iPon Hírek

Többféle kivitelben jön a költséghatékony Redmi Note 5A

Dátum | 2017. 08. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Xiaomi, mint mindig, ezúttal is igazán kitett magáért. A vállalat most egy Redmi termékcsaládba besoroló modellt mutatott be, ebből pedig azonnal sejteni lehet, hogy egy megfizethető konstrukcióra számíthatunk. A Note 5A egy igazán alacsony árról induló phablet, ami több kivitelben is választható lesz.
Az újdonság egy 5,5 hüvelykes kijelzővel áll az érdeklődők elé, ami alatt külön ott sorakoznak az androidos kezelőszervek. A beépített panel IPS technológiával dolgozik és 1280 x 720 képpontos a felbontása, szóval túl élesnek nem nevezhető, de a mindennapos használat során még éppen elfogatható minőséget nyújt. Ezen a modellen már gyárilag a MIUI 9 operációs rendszer van jelen, ami az Android 7.1.1 operációs rendszeren alapszik, de meglehetősen sok átalakításon esett át, és számos plusz lehetőség került bele ezek által, például a galériában gépi tanulást használva automatikusan képes címkézni a tartalmakat. Az előlapon található képalkotó 16 megapixeles önarcképek készítésére alkalmas és Full HD minőséget tud biztosítani a videocsevegések alkalmával, szóval abszolút megfelel a fiatalok igényeinek. A főkamera pedig egy 13 MPixeles képszenzorra épül, így már elfogadható fotókat lehet majd vele készíteni, és mivel ehhez kapcsolódik egy LED-es villanó, számíthat rá a felhasználó akár rosszabb fényviszonyok mellett is.
A Redmi Note 5A motorterében egy nyolcmagos központi chip bizonyíthat, nevezetesen a Snapdragon 435 került benne bevetésre. Ez a megoldás kizárólag Cortex-A53 magokat vonultat fel 1,1 és 1,4 GHz-es órajelen két klaszterre felosztva. A négy-négy ARM egység mellett pedig még az Adreno 308 IGP-t is meg kell említeni itt. A rendszermemóriát és a háttértárat figyelembe véve két különböző konfiguráció érkezik. Az egyik megoldás 3/32 GB memóriát és adattárolót vonultat fel, az ütősebb gépezet pedig már 4 GB memóriával van ellátva és 64 gigás a háttértára. A vállalat két SIM befogadására készítette fel a szerkezetet. A kapcsolati opciók sorában kiemelendő az IrDA (infra) megléte, de van itt továbbá 4G LTE hálózati modem VoLTE-vel, 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi, Bluetooth 4.2 modul és persze az A-GPS vevő sem maradhatott ki a sorból.
A Xiaomi már a legtöbb okostelefonját fémből készíti, és szerencsére ebben az esetben sincs ez másként, a burkolaton az alumínium felületek dominálnak. A Redmi Note 5A 153,3 x 76,3 x 7,3 milliméteres térfogatú és 150,2 grammot nyom. Három színben lehet majd megvásárolni a mobiltelefont, szürke, arany és rózsaarany opciók vannak a palettán. Az újdonságon lesz ujjlenyomat-olvasó is, szóval nem kell lemondani a biometrikus azonosítás lehetőségéről sem. A masina egy 3080 mAh-s akkumulátorral lett felvértezve, ebből következik, hogy átlagos üzemidővel lehet számolni. És egy alapszintű gyorstöltés támogatással is szolgál majd a Xiaomi Redmi Note 5A.
És külön ki kell még térni a fent bemutatott okostelefon mellett egy másik konstrukcióra, amelynél a költséghatékonyság játszotta a főszerepet, és változatlan néven fut. Egy fapados modellről van szó, ami ugyanúgy Redmi Note 5A-ként érkezik, mint a fenti termék, de néhány dologban mégis eltér attól. A legolcsóbb masina már csak 2 GB-nyi memóriát vonultat fel, és a háttértára is 16 GB-ra „zsugorodott”, és ami az igazán nagy érvágás, hogy a nyolcmagos központi chip helyét a négymagos Snapdragon 425 mobilplatform vette át. Ennél a vasnál a kamerarendszer terén is áldozatot kell hozni, ugyanis a 16 helyett itt már csak egy 5 megapixeles frontkamerával számolhatnak a vásárlók. És a költségcsökkentés elvitte az ujjlenyomat-olvasót is, ennek a mobilnak a hátlapján már nincs ott a biometrikus szenzor. A Xiaomi Redmi Note 5A alapkivitele a 2 GB-nyi rendszermemóriával és a 16 gigás tárkapacitással mindössze 700 jüanba kerül, ami átszámítva nagyjából 105 dolláros összegnek felel meg. A 3 GB RAM-ot felvonultató szerkezet, amiben 32 GB-ra növekedett az elérhető hely, már egy fokkal drágábban, 135 dollárért kelleti majd a bájait, de ez tényleg nem nagy felár tekintve a hardveres eltéréseket. A csúcskivitel pedig a 4/64 GB-tal 180 dollárba fog kerülni. Valószínűleg a 3 GB-os kivitelet övezi majd a legnagyobb népszerűség. Mindhárom kivitel mostantól érhető el Kínában.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Csicso1
2017.08.23. 18:37
Nem FHD felbontású?? Ekkora kijelzőméretben szerintem alap kellene, hogy legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani Csics...
2017.08.23. 18:42
90%-ban nem jelentene ez gondot a használata közben, nem látnál nagy különbséget, viszont a hardver rendesen izzadna alatta. Ezekkel az IGP-kel nem lehet érdemben összehozni a Full HD-t, vagy a rendesebb játékokat kapásból el kell felejteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!