iPon Hírek

"Toll-precizitású" egér az Elecom-tól

Dátum | 2009. 03. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

A gyártó legújabb alkotása egy olyan egér, amely ugyan már ránézésre is kifejezetten rendhagyó, ám állításuk szerint a legfőbb különlegessége mégsem ez, hanem a rendkívüli precizitása, amit ők maguk úgy jellemeztek, hogy úgy kezelheti az ember, mintha egy tollal írna vele papírra.


Érdekes egy hasonlat; erre állítólag az adott okot, hogy az 1.600dpi-s lézer-érzékelőjét precízen azon a pontján helyezték el, ahova - amennyiben az ember valóban egy tollat tartana a kezében - a toll hegye esne, így gyakorlatilag a kézírás során elsajáított és megszokott természetes írás készségre építenek, ezzel fokozva az "egerészés" pontosságát.


Ezen túlmenően gombokból kereken hárommal szerelték fel az egyébként Scope Node névre hallgató egeret. plusz természetesen egy görgetőkerékkel, ami mindössze 27mm átmérőjű, viszont szintén igen finom vezérlést tesz lehetővé. Természetesen az egér USB-sen csatlakoztatható, súlyát tekintve pedig 123 grammos, nem számítva a kábelt.

"Mintha tollat tartanál"
Sajnos azonban ahogy az a valóban jó dolgok esetében lenni szokott, egyelőre ezt is csak a fő ázsiai techno-mennyország (Japán) lakói használhatják (konkrétan április 4-étől); hogy a világ többi része hozzájut-e valaha, arról egyelőre nem szól a fáma. Ott mindenesetre $64-nak megfelelő összeg ellenében kapható. Ha kijut külföldre is, úgy ez nyilván kissé emelkedik majd még.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Svindler
2009.03.17. 16:11
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jadam92
2009.03.17. 16:26
hát a lézere nem valami minségi asszitem valami 3G.. a 3G sokkal érzékenyebb és pontosabb föleg 4000DPI-n

de irodába jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. amakoiyep
2009.03.17. 17:07
Irodába?-.- Okos vagy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. raiden
2009.03.17. 18:35
20.000 körül lesz ha minden igaz. 15 környékén kezdődnek a legolcsóbb digitalizáló táblák. Azon azért mégis más írni, mint egy egérrel szenvedni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Multitask
2009.03.17. 20:08
Ezek sem sokat fogtak tollat a kezükben, ha szerintük hasonlít a fogása.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szedah
2009.03.17. 22:57
Ez alapján, ha elég kitartóan faragjuk, akkor egy téglát is meg lehet "hasonlóan" fogni, mint egy tollat. De minek. Ki az a hlye, aki téglával akar írni.
Raidennél a pont, ott a tábla, aki írni akar az vegyen egyet.

Mostanában elterjedt ez mindenfelé, hogy egy már bejáratott dolgot akarunk mással megcsinálni. Pl. múltkor áradozott nekem egy vega, hogy valahol látott vega kolbászt, ami tök úgy nézett ki, mint egy kolbász, csak zöldségek voltak benne. Szegényt lelomboztam mondván, hogy akkor az nem kolbász, csak valami, ami hasonlítani akar rá, de még értelmes nevet sem tudnak neki kitalálni. Meg minek akarja, hogy a kajája hasonlítson egy kolbászra, ha nem akar húst enni. Na ez az egér pont ilyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!