iPon Hírek

Tömeggyártásban az LG flexibilis OLED panelje

Dátum | 2013. 10. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az összevissza hajlítható panelek nagyon lázba tudják hozni a médiát, így nem csoda, hogy minden apró lépés vagy csak szimpla pletyka hatalmas hírverést kap. Már napok óta hallani lehet olyan híreket, hogy az LG is és a Samsung is olyan okostelefonon dolgozik, aminek flexibilis egység a megjelenítője, de most először hivatalos információt is kaptunk, méghozzá az LG Display háza tájáról. A LG már korábban is jelentett be olyan kijelzőt, ami rugalmas volt, most pedig arról számoltak be, hogy megkezdték a termék tömegtermelését. Az OLED technológiát használó megoldások teljesen flexibilisek lesznek, de ennek ellenére azért senki ne várja, hogy azonnal a science fictionökből ismert, csuklóra pattintós okostelefonnal fognak azonnal előrukkolni. Konkrét készülékterveket ugyan nem kaptunk, így pontosan még senki nem tudja, hogy a G Flex néven emlegetett mobil, hogyan fog végül kinézni, de a legvalószínűbb, hogy egy enyhén hajlított telefont kapunk, ami nagy strapabíróságról fog tanúbizonyságot tenni, ugyanis az LG panelje törhetetlen lesz.
LG G Flex "fantomkép"
A vállalat bizakodóan nyilatkozott az ügyben. A várakozásaik szerint az első flexibilis kijelzővel rendelkező okostelefonok nagy sikereket fognak elérni a technológia újdonságának köszönhetően. Ez az eljárás egyébként a későbbiekben több területen is érvényesülni fog. A táblagépekben, a viselhető eszközök piacán (okosóra, okos-karpánt) és az autóiparban is komoly előrelépést jelenthet majd a technológia. Mit tudhatunk most az LG flexibilis OLED technológiás megjelenítőjéről? Az újdonság rettentően vékony, mindössze 0,44 milliméteres, és nagyon könnyű is, hiszen például egy 6 colos képátlójú panel csak 7,2 grammot nyom. A panelek védelméről egy műanyag réteg fog gondoskodni, tehát ezt nem üveggel fogják párosítani, a hajlítás mértéke pedig egy 700 mm-es rádiuszú kör ívének felelhet meg mérettől függetlenül.

Dr. Sang Deog Yeo, az LG Display ügyvezető alelnöke és műszaki igazgatója azt mondta, hogy a cég célja az, hogy korán piacra dobják a rugalmas kijelzőt. Az LG Display ezúttal sem maradt persze konkurencia nélkül, ahogy arról már a bevezetőben is szó esett. A színfalak mögött a Samsungnál is folynak a flexibilis panelen a munkálatok, így közel sem biztos, hogy az LG fog ilyennel ellátott eszközt elsőként leleplezni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Simba
2013.10.08. 10:40
Majd ha jönnek az összetekerhető, hajtogatható papírvékonyságú kijelzők, akkor szóljatok, mert nagyon jó ötlet lenne egy ilyen cucc, ha kell kicsi, ha kell nagy. Ez szerintem nem ilyen lesz. Ergonómiailag lehet jó ez a görbültség, jobban passzol a tenyérbe, de asztalon használni, azt el lehet felejteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. smokyka
2013.10.08. 11:46
Nekem most elég első körben annyi, ha nem törik össze a kijelző...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. AxoPy
2013.10.08. 12:08
általában nem a kijelző törik össze, hanem az azt védő üveg, ezért van az, hogy egy teljesen pókhálós kijelző is használható 100%-osan! egyébként ez 1 dologra lenne jó, tovább csökkentheti a laptévék vastagságát, bár a csúcskategóriában nincs már nagyon hova...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DemonDani
2013.10.08. 12:27
AxoPy

Mobilok vastagságát, ahogy az a cikkben is szerepel(t egyszer)
Jöhetnek a 4 mm-es mobilok, a mostani 5 mm nagyon sok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Dzsosy
2013.10.08. 12:48
Majd egy műanyag védi, ami majd össze-vissza karcolódik. Ez így egyenlőre nem nagy valami, de mutatja az irányt és nagy lépés a ténylegesen összecsukható/hajtható telefonokhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ghorinka
2013.10.08. 13:41
Vajon mi foglal több helyet a zsebben? Egy 5mm-es "vacak" teló, vagy egy 4mm-es görbített? A falon sem nézném szívesen a görbe dizájnú tv-ket.
Szóval, nem minden arany a mi fénylik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pocakocska
2013.10.08. 14:46
Én már régebben megjósoltam ezek eljövetelét!

http://lopjatokazotleteimet.blogspot.hu/2013/02/az-elso-karpantkent-hajlithato.html

http://lopjatokazotleteimet.blogspot.hu/2013/04/feltekerheto-lcd-tv.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Cheatman97
2013.10.08. 19:11
Hát én még mindig nem értem mire jó ez a flexibilis kijelző... Engem kifejezetten zavarna. Ahogy Simba mondta, a papírvékonyságú, összetekerhető kijelzők valóban nem lennének rosszak, ha a zsebbe, táskába összetekerhetnéd. Mindenesetre én inkább maradok a merevtestűeknél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Ronan
2013.10.08. 22:08
Ebben a teknológiában sincs szerintem semmi új már régen megvan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim Cheat...
2013.10.08. 22:25
Ez azért jó, mert ha az elektronikát is meg tudják oldani flexibilisre, akkor a "hátezmegmiezmeg, ötcolos telefoooon? há farmerzsebre rakom leülökkkettttétörik" trollok végre csituljanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!