iPon Hírek

Törli a Microsoft a Courier-projektet

Dátum | 2010. 04. 30.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Ez sajnos már hivatalosan is megerősített tény: Redmond még azelőtt törölte az egyébként igen ambíciózus és ígéretes Courier-projektet, hogy az egyáltalán megláthatta volna a napvilágot. A jelek szerint a vállalat illetékes vezetői szerdán egyszerűen közölték a fejlesztő csapattal, hogy vége a dalnak; a döntés pontos oka egyelőre ismeretlen, csak valószínűsíteni lehet ezt-azt.


Az egyik lehetőség például az, hogy egyszerűen visszarettentek a jelek szerint túl szorosnak ígérkező versenytől, mivel nem csak hogy igen sikeresen indult az Apple iPadje, de a közelmúltban egyre több más vállalat is bejelentette, hogy ők is terveznek hasonlót, így várhatóan igen rövid időn belül lesz zsúfolt a piac.

A másik lehetőség az, hogy a Couriert eleve egy speciális, direkt ahhoz tervezett, külön operációs rendszerre építették, és csak menet közben jöttek rá, hogy talán mégse kellene annyiféle rendszerrel foglalkozniuk, bőven elég lesz csak a Windows 7 és a Windows Phone 7.

Frank Shaw, a Microsoft illetékese a döntéshez annyi kommentárt fűzött, hogy "folyamatosan vizsgálják és tesztelik az új ötleteket és lehetőségeket", főleg akkor, ha azok a "produktivitás fokozásával és a kreativitás kibontakoztatásával" kecsegtetnek, és bár a Courier-t is egy ilyen mintapéldánynak tekintik, jelenleg nem tervezik egy ilyesféle készülék piacra dobását.

Mindössze annyi reményt hagyott, hogy "a jövőben is figyelembe fogják venni" a Courier koncepcióját, de nagyon úgy tűnik, hogy ez csak arra utal, hogy legfeljebb a terv egyes elemeit hasznosítják újra más termékekben, de egy tényleges Courier-jellegű készülék valóra váltásának esélyei jelenleg lényegében nullának mondhatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. YuGabe
2010.04.30. 12:13
Kár érte, ez a Courier nagyon nyálcsorgatós volt... szerintem ha kiadták volna, nem sokat kellett volna a konkurenciával foglalkozni, mert ez nagyon alázott volna. De hát na, ez van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Joachim21
2010.04.30. 13:02

Kell a Courier, meg akarod venni! Csak rám és a képre figyelj, érzed hogy süti a pénz a zsebed, meg kell szabadulnod tőle, iPad, Courier és a többi is kell neked, venni, venni, vennni akarsz...

Őszintén szólva, annyira semmi értelme ezeknek az izéknek és mégis megveszik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tibaimp
2010.04.30. 15:14
ez is csak egy újabb "kütyü" lett volna a hülye amerikaiaknak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. legyes
2010.04.30. 15:20
A Microsoftot sohasem érdekelte, hogy már egy tömött piacra lép be. Megveszi aki ellenáll. Akit nem tud megvenni, annak a vásárlóit veszi meg, vagy a beszállítóit Gondolom a Phone 7 csapatot kell erősíteni, mert az iPhone és az Androidos kütyük ellehetetlenítik a piacot. Cskak a HTC touchFlo-nak köszönhetik, hogy a 6.X is életben tudott maradni eddig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. yany
2010.04.30. 17:01
Az iPad mellé már lehet, hogy sok volt a Courier, de az iPon mikor jelenik meg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. felziusz
2010.05.02. 22:37
ezt a gyenge felfogast... ha van konkurencia akkor mar nem is versenyzunk buznyak MSek. gyavak mint a szemet. barmok.

meg mindig jobb amit eddig csinaltak. ha konkurens es nem all felre akkor megveszik megvesztegetnek kemkednek csalnak meg minden. ellehetetlenitik az ellenlabast hacsakak nem vasaroljak meg kilora.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!