iPon Hírek

Többérintés képfelismeréssel

Dátum | 2008. 10. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Számos új, a többérintéses technikát megújító kijelzővel állt elő az AU Optronics, amelyeket elsősorban hordozható készülékekhez szánnak. Elmondásuk szerint a technika fő újdonsága, hogy az érintésérzékelő tecnikát magába a panel celláiba építik be.


Mivel pedig a képernyő így ténylegesen képérzékeléssel dolgozik, így egyaránt vezérelhető ujjal és fényceruzákkal - valamint a nagyobb változatok felbontása már ujjlenyomat-felismeréshez is elegendő, így egyben biztonsági eszközként/szkennerként is használható. A panelek természetesen többérintésesek, és a nagyobb példányok laptopokban is alkalmazhatóak. Rendelkezésre állnak 2,2, 2,8, 4,3, 12 és 15 hüvelykes méretben is.

További újdonságuk egy olyan, 24 hüvelykes LCD, amely egyszerre képes 2D-s és 3D-s képek megjelenítésére (szemüvegre nincs szükség), valamint egy 7 hüvelykes, 3D-képes panel, egy 8,9 hüvelykes hajlított LCD, és egy 6,5 hüvelykes, 2.000:1 kontrasztrátájú, 800 x 480-as felbontású kijelző.

Arról egyelőre még nem szól a fáma, hogy az újdonságok felbukkanása mikor várható tényleges termékekben, de ha valóban olyan jók, úgy valószínűleg nem kell sokat várnunk az elterjedésükre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.10.28. 13:20
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!