iPon Hírek

Töltőhiba miatt befagyasztották a Chromebook 11 forgalmazását

Dátum | 2013. 11. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A HP legfrissebb Chromebookja, amely a Chromebook 11 nevet kapta, még csak alig több, mint egy hónapja jelent meg, ám a termék szereplését máris beárnyékolja egy kellemetlen hiba. Az elmúlt időszakban több vásárló is panaszkodott arra, hogy nemrégiben beszerzett Chromebook 11-esének gyári töltője normál használat mellett túlmelegedett és megsérült. A Google és a HP szerint a kellemetlenséggel kapcsolatban csak kevés felhasználói panasz érkezett, ám a gyártók ennek ellenére is meglehetősen komolyan veszik a dolgot: nemrégiben elrendelték a Chromebook 11-esek forgalmazásának befagyasztását. A probléma tehát a jelek szerint nagyon is valós, amit mindenképpen orvosolni kell, méghozzá mielőbb.

A két vállalat a helyzet megnyugtató rendezésének érdekében már együttműködésbe lépett a CPSC-vel (Consumer Product Safety Comission - Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság). Amíg megszületik a döntés azzal kapcsolatban, hogy milyen korrekciós intézkedés keretében kártalanítsák a felhasználókat, a felek minden Chromebook 11 tulajdonost arra kérnek, ne használják a termék mellé adott gyári töltőadaptert, helyette alkalmazzanak inkább harmadik fél által gyártott micro-USB-s töltőt a Chromebook 11 töltésére. Az eset persze nem példanélküli, ugyanis korábban többször is felbukkantak már hibás töltőadapterek, amelyek mind a gyártóknak, mind pedig a felhasználóknak okoztak némi kellemetlenséget. Az utóbbi időben azért szerencsére ritkábbak az ehhez hasonló problémák. A végső megoldás egyébként valószínűleg egy csereprogram lesz, amelynek keretén belül térítésmentesen kicserélnek minden olyan Chromebook 11 töltőadaptert, amely hajlamos lehet a meghibásodásra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. legyes
2013.11.16. 11:42
Kíváncsi lennék, hogy ezek az ARM procis Chromebookok mennyire használhatók mondjuk egy Ubuntu (vagy attól könnyebb súlyú) linux-szal...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!