent kiemelt variánsokkal, ebben az esetben viszont gyorsabban pörögnek az események. Nem kell tehát már azoknak sem sokáig várnia, akik nem teljesen azt szeretnék kapni, amit alapból kínál az új One, hanem nagyobb mozgástérre vágynak valamilyen tekintetben. A HTC azoknak, akik szeretnék a Sense 6 felhasználói felület nyújtotta lehetőségeket kihasználni (BlinkFeed, Zoe, Sense TV és így tovább), de egyrészt nem szeretnének szolgáltatótól függeni, másrészt pedig magába a rendszerbe is mélyebben bele akarnak nyúlni, a Developer Editiont kínálja. A fejlesztői modellnél megvan a nyitottság, és a HTC fejlesztőinek töredelmes munkáját dicsérő rengeteg hozzáadott szolgáltatás, alkalmazás és módosítás is, így jó alternatívát jelent a fejlesztőknek és a lelkes moderreknek egyaránt.
HTC One (M8) GPE
Ha azonban valakinek ez sem lenne elegendő, tovább lehet lépni, és a Google Play Editiont választani. Itt már lényegében csak a hardver maradt abból, amit a HTC One (M8) néven néhány napja bemutatott, minden másért az Androidot istápoló Google fog felelni. Ez az okostelefon hasonló felhasználói élményt nyújt a precízen kidolgozott, minőségi házba ültetve, mint a referencia modellekként szolgáló Nexus mobilok. Ebben az esetben minden szükséges alkalmazást magának válogathat össze a felhasználó, nem lesz semmilyen felesleges, oda nem illő dolog a készüléken, és a legfrissebb Androidok napokkal a megjelenésüket követően elérhetőek lesznek rá mostantól két évig. (Jelenleg a HTC az Android 4.4.2-t használja, így ilyen tekintetben most még egyébként nem élvez előnyt a GPE.) Lehet azonban hátulütője is ennek, hiszen így kérdéses, hogy a gépezet egyes speciális pontjait mennyire tudja majd kihasználni a többnyire szűz Android. A szoftveres oldaltól segítséget igényel például a dupla kamera és a beépített fejhallgató-erősítő is – ez utóbbival volt is gond az előző One GPE kivitelénél, így remélhetőleg itt már megoldották ezeknek a támogatását. A HTC One (M8) Google Play Edition már elérhető a Google Play kínálatában, a Nexus élménnyel kecsegtető modellért cserébe 700 dollárt kell leszurkolni, ami 100 dolláros felárat jelent az eredeti kiadásra. Ezzel szemben a One (M8) Developer Edition „mindössze” 650 dollárt kóstál, tehát a nyitottság ára csak 50 dollár, ami sokaknak az érdeklődését felkeltheti. Végül érdemes megemlíteni, hogy az új modell bevetését követően az előző HTC One GPE árát mérsékelték 100 dollárral, így az már 500 dollárért hazavihető. A felsorolt árak a 16 GB-nyi tárhellyel szolgáló változatokra vonatkoznak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. AxoPy
2014.03.28. 19:36
utolsó előtti bekezdés:

minden másért az Androidot istápoló Google fog felelni.

egyébként az GPE edition mérföldekkel veri a a gyártók által ráhányt saját szemetet tartalmazó alapmodelleket, az említett fejhallgató erősítő és a duplakamera támogatását meg a google-el karöltve implementálhatják a "nyers" romba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DemonDani AxoPy
2014.03.28. 19:45
Mi a gond azzal, hogy istápol?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ncc1701
2014.03.29. 08:01
Esezmbe nem jutna htc-s androiddal venni, 1 év múlva már nem lesz hozzá frissítés, jó htc-s szokás szerint.

Az alját kegyetlen elb@szták, ott a logo mellett az a nagy üres hely. Annyival lehetett volna kissebb a teló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Samanoske
2014.03.29. 13:48
Hogyne lenne?2 évig biztos lesz,amúgy a samu se jobb..az is leszarja a régebbi típusokat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nyeklenyuk...
2014.03.30. 08:10
Hát nem tudom! Tavaly augusztusban vettem szolgáltatónál a one-omat, de én már emlékezetem szerint elég rég óta kit-kat-et használok.Sőt azóta még valami renszerfrissítést is telepítettem rám talán két hete. Aki jó hangzást akar bátran ajánlom neki! Használgatom bicajozás közben, gyári fülessel, azért samsunghoz képest ott van. Próbáltam egy akg k518-assal is, azért ebben a fülhallgató erősítő dologban van valami. A rendszer gyors, valóban akadásmentes. A blinkfeed és zoe felesleges számomra, de gondolom ezzel más is így lehetett, ezért is jön ki a három verzió az m8-ban. Pedig a blinkfeed-en fejlesztettek, ma már index, prohardver, stb híreket, tweet-eket is megjelenít.Facee ugye alap. A wifi tudja az 5Ghz-et és az ac-t, nekem ez is jó mert panelben lakom és szinte mindenkinek van ruterje. (de csak én voltam hajlandó több mint kétszer annyit fizetni egy ruterért, hogy ezeket is tudja....) Meg azért mikor kiírja Wifimonitor hogy speed 460 Mbps..... Ebből is látszik hogy azért figyelnek a visszajelzésekre. Jópofa az infra, a mi tv-nket simán viszi. A kamerát lehet szidni is dícsérni is, de mióta van ez a telóm, azóta nem veszem elő a fényképezőt. Azt hittem az hogy a készülék tetején van a power és feloldó gomb nem fog kézre állni, kb egy nap alatt megszoktam. Az asszony samsungján oldalt van és azzal szemben van a hangerő szabályzó, amikor feloldom, rendszeresen lenémítom.
A kijelző meg kompromisszum mentes.
Előtte htc evo 3d-m volt, de azzal sem voltak rossz tapasztalataim. A frissítések jöttek rá rendesen. Kettő generációnyi androidot telepítettem rá én. Ha jól emlékszem 3.6-al kaptam, hozzáteszem nekem az volt a legkézenfekvőbb rendszer, aztán 4.0, és még egy azután ami megjelent.
Szóval szerintem amilyen pénzügyi gondokkal küzdenek, és amilyen komoly hátterű konkurensei vannak a cégnek, szerintem nem semmi hogy mindíg képesek valamit letenni az asztalra. És azért még mindíg az élbojban van. Sajnos a reklám nem az erősségük, magyar embernek meg az kő amit a tv-ben a szájába beszélnek, meg ami a comcédnak van. Használtan nálunk pl nem is veszik be a használt teló kereskedők, azt mondják hogy nem ismerik az emberek ezt márkát...... Azt hiszik valami kínai dual simes, óccsó a vateráról. Hát ennyit erről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Resike
2014.03.30. 21:22
Nem jön be ez a lekerekített apple style. Marad a One egy darabig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!