iPon Hírek

Tölthető a GeForce 195.62 WHQL driver

Dátum | 2009. 11. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az Nvidia pontosan egy nappal ezelőtt adta ki a GeForce 195.62-es driver béta változatát, ám ma már elérhetővé is tették a végleges, WHQL minősítéssel is ellátott változatot, amelyet bárki le is tölthet a hír alján található forráshivatkozások valamelyikére kattintva.

Az Nvidia a friss eszközillesztő program esetében komolyabb változtatásokat nem eszközölt, mindössze néhány hibajavítást, valamint pár új támogatást helyeztek el a szoftverben. A GeForce 195.62 a PhysX v9.09.0814-es kiadásával érkezik egyetlen telepítő formájában, az újdonság a GeForce 6-os, 7-es, 8-as, 9-es, GT200-as és ION videóvezérlőkhöz, illetve videokártyákhoz nyújt támogatást, azaz tulajdonképpen a gyártó teljes termékpalettájához alkalmazható, leszámítva a nagyon régi, GeForce 6 előtti példányokat.

Az új driver teljes támogatást nyújt az Adobe Flash 10.1 béta változatához, így az on-line HD videók megtekintése zökkenőmentesebbé válik, mivel a videó dekódolásának terhét a GPU-ra helyezi a szoftver. A GeForce 195.62 ezen kívül OpenCL 1.0-s (Open Computing Language) támogatást is kínál a GeForce 8-as, illetve újabb videokártyákhoz, ami lehetővé teszi a GPU-ra és CPU-ra egyaránt optimalizált alkalmazások futtatását. Az újdonság a CUDA Toolkit 3.0-s változatát is támogatja, sőt, némi teljesítménynövekedést és optimalizációt is tartalmaz a technológiához. Ez a driver számos új játékhoz ad SLI támogatást, amelyek között a Borderlands, a Call of Duty: Modern Warfare 2 és a FIFA Soccer 10 is megtalálható, hogy csak a legnépszerűbb címeket említsük.

A szoftver szokás szerint többféle operációsrendszerhez is elérhető 32- és 64-bites változatban, a számunkra megfelelő verziót az alábbi forráshivatkozások közül választhatjuk ki.

- GeForce 195.62 (Windows XP 32bit)
- GeForce 195.62 (Windows XP 64bit)
- GeForce 195.62 (Windows 7/Vista 32bit)
- GeForce 195.62 (Windows 7/Vista 64bit)

További információkért átogassunk el az Nvidia hivatalos weblapjára.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. prohlep
2009.11.26. 18:21
nVidia nemhogy nem tanult meg drivert írni, hanem nem tudtam belőlük email-ben kiverni a jó driver frissítést a Geforce 7050-re. A 181-es sorozat óta nem tudok frissíteni, mindig szaftos kékhalál és reboot, kékhalál és reboot végtelen ciklus a dolog vége. Most ezt is gyorsan megpróbáltam, ezzel is elhal a rendszer. Pedig Asus az alaplap és ezt kihasználva rendes ECC hibajavítós RAM modulokkal. Minőségi, stabil a gép, kivéve ha az nVidia frissítési remekműveit próbálom installálni.

OK, tudom, hülye voltam. De akkoriban nem voltam tisztában, hogy nem mindegy, hogy nVidia vagy ATI. XP mellett Linuxban is annyit szívtam, hogy végül lecseréltem egy ATI integrált videósra a saját igazi gépem alaplapját.

A fizetős programok azért jók, mert van hozzá support, ... ... ... szóval ezzel meg lehet hülyíteni a kezdőket, de ez ugye egyszerűen az életben nem igaz. Ha az embernek igazi baja van, nem segítenek.

Linux sem az igazi, de legalább nem fizetek érte, másrészt a forráskód nyíltsága miatt tudok önmagamon segíteni, ha nagyon fontosnak ítélem meg a problémát.

nVidia és XP esetén az elvi esélyem sincs meg arra, hogy valahogy segítsek a bajomon. Azt meg már megtanultam, hogy hiába várom a frissítéseket. Azt a Silver-nyavajatörést is már végtelen sokszor beikszeltem hogy nem kérem, de még mindig tukmálja rám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rini
2009.11.26. 19:59
Ez érdekes mert nálam tökéletesen működik ez a driver sőt az ezt megelőző is jó volt. A linux alatt az AMD driverei meg gyerekcipőben járnak az nV-hez képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csako
2009.11.26. 20:36
Nekem most először telepítés közben szétesett a kép, de megvártam míg végez, aztán reseteltem, és egyelőre még működik (az órajel-visszavétel is)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!