iPon Hírek

TomTom navigációt kap a BlackBerry 10 (is)

Dátum | 2012. 10. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A navigációs és térkép program kérdése mostanában sokkal fontosabb, mint néhány évvel korábban, és ezt a Research in Motion is felismerte. Ennek érdekében felkeresték a TomTomot, ami a világ egyik legtöbb tapasztalattal rendelkező autós navigációs rendszereket gyártó cége.

Azt viszont kevesen tudják, hogy a TomTom több mobilos projekten is dolgozott, és dolgozik most is. A partnerkapcsolat sem új számukra, mivel a Samsung által fejlesztett bada OS operációs rendszer legújabb változatában is az ő szoftverük teljesít szolgálatot. A BlackBerrykre tehát ugyanaz a térképhálózat (Tele Atlas) válik majd elérhetővé, amit a Google Maps is használ például. Ennek köszönhetően világszerte több mint 200 országban navigálhatunk, folyamatosan frissülő közlekedési információkkal és rengeteg POI ponttal.


Nem lesz viszont 3D nézet, ami szintén kiemelt hangsúlyt kapott mind az Android mind pedig az iOS esetében. A BlackBerry 10 fejlesztői úgy érzik, hogy erre semmi szükség nincs, és azon túl, hogy szépen mutat, csak hátráltatja a navigáció menetét, mivel a térképen kisebb terület lesz belátható. Az újdonságban persze a sima felülnézet mellett, az egyszerű, 45 fokban döntött is előcsalogatható. Valamint fontos kiemelni a hangos navigáció lehetőségét is, ami egyben előre vetíti, hogy a hangalapú keresésen - illetve mostanra már inkább vezérlésen -, a RIM is komolyan dolgozik.

A BlackBerry 10-ről egyre több információ áll rendelkezésünkre, és szerencsére eddig minden jól alakul. Például az Apple óriási hibájába már biztosan nem esnek, amit az iOS 6-ban bevezetett Apple Maps-nak köszönhetnek Cupertinóban. Remélhetőleg az információmorzsák áradata továbbra sem csökken, és hamarosan még több titka derül ki az új rendszernek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!