iPon Hírek

Többségi tulajdont szerez az EagleTree Capital a Corsairben

Dátum | 2017. 07. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Elsőként a Reuters szellőztette meg a napokban, hogy a Corsair és az EagleTree Capital között tárgyalások folyhatnak, amelynek eredményeként az EagleTree Capital felvásárolhatja a Corsairt. Akkoriban még elég homályosnak tűnt a történet, ám mostanra letisztult a kép, hiszen a Corsair bejelentette: a vállalat többségi tulajdona az EagleTree Capitalhoz kerül, ami egyébként egy céges kivásárlásokra szakosodott magántőke-alap.
A tranzakció során az EagleTree Capital a korábbi többségi tulajdonos, a Francisco Partners által birtokolt részt, valamint néhány kisebb részvényes üzletrészét vásárolja fel, így többségi tulajdont szerez a Corsairben. A szándéknyilatkozat alapján a tranzakció során 525 millió dollár cserél gazdát, a folyamat végén pedig továbbra is a Corsair alapítója és jelenlegi ügyvezető igazgatója, Andy Paul irányítja majd a céget. Továbbá Andy Paul továbbra is jelentős részesedéssel rendelkezik majd a cégben.
Az EagleTree Capital jóvoltából biztos pénzügyi háttérrel dolgozhat tovább a Corsair a piacon, ahol eleinte csak memóriamodulokat kínált, idővel azonban a tápegységek, a perifériák, a folyadékhűtők és a komplett konfigurációk szegmensébe is belépett, ahol jelenleg is képviselteti magát. A vállalat termékei világszerte több, mint hatvan országban érhetőek el a vásárlók számára. A cég az egyre növekvő gamer piacra is kiemelt figyelmet fordít, az új többségi tulajdonossal együttműködve pedig még nagyobb szeletet próbál majd kihasítani a dinamikusan növekvő piaci szegmensek képzeletbeli tortájából.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!