iPon Hírek

Tömve lesz az Archos standja újdonságokkal az IFA-n

Dátum | 2013. 09. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az idei IFA elektronikai kiállításon elképesztő mennyiségű újdonságra van kilátás. Az Archos kapásból olyan felhozatallal állt elő, hogy a legnagyobbak is megirigyelnék azt. A francia forgalmazó több mint fél tucat új eszközt sorakoztat fel az érdeklődők előtt, így bizony lesz miért elidőzni a standjukon.

A vállalat a táblagépek piacán többször is bizonyította már a rátermettségét, így az nem újság, hogy tudnak kellemes meglepetéseket okozó, nagyképű vasakkal előállni, de ezúttal a mobilok terén is megvillantják a körmeiket. Az új, Oxygen szériás termék elnevezésénél az Archos az eddig megszokott elnevezési sémát alkalmazza, így ennek megfelelően az Archos 50 kereken 5 hüvelykes képátlóval rendelkezik. Az alkalmazott panel teljesen megfelel a konkurens zászlóshajók által felvonultatottaknak, hiszen IPS technológiájú és Full HD felbontást alkalmaz. Az oprendszeren nem végeztek különösebb átalakításokat, de a frissességre nem lehet panasz: egy alap Android 4.2 fut rajta. A telefon két kamerája 5 és 13 megapixeles fotók készítésére lesz alkalmas, hátra természetesen LED villanót is szereltek. A háttérben egy MediaTek MT6589T tevékenykedik, mely ezúttal is négy 1,5 GHz-en járatott Cortex-A7 maggal van felvértezve. A rendszernek nem tudni mennyi memória jutott, de a vásárlók számára kb. 13 GB lesz szabadon beosztható a teljes, 16-ból.

Érdekes lesz a Titanium sorozat is, ahol most először fog felbukkanni egy mobiltelefon. Ez egy egészen alacsony áron kínált variánsnak ígérkezik, a tervek szerint 99 euro körül fog alakulni az ajánlott fogyasztói ára. Ennyiért kapunk egy 4 hüvelykes megjelenítőt, amin az Android Jelly Bean módosítatlan formában fog visszaköszönni. A sebességről itt már csak két mag fog gondoskodni, de ezúttal már valószínűleg Cortex-A9 egységekről beszélhetünk. Itt egy 5 MPixeles kamera áll majd rendelkezésünkre, ha egy feledhetetlen pillanatot szeretnénk megörökíteni. Az első Titanium telefonba dupla SIM kártyahely szorult - ezzel szélesebb réteg számára lehet vonzó. Ennek a modellnek a neve nem derült ki, de vélhetően nemes egyszerűséggel Archos 40 Titaniumként fogjuk megtalálni az IFA-n.

Most pedig nézzük, hogy a tabletek palettája mikkel bővül a közeljövőben. A legérdekesebb talán ezek között a GamePad 2. Ez azért játszik fontosabb szerepet az Archosnál, mint a többi masina, mert önálló fejlesztés, tehát nem csak egy saját márkanév alatt forgalmazott készülék. A játékvezérlővel kombinált 7 colos táblával minden bizonnyal sokak fejét el fogják csavarni. A GamePad második generációjával kicsik és nagyok egyaránt elüthetik majd az időt, de az Archos készült speciálisan a gyerekeket célzó megoldásokkal is. Az Archos 80 és az Archos 101 ChildPad egy radikálisan átalakított kezelőfelületű Android 4.2 rendszerre alapozva indulhat bevetésre. Itt előre alaposan megszűrt tartalmakkal futhatnak majd össze a fiatalok. Lesznek szórakoztató dolgok előre telepítve, ám a tanulás elősegítésére is nagy figyelmet szenteltek. A 8 és 10 hüvelykes gépek egyaránt vastagon gumírozott, vagyis jó strapabíró képességű házban laknak.

Számba véve a kicsit komolyabb vasakat: három Xenonnal lehet majd találkozni, valamint ott lesz az Archos 101 XS 2 is. A Xenon 80-nal már megismerkedhettünk korábban, ez két másik, eltérő méretű társat fog kapni hasonló belbeccsel, vagyis ezeknek a különlegessége a 3G HSDPA kommunikációs modem lesz minden esetben. Ha valaki lépten nyomon szeretne online lenni, annak a Xenon széria tagja közül kell majd válogatnia. Ezzel szemben az XS2 esetében a prémiumérzés került a középpontba - javarészt fémmel találkozhatunk, ha ezt körültapogatjuk. A nagyteljesítményű készülék természetesen négymagos alapokra épül és magas felbontású, 10 colos IPS megjelenítővel fog forgalomba kerülni. Ennek az igazi különlegessége azonban a mágnesesen a hátlapra rögzíthető teljes QWERTY billentyűzetben rejlik. Mindezek mellett pedig jön a 97b Platinum HD is, ami jelen állás szerint az Archos 97 Platinum HD szoftverfrissített testvére. A 9,7 hüvelykes, 2048 x 1536 képpontos felbontású kijelzővel és négymagos processzorral dolgozó tableten immáron az Android 4.2 lesz jelen. Ezek után kíváncsian várjuk, hogy mivel készülnek – főleg a tablet fronton – a többiek. Az LG már biztosan hoz egy közepes méretű meglepetést, az Asusnál is új Transformerekre lehet számítani és sokan mások is be fognak dobni pár különlegességes a mélyvízbe.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!